Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 φλ. βρώμη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπέικιν
Τριμμένο καρύδι για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
1 φλ. μέλι
2 φλ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
2 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει βράση. Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τη ζύμη. Αλέθουμε τη βρώμη ώστε να γίνει πούδρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα τοποθετούμε στο κρύο σιρόπι για ένα λεπτό γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με καρύδι.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: www.cookpad.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece