Το λάχανο μάς συντροφεύει όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα, σε σαλάτες, ντολμάδες και λαχανόρυζο. Ωστόσο, λίγο πριν το αντικαταστήσουμε με τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά λαχανικά, μπορούμε να δοκιμάσουμε μία πρωτότυπη, εύκολη και ανάλαφρη πρόταση, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της φριτέζας αέρος. Τα τέσσερα τυριά και η σάλτσα γιαουρτιού τού δίνουν όγκο αλλά και δροσιά, μετατρέποντας το γρήγορα σε γευστικό μεζέ.
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 8 ροδέλες λάχανο, πάχους 1 εκ.
- 1/4 φλιτζ. τριμμένο πεκορίνο
- 1/4 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα
- 1/4 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/4 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- μαυροκούκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και μπόλικο πιπέρι. Απλώνουμε το λάχανο στον κάδο, μοιράζουμε από πάνω τη γέμιση και ψήνουμε στους 180° C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Συμβουλές
Σερβίρετε με σάλτσα γιαουρτιού με φρέσκο δυόσμο και ξύσμα λεμονιού.
Για πιο πλούσιο και χορταστικό αποτέλεσμα, μπορείτε μαζί με τα τυριά να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μπέικον ή προσούτο.
Καλή όρεξη!
Πηγή: Cantina