Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο, ανάλαφρο επιδόρπιο, αυτή είναι η ιδανική συνταγή.
Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένα, τραγανά ‘φλιτζάνια’ από φύλλο, που μεταφέρονται και χρησιμοποιούνται εύκολα, και κεράστε τις ταρτίνες σε ένα πικ-νικ ή σε ένα φιλικό τραπέζι.
Μίνι τάρτες με κρέμα και μούρα
Για 15 μερίδες
Υλικά
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι βανίλια χωρίς λιπαρά
- 15 κατεψυγμένα μίνι κύπελλα από φύλλο κρούστας
- 15 φρέσκα μύρτιλα
- 15 φρέσκα σμέουρα
Εκτέλεση
Χτυπήστε την κρέμα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το γιαούρτι.
Μοιράστε την κρέμα με το γιαούρτι στα κύπελλα από φύλλο κρούστας, κρατώντας τα κύπελλα στο πλαστικό ταψί τους.
Γαρνίρετε το κάθε κύπελλο με ένα μύρτιλο και ένα σμέουρο. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο για έως και τέσσερις ώρες.
