Το ταχίνι είναι μία εξαιρετικά θρεπτική τροφή, που συνοδεύει όμορφα τις σαλάτες, συμπληρώνει τα κέικ ή χρησιμοποιείται ως βάση για ντιπ και σάλτσες. Αραιωμένο κατάλληλα με λεμόνι και νερό, και με την προσθήκη του απαραίτητου σκόρδου, έχετε μία αρωματική ταχινοσαλάτα στο πι και φι.
Υλικά
300 γρ. ταχίνι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
240 ml νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Μαϊντανός, ψιλοκομμένο
Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Στο πολυκοπτικό ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ταχινοσαλάτα και τα χτυπάμε, μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Μεταφέρουμε την ταχινοσαλάτα σε 1 βαζάκι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, κρεμμύδι και σερβίρουμε.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης