Πέμπτη, 13 Μαρ, 2025
Κυπριακή ταχινοσαλάτα του σεφ Γιώργου Τσούλη. (giorgostsoulis.com)

Κυπριακή ταχινοσαλάτα

Από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

Το ταχίνι είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή, που συνοδεύει όμορφα τις σαλάτες, συμπληρώνει τα κέικ ή χρησιμοποιείται ως βάση για ντιπ και σάλτσες. Αραιωμένο κατάλληλα με λεμόνι και νερό, και με την προσθήκη του απαραίτητου σκόρδου, έχετε μία αρωματική ταχινοσαλάτα στο πι και φι.

Υλικά

300 γρ. ταχίνι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
240 ml νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Μαϊντανός, ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Στο πολυκοπτικό ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ταχινοσαλάτα και τα χτυπάμε, μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.

Μεταφέρουμε την ταχινοσαλάτα σε 1 βαζάκι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, κρεμμύδι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε