Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αδίστακτα καθεστώτα στον κόσμο. Και με μια οικονομία που έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, τη δωροδοκία, τον εκφοβισμό και τη διεθνή κατασκοπεία για να πετύχει τους σκοπούς του.
Στην έκθεση «Η 20ετής δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα», η ομάδα του Minghui συγκέντρωσε μια ανησυχητική σύγχρονη εκδοχή του «Αρχιπελάγους Γκούλαγκ», εκθέτοντας τις σκληρότητες του Κόμματος.
Απώτερος στόχος του ΚΚΚ είναι ο πλήρης έλεγχος των πολιτών του, ακόμη και εκείνων που βρίσκονται εκτός των συνόρων του. Ωστόσο, οι ασκούμενοι της κινεζικής πνευματικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ δεν είναι οπαδοί του κομμουνισμού. Αντίθετα, ακολουθούν ένα μονοπάτι που συνοψίζεται σε τρεις ηθικές αξίες: αλήθεια, καλοσύνη και ανεκτικότητα.
Η 400 και πλέον σελίδων έκθεση αναφέρει ότι η πνευματική αυτή άσκηση ήταν αποδεκτή στην Κίνα όταν πρωτοεμφανίστηκε το 1992 και μέχρι το 1999 εκτιμάται ότι 100 εκατομμύρια άνθρωποι την ασκούσαν. Παρόλα αυτά το ΚΚΚ την θεωρούσε απειλή για την ολοκληρωτική κυριαρχία του. Υπό την ηγεσία του Τζιάνγκ Ζεμίν, το ΚΚΚ ορκίστηκε να «εξαλείψει το Φάλουν Γκονγκ μέσα σε τρεις μήνες», να «καταστρέψει τη φήμη όσων το ασκούσαν και να τους καταστρέψει οικονομικά και σωματικά».
Οι τρεις μήνες έχουν μετατραπεί σε περισσότερα από 20 χρόνια και η δίωξη ακόμα συνεχίζεται. Η έκθεση της ομάδας Minghui αναφέρει με εκτεταμένες λεπτομέρειες όλο το ιστορικό της.
Εμπειρίες αυτόπτων μαρτύρων
Σε όλο το βιβλίο, υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ΚΚΚ στις προσπάθειές του να εξαναγκάσει τους ασκούμενους να αποποιηθούν την πίστη τους. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν οικονομικές κυρώσεις, την απώλεια εργασίας, συλλήψεις, φυλάκιση, πλύση εγκεφάλου, καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια, ακόμη και τον θάνατο. Οι συγγραφείς της μελέτης παρέχουν λεπτομέρειες για τις εμπειρίες αυτών των ασκούμενων – από τους ίδιους τους ασκούμενους και από τα μέλη της οικογένειάς τους και τους φίλους τους.
Οι λεπτομέρειες αυτής της σκληρής δίωξης είναι, όπως προαναφέρθηκε, είναι ανησυχητικές. Το ΚΚΚ όταν πρόκειται για τη δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, δεν κάνει διακρίσεις όσον αφορά το ποιον στοχοποιεί. Η έκθεση δείχνει ότι το Κόμμα και τα διάφορα εκτελεστικά του όργανα, καταδιώκουν, βασανίζουν και συχνά «καταστρέφουν» τους ασκούμενους ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σωματική ή ψυχική υγεία. Υπάρχουν αναφορές για παιδιά ηλικίας μόλις 1 έτους και για εξαιρετικά ηλικιωμένους που συλλαμβάνονται.
Ο κόσμος γνωρίζει τις εκτεταμένες προσπάθειες του ΚΚΚ να καταπνίξει ή να ελέγξει τις θρησκείες και την πνευματικότητα στην Κίνα. Πράγματι, αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό του Κομμουνιστικού Κόμματος σε διάφορες χώρες ανά τους αιώνες. Ο κομμουνισμός και η πίστη δεν μπορούν να συνυπάρξουν, επειδή ο κομμουνισμός είναι η κρατική θρησκεία.
Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για τις διάφορες μορφές βασανιστηρίων που χρησιμοποιεί το ΚΚΚ, όπως τη στέρηση ύπνου μέχρι αναγκαστική σίτιση, βιασμό και ξυλοδαρμό. Σε πολλές περιπτώσεις, όσοι δεν πεθαίνουν σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πεθαίνουν λίγο μετά την απελευθέρωσή τους ή τρελαίνονται.
Στοχευμένοι με εξωδικαστικά μέσα
Η έκθεση σημειώνει ότι το ΚΚΚ έθεσε εκτός νόμου τα στρατόπεδα εργασίας το 2013. Παρά την κατάργησή τους, τα στρατόπεδα αυτά έχουν απλώς μετονομαστεί σε «στρατόπεδα νομικής εκπαίδευσης» ή «κέντρα αποκατάστασης». Αυτά τα στρατόπεδα ή κέντρα χρησιμοποιούνται εκτενώς για την επανεκπαίδευση των πολιτών με βίαια μέσα. Και με την πάροδο των χρόνων αυξάνεται και ο αριθμός των στρατοπέδων σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Κίνας, παρακάμπτοντας τους νόμους που έχουν θεσπιστεί στην Κίνα.
Ο προεδρεύων δικαστής δήλωσε: «Δεν ακολουθούμε το νόμο όταν πρόκειται για υποθέσεις του Φάλουν Γκονγκ». Η νόμιμη διαδικασία έχει καταστεί άκυρη για αυτούς τους συγκεκριμένους πολίτες.
Το ΚΚΚ προσπάθησε να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι η κράτηση και η σκληρή μεταχείριση, όπως η αφαίρεση οργάνων από ζωντανούς ανθρώπους, είναι η βούληση του κινεζικού λαού.
Η διεθνής κοινότητα
Το βιβλίο αναφέρεται σε διάφορα ψηφίσματα που έγιναν σε πολλές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Αυστραλία και άλλες. Παγκόσμιες ομάδες όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Freedom House και τα Ηνωμένα Έθνη που έχουν απαιτήσει τον τερματισμό αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς από το κινεζικό καθεστώς. Έρευνες για αυτές τις βάρβαρες πράξεις έχουν διεξαχθεί από την Αργεντινή και την Ισπανία, οι οποίες οδήγησαν σε απαγγελία κατηγοριών κατά ορισμένων μελών του ΚΚΚ.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολιτειακοί νομοθέτες και το Κογκρέσο έχουν υιοθετήσει ψηφίσματα σχετικά με το ΚΚΚ και το Φάλουν Γκονγκ. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έχουν επιδείξει υποστήριξη στο Φάλουν Γκονγκ.
Από στόμα σε στόμα, με φυλλάδια και με άλλα μέσα, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ διαδίδουν το τι έχει συμβεί και εξακολουθεί να συμβαίνει υπό το κινεζικό καθεστώς.
Φρίκη και ελπίδα
«Η 20ετής δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα» από την ομάδα Minghui είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας. Τα γεγονότα που παρουσιάζονται σε αυτή την εκτενή έκθεση θα πρέπει να κάνουν τους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αμφισβητήσουν τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις συνεργάζονται τόσο εύστοχα με το ΚΚΚ.
Δεν είναι μυστήριο πόσο σκληρό και διεφθαρμένο είναι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και αυτή η μελέτη το αποδεικνύει περαιτέρω. Ο Όμιλος Minghui παρέθεσε διεξοδικά κυβερνητικούς φορείς και άλλους οργανισμούς για να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το ΚΚΚ είναι ένοχο για αποτρόπαιες πράξεις ή, όπως το χαρακτηρίζει ο βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Σμιθ, «μία από τις μεγάλες φρικαλεότητες».
Όσο φρικιαστικές και αν είναι οι ιστορίες αυτής της έκθεσης, υπάρχουν πολλά ελπιδοφόρα σημεία. Αυτό οφείλεται στα άτομα και τους κυβερνητικούς φορείς που υποστηρίζουν αυτούς τους αιτούντες για πνευματική ελευθερία και η διεθνής κοινότητα έχει δώσει ελπίδα σε όσους υποφέρουν στην Κίνα.
Αυτή η 20ετής αναφορά, και είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και να συνεχίσει να ανταποκρίνεται μέχρι το ΚΚΚ να υποχωρήσει.
«Η 20ετής δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα»
Από τον Όμιλο Minghui
Minghui Pub., 1 Ιανουαρίου 2019
Σκληρό εξώφυλλο: 437 σελίδες
Του Dustin Bass