Σχολιασμός
Γράφει ο Walter E. Williams.
Ο Πωλ Κένγκορ (Paul Kengor) είναι καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Grove City College στο Γκρόουβ Σίτι της Πενσυλβάνια. Πρόσφατα δημοσίευσε το «Ο διάβολος και ο Καρλ Μαρξ» [The Devil and Karl Marx], μια ενδελεχή ματιά στη διαβολική πλευρά του Καρλ Μαρξ. Το βιβλίο κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου της ιστορία μας, καθώς τόσο πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν σαγηνευτεί από την πλάνη του σοσιαλισμού που τους διδάσκει η ακαδημαϊκή ελίτ.
«Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού», την οποία επιμελήθηκε ο ιστορικός Στεφάν Κουρτουά, καταγράφει το πόσοι έχασαν την ζωή τους από τον μαρξισμό-λενινισμό τον 20ο αιώνα: ΕΣΣΔ, 20 εκατομμύρια θάνατοι. Κίνα, 65 εκατομμύρια. Βιετνάμ, 1 εκατομμύριο; Βόρεια Κορέα και Καμπότζη, 2 εκατομμύρια. Ανατολική Ευρώπη, 1 εκατομμύριο; και περίπου 3,5 εκατομμύρια στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και το Αφγανιστάν. Αυτοί οι αριθμοί είναι μικρότεροι από αυτούς που περιγράφονται λεπτομερώς από τον καθηγητή Ρούντολφ Ράμελ στο «Θάνατος από την κυβέρνηση» (Death by Government). Διαπιστώνει ότι από το 1917 έως την κατάρρευσή της, η Σοβιετική Ένωση δολοφόνησε ή προκάλεσε τον θάνατο 61 εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως δικών της πολιτών. Από το 1949 έως το 1976, το καθεστώς του Μάο Τσετούνγκ της Κομμουνιστικής Κίνας ήταν υπεύθυνο για τον θάνατο 78 εκατομμυρίων πολιτών του.
Η πνευματική ελίτ του κόσμου επικεντρώνεται πρόθυμα στις φονικές φρικαλεότητες του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά αγνοεί αυτές των σοσιαλιστών ανά τον κόσμο. Ο Μάο Τσετούνγκ εδώ και πολλά χρόνια θαυμάζεται από ακαδημαϊκούς και αριστερούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Συχνά έκαναν πορείες επαινώντας τον και κυματίζοντας το μικρό κόκκινο βιβλίο του, «Αποφθέγματα του επικεφαλής Μάο». Η διευθύντρια επικοινωνίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Ανίτα Ντουν, κατά την ομιλία της τον Ιούνιο του 2009 στην τελετή αποφοίτησης του Επισκοπικού Λυκείου του Αγίου Ανδρέα στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι ο Μάο ήταν ένας από τους ήρωές της.
Είτε πρόκειται για την ακαδημαϊκή κοινότητα, την ελίτ των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος Αμερικής, ή οργανισμούς όπως οι NAACP, National Council of La Raza, Green for All, Sierra Club, και το Children’s Defense Fund, υπάρχει μια μεγάλη ανοχή για τις ιδέες του σοσιαλισμού — ενός συστήματος που έχει προκαλέσει τους περισσότερους θανάτους και δυστυχία από όλα τα άλλα συστήματα μαζί.
Οι σημερινοί αριστεροί, σοσιαλιστές και προοδευτικοί θα θύμωναν στην παραμικρή υπόνοια ότι η ατζέντα τους διαφέρει λίγο από εκείνη των ναζιστικών, σοβιετικών και μαοϊκών δολοφόνων. Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι υπέρ των στρατοπέδων συγκέντρωσης ή των επεκτατικών πολέμων για να θεωρηθεί τύραννος. Η μόνη απαίτηση είναι ότι πρέπει να πιστέψει στην υπεροχή του κράτους έναντι των ατομικών δικαιωμάτων.
Ο Κένγκορ επισημαίνει ένα άλλο χαρακτηριστικό του Μαρξ που αγνοείται από τους οπαδούς του. Αυτό το χαρακτηριστικό του μαρξισμού θα έπρεπε να ενοχλήσει την συνιδρύτρια του κινήματος Black Lives Matter, Πατρίς Κάλλορς, η οποία είπε ότι αυτή και οι συνεργάτες της είναι «εκπαιδευμένοι μαρξιστές». Αναρωτιέμαι αν έχει τις απόψεις του Μαρξ σχετικά με τις φυλές. Ο γαμπρός του Μαρξ, Πωλ Λαφάργκ, θεωρούταν ότι είχε αίμα «Νέγρων» στις φλέβες του. Ο Μαρξ τον έλεγε υποτιμητικά «Νεγκίλο» και «ο Γορίλας».
Ο Μαρξ είχε παρόμοιο μίσος για τους Εβραίους. Αποκάλεσε τον επίσης σοσιαλιστή οργανωτή εργατών Φερντινάντ Λασσάλ που ήταν εβραϊκής καταγωγής, «γλοιώδη Εβραίο», «μικρό κικ [μειωτική έκφραση για Εβραίους]», «ψωροπολωνο-εβραίο» και «-εβραίο». Το 1844, ο Μαρξ έγραψε ένα δοκίμιο με τίτλο «Η εβραϊκή ερώτηση» στο οποίο ρωτά: «Ποια είναι η κοσμική σέκτα του Εβραίου;» Η απάντησή του: «Το παζάρεμα. Ποιος είναι ο κοσμικός του θεός; Τα χρήματα».
Εδώ και πολλά χρόνια, οι αριστεροί έχουν σχηματίσει μια ηθική ισοδυναμία μεταξύ του κομμουνιστικού/σοσιαλιστικού ολοκληρωτισμού και της δημοκρατίας. Ο Γ. Ε. Μ. ντι Μπουά, έγραψε στον National Guardian (1953): «Ο Τζόζεφ Στάλιν ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Λίγοι άλλοι άντρες του 20ού αιώνα μπορούν να φτάσουν το ανάστημά του». Ο δημοσιογράφος Γουόλτερ Ντουράντι χαρακτήρισε τον Στάλιν ως «τον μεγαλύτερο ζωντανό πολιτικό… έναν ήσυχο και διακριτικό άνθρωπο». Ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Μουσολίνι, τον Χίτλερ και τον Στάλιν. Ο οικονομολόγος Τζον Κένεθ Γκάλμπρεϊθ επισκέφθηκε την Κίνα του Μάο και επαίνεσε τον Μάο Τσετούνγκ και το κινεζικό οικονομικό σύστημα. Ο Μάικλ Όκσενμπεργκ, ο ειδικός της Κίνας του προέδρου Τζίμι Κάρτερ, παραπονέθηκε ότι «η Αμερική είναι καταδικασμένη να αποσυντεθεί έως ότου μια ριζοσπαστική, ακόμη και επαναστατική αλλαγή αλλάξει ριζικά τα θεσμικά όργανα και τις αξίες» και παρότρυνε να «δανειστεί η Αμερική ιδέες και λύσεις» από την Κίνα.
Ο Πολ Κένγκορ με το έργο του τονίζει τα κακά του μαρξισμού. Το ερώτημα είναι αν ο κόσμος θα δώσει προσοχή στο μάθημά του ή θα πέσει θύμα των ψεύτικων υποσχέσεων και θα ζήσει την φρίκη του σοσιαλισμού. Παρεμπιπτόντως, ενώ η Σουηδία και η Δανία έχουν ένα εκτεταμένο σύστημα επιδομάτων, έχουν οικονομίες αγοράς — όχι σοσιαλιστικές οικονομίες, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι αριστεροί.
Ο δρ. Γουόλτερ Γουίλιαμς είναι Διακεκριμένος Καθηγητής οικονομικών John M. Olin στο Πανεπιστήμιο George Mason του Φέρφαξ. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και αποδέκτης πολλών βραβείων και διακρίσεων, συμμετέχει σε πολλά διοικητικά συμβούλια και συμβουλευτικές επιτροπές, μεταξύ αυτών στο Ίδρυμα Hoover, στο κολλέγιο Grove City, στο Ινστιτούτο Cato, στο Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων και στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Heritage Foundation).
Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;
Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.
Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.
[give_form id=”3924″]