Κυριακή, 22 Δεκ, 2024

Μελομακάρονα υγιεινά με βρώμη και χωρίς ζάχαρη

Υλικά

1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 φλ. βρώμη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπέικιν
Τριμμένο καρύδι για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

1 φλ. μέλι
2 φλ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκάλι
2 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρει βράση. Έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη ζύμη. Αλέθουμε τη βρώμη ώστε να γίνει πούδρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160°C για 25 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα τοποθετούμε στο κρύο σιρόπι για ένα λεπτό γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με καρύδι.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.cookpad.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε