Σάββατο, 21 Δεκ, 2024
Κριθαρότο με σπανάκι από την Emily Vagia.

Κρεμώδες κριθαρότο με σπανάκι

Αν είχε ρύζι αντί για κριθαράκι και περισσότερο σπανάκι, θα το έλεγα σπανακόρυζο – αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το ρύζι έχει αντικατασταθεί από κριθαράκι ολικής άλεσης, το οποίο υπερτερεί αναλογικά του σπανακιού. Επιπλέον, περιέχει γάλα και τυρί. Συνεπώς, μπορούμε να το αποκαλέσουμε κρεμώδες κριθαρότο με σπανάκι.

Για ποιο λόγο κριθαράκι και όχι ρύζι;

Εκτός από το ζήτημα της προσωπικής προτίμησης, βράζει πολύ πιο γρήγορα και ταιριάζει θαυμάσια στη συγκεκριμένη συνταγή.

Μικρές συμβουλές

Ζωμός λαχανικών: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ή αγοραστό ζωμό λαχανικών.

Γάλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γάλα θέλετε.

Παρμεζάνα: Αν δεν έχετε παρμεζάνα στο σπίτι, μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι κίτρινο τυρί θέλετε και έχετε.

Σπανάκι: To φρέσκο σπανάκι είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από το κατεψυγμένο γιατί δεν έχει και καθόλου υγρά. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο απλά στραγγίστε το καλά πριν το ρίξετε στο φαγητό.

Αλάτι και πιπέρι: Κρατήστε τα για το τέλος και συμπληρώστε αφού δοκιμάσετε. Μπορεί και να μην χρειαστούν καθόλου.

Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό σκεύος. Ο λόγος είναι η χρήση του γάλακτος. Μπορεί να σας κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο αν δεν ανακατεύετε συχνά.

Προσθέστε κι άλλα λαχανικά: Μπορείτε να προσθέσετε καρότα, σπαράγγια, μπρόκολο, μανιτάρια ή και κουνουπίδι στο φαγητό σας.

Χρησιμοποιήστε φρέσκο μαϊντανό, άνηθο ή κόλιανδρο αν θέλετε.

Πώς να μετατρέψετε αυτό το πιάτο σε vegan 

Απλά χρησιμοποιήστε κάποιο φυτικό γάλα στη συνταγή σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια vegan παρμεζάνα ή κάποιο vegan κίτρινο τυρί.

Είτε χρησιμοποιήσετε κανονικά γαλακτοκομικά προϊόντα είτε τα φυτικά υποκατάστατά τους, πρόκειται για ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε. Επίσης, είναι έτοιμο σε 15 λεπτά.

Κριθαρότο με σπανάκι από την Emily Vagia. (mrssoupe.gr)

 

Υλικά 

  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών

  • 1 φλ. γάλα

  • 1 φλ. κριθαράκι ολικής άλεσης

  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα (ή κάποιοι άλλο τυρί της αρεσκείας σας)

  • 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο

  • λίγο αλάτι (προαιρετικά)

  • λίγο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τον ζωμό λαχανικών και το γάλα. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίξτε μέσα το κριθαράκι.

  • Αφήστε το να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Ανακατεύετε συχνά γιατί μπορεί να κολλήσει στον πάτο.

  • Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία αρκετά και προσθέστε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και έπειτα προσθέστε το σπανάκι. Μόλις μαλακώσει και αυτό, μετά από 2-3 λεπτά, δοκιμάστε το φαγητό σας.

  • Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να σερβιριστεί είτε ως συνοδευτικό είτε ως κυρίως πιάτο μαζί με μια σαλάτα. Είναι τυρένιο, κρεμώδες και μπορεί να κάνει τα παιδιά να συμπαθήσουν το σπανάκι!

Πηγή: mrssoupe.gr

Επιμέλεια: Βαλεντίνα Λισάκ & Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε