Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Εκπρόσωποι της Βρετανικής Ένωσης Φάλουν Ντάφα διαβάζουν επιστολές υποστήριξης από πολιτικούς σε μια συγκέντρωση για την 24η επέτειο μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας. Λονδίνο, 29 Απριλίου 2023. (Zoe Wang/The Epoch Times)

Ο Λόρδος Άλτον στηλιτεύει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ σε εκδήλωση του Βρετανικού Κοινοβουλίου

Χαρακτηρίζοντας ως γενοκτονία τη συνεχιζόμενη δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ για τις πεποιθήσεις τους και επισημαίνοντας την απαράδεκτη πρακτική των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων των οργάνων τους από το ΚΚΚ, ο Λόρδος Άλτον μαζί με άλλους ομιλητές εξέθεσαν χθες και συζήτησαν την απειλή που συνιστά αυτό για όλες τις δημοκρατίες του κόσμου

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, σε κοινοβουλευτική εκδήλωση στη Μ. Βρετανία με θέμα τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα και γενικότερα τη βάναυση δίωξη που η συγκεκριμένη πνευματική ομάδα υφίσταται τα τελευταία 24 χρόνια, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που άπτονται αυτού.

Μεταξύ άλλων, τέθηκε το ερώτημα αν πρόκειται για ακόμη μία Γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στην Κίνα, συζητήθηκαν η επιρροή και οι πιέσεις που ασκεί το ΚΚΚ στον ακαδημαϊκό χώρο της Μ. Βρετανίας, ενώ επικρίθηκαν η κυβερνητική «ασάφεια», η απροθυμία του BBC να προβάλλει την ιστορία του Φάλουν Γκονγκ και η συνεργασία του Βατικανού με το ΚΚΚ.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο βουλευτής Σερ Ιέιν Ντάνκαν Σμιθ, ο Λόρδος Χαντ του Κινγκς Χηθ, η βουλευτής Μαρί Ρίμερ, ο Ντέιβιντ Μάτας, η Γκρέις Σονγκ, ο Χαν Φέι και ο Λόρδος Άλτον του Λίβερπουλ.

Ο Σερ Ιέιν αναφέρθηκε στο έργο της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συμμαχίας για την Κίνα και είπε ότι έχει συλλέξει «τεράστιο όγκο στοιχείων», τονίζοντας ότι «το μήνυμα για το τι συνέβη στο Φάλουν Γκονγκ αρχίζει να περνάει». Προειδοποίησε την κυβέρνηση για την οικοδόμηση μιας πολιτικής που βασίζεται σε επιχειρηματικές συμφωνίες και το Net Zero, επισημαίνοντας ότι «το ΚΚΚ πάντα αθετεί το λόγο του. Δεν έχει καμία πρόθεση να κρατήσει το λόγο του.»

Ο Λόρδος Χαντ δήλωσε ότι η «ασάφεια» στην κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Κίνα ήταν λάθος και ότι η σθεναρή στάση του Κοινοβουλίου κατά των αφαιρέσεων οργάνων και της αντιμετώπισης του Φάλουν Γκονγκ «πρέπει να στείλει ένα μήνυμα διεθνώς. Το οφείλουμε στα θύματα να μην τα παρατήσουμε ποτέ.»

Η Μαρί Ρίμερ δήλωσε ότι για πρώτη φορά συνειδητοποίησε τη σοκαριστική φύση των κτηνωδιών του ΚΚΚ όταν «τα πτώματα ανώνυμων πολιτικών κρατουμένων χρησιμοποιήθηκαν σε μια αηδιαστική δημόσια έκθεση στο Μπέρμιγχαμ». Επέκρινε το BBC το οποίο, όπως είπε, «εμπόδισε τους δημοσιογράφους να μεταδώσουν την ιστορία των φρικαλεοτήτων κατά των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ» και είπε ότι ως Ρωμαιοκαθολική αισθάνεται πολύ θυμωμένη για το «φρικτό κονκορδάτο μεταξύ του Βατικανού και του ΚΚΚ», προσθέτοντας ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο χρήμα εμπλέκονται και συχνά βρίσκονται πίσω από τη συλλογή οργάνων».

Ο Ντέηβιντ Μάτας, Καναδός διεθνής δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έδωσε μια καλά πληροφορημένη και στοχαστική ομιλία σχετικά με τα κριτήρια της Σύμβασης για τη Γενοκτονία και επέμεινε ότι «το κίνητρο για τον προσδιορισμό της Γενοκτονίας είναι το βασικό στοιχείο – αλλά τα μεικτά κίνητρα, όπως η “εσκεμμένη τύφλωση” και ο ρόλος των ηγετών μπορεί να είναι σημαντικοί παράγοντες και δεν πρέπει να αγνοούνται». Είπε ότι σκοπεύει να δημοσιεύσει ένα έγγραφο που θα διερευνά περαιτέρω το θέμα.

Ισχυρές και βαθιά συγκινητικές προσωπικές μαρτυρίες για τις συνθήκες κράτησης και τα βασανιστήρια – συμπεριλαμβανομένης της χρήσης καρεκλών-τίγρεων και συνεχών ξυλοδαρμών επί πολλές ημέρες από το ΚΚΚ –  δόθηκαν από την Γκρέις Σονγκ και τον Χαν Φέι.

Εξαναγκαστικές Αφαιρέσεις Οργάνων και Φάλουν Γκονγκ

Η ομιλία του Ντέηβιντ Άλτον (Λόρδου Άλτον του Λίβερπουλ) στην κοινοβουλευτική εκδήλωση στην αίθουσα G της Επιτροπής, στις 17 Ιουλίου 2023:

Γνωρίζω εδώ και καιρό, και σε πολλές περιπτώσεις έχω μιλήσει στο Κοινοβούλιο για τη δυσχερή θέση [των ασκούμενων] του Φάλουν Γκονγκ και τις σχετικές φρικαλεότητες, ιδιαίτερα τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων.

Υπάρχει μια τάση να βλέπουμε τις κατηγορίες για τη συλλογή οργάνων μέσα από το πρίσμα της συνωμοσίας και ότι το δυσκολότερο πράγμα για την υπεράσπιση σε αυτό το μέτωπο είναι ότι πρόκειται για ένα κρυφό έγκλημα.

Αποδείξεις είναι συνήθως δύσκολο να βρεθούν, δεν υπάρχουν θύματα που να επιβιώνουν.

Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει υπάρξει ούτε μία καταδίκη βάσει του Πρωτοκόλλου του Παλέρμο, το οποίο προσπάθησε να ποινικοποιήσει την εμπορία οργάνων και την εμπορία ανθρώπων στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στοιχεία του σώματος που διαθέτουμε μπορούν να δώσουν στην κυβέρνηση μια ανάσα. Πρόκειται πραγματικά για ένα μείζον πρόβλημα – το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα μετά το Σιντζιάνγκ.

Στην 75η επέτειο τόσο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΟΔΑΔ) όσο και της Σύμβασης για τη Γενοκτονία και με τον ρόλο μου ως Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλων των κομμάτων για την Ελευθερία της Θρησκείας ή των Πεποιθήσεων, θέλω να τονίσω το άρθρο 18 της ΟΔΑΔ: είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα να πιστεύει κανείς, να μην πιστεύει ή να αλλάζει την πίστη του.

Ο λαός της Κίνας δεν έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα – και εφιστώ ιδιαίτερα την προσοχή στο μυστικό σύμφωνο που έγινε μεταξύ του Βατικανού και του ΚΚΚ και το οποίο βλάπτει τόσο σοβαρά την υπόθεση της ελευθερίας της πίστης ή των πεποιθήσεων. Θυμίζει το επαίσχυντο κονκορδάτο που είχε συνάψει το Βατικανό με το Ράιχ.

Είτε πρόκειται για γενοκτονία είτε όχι, το Δικαστήριο για την Κίνα δήλωσε ότι οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων «είναι εφάμιλλες των χειρότερων φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν σε συγκρούσεις του 20ού αιώνα».

Η Σύμβαση για τη Γενοκτονία που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ στο Παρίσι το 1948 ορίζει τη γενοκτονία ως:

«Οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστραφεί, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα, ως τέτοια:

  1. Δολοφονία των μελών της ομάδας
  2. Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
  3. Εσκεμμένη επιβολή στην ομάδα συνθηκών ζωής που αποσκοπούν στη φυσική καταστροφή της, εν όλω ή εν μέρει»

Σύμφωνα με πολλούς νομικούς και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες, η συνεχιζόμενη, πανεθνική εκστρατεία που διεξάγει η Κίνα για την εξάλειψη του Φάλουν Γκονγκ, μιας πνευματικής πρακτικής που κάποτε υπολογιζόταν σε 70-100 εκατομμύρια ανθρώπους, αποτελεί μια σύγχρονη γενοκτονία.

Η Νίνα Σήα, ανώτερη συνεργάτης του Ινστιτούτου Χάντσον και πρώην επίτροπος στην Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, δήλωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν θα πρέπει να ενεργήσει αμέσως για να συμπεριλάβει το Φάλουν Γκονγκ στον προσδιορισμό της γενοκτονίας από τα τμήματα που επικαλούνται την Κίνα.»

Η πρόθεση του αποθανόντος πλέον, πρώην ηγέτη του ΚΚΚ, Τζιανγκ Ζεμίν, έγινε σαφής όταν ξεκίνησε την εκστρατεία του κατά του Φάλουν Γκονγκ στις 20 Ιουλίου 1999. Η εντολή του Τζιανγκ προς το Γραφείο 6-10 ήταν να «εξαλείψει» το Φάλουν Γκονγκ. Ο επικεφαλής του Γραφείου 6-10, Λι Λαντσίνγκ, ανακοίνωσε τη νέα πολιτική της κυβέρνησης για το κίνημα, η οποία ήταν «να αμαυρώσει τη φήμη τους, να τους καταστρέψει οικονομικά και να τους εξοντώσει σωματικά».

Γιατί ο Τζιανγκ Ζεμίν προσπάθησε να εξαλείψει το Φάλουν Γκονγκ; Πολλοί πιστεύουν ότι ένιωθε να απειλείται από τη δημοτικότητα της πρακτικής, η οποία αν και εντελώς ειρηνική και απολιτική αριθμούσε στην Κίνα, εκείνη την εποχή, περισσότερα μέλη από το ίδιο το ΚΚΚ.

Το ΚΚΚ είναι επίσημα άθεο και καταστέλλει κάθε θρησκεία, σε διάφορους βαθμούς. Στους χριστιανούς επιτρέπονται μόνο λογοκριμένες εκδόσεις της Βίβλου, οι θρησκευτικοί ηγέτες συχνά φυλακίζονται και κάθε επιτρεπόμενη θρησκευτική ομάδα παρακολουθείται και ελέγχεται αυστηρά. Αλλά ο Τζιανγκ είδε ότι το Φάλουν Γκονγκ δεν μπορούσε να ελεγχθεί – ακόμη και αξιωματούχοι του κόμματος είχαν αρχίσει να ασκούν. Ο Τζιανγκ φοβόταν, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, ότι ο μαρξισμός του ΚΚΚ θα γινόταν «ένα ξεκαρδιστικό αστείο».

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε μια καταδικαστική έκθεση για την Κίνα. Η έκθεση αναφέρει ότι η Κίνα έχει διεισδύσει σε «κάθε τομέα» της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου και στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι το Φάλουν Γκονγκ θεωρείται από το ΚΚΚ ως μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες απειλές για την κυριαρχία του, αναφέροντας:

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απίθανο να αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για την Κίνα όσον αφορά την κατασκοπεία και την παρέμβαση: οι ΗΠΑ και οι αντιληπτές εγχώριες απειλές για την κυριαρχία του ΚΚΚ (γνωστές ως “τα πέντε δηλητήρια”: ανεξαρτησία της Ταϊβάν, ανεξαρτησία του Θιβέτ, αυτονομιστές του Σιντζιάνγκ, το κινεζικό κίνημα για τη Δημοκρατία και το Φάλουν Γκονγκ), είναι πιθανό να συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη προσοχή των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών.»

Μιλώντας για την παρέμβαση του ΚΚΚ στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, η έκθεση αναφέρει:

«Πίεση ασκείται κυρίως σε ιδρύματα, ακαδημαϊκούς και φοιτητές για να αποτραπεί η ενασχόληση με θέματα που βλάπτουν τη θετική εικόνα που παρουσιάζει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ). Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο όταν πρόκειται για τα λεγόμενα “πέντε δηλητήρια”.»

Επιτρέψτε μου να τελειώσω αναφερόμενος σε μια πρόσφατη δήλωση της Ένωσης Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών, η οποία καταδικάζει τη φυλάκιση για θρησκευτικές πρακτικές, διαφωνίες και εθνοτική καταγωγή και καταδικάζει κάθε μορφή εξαναγκαστικής συλλογής οργάνων.

Επιμένει, και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς στο πλαίσιο της δικής μας κυβέρνησης, ότι:

«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι Αμερικανοί γιατροί θα πρέπει να αρνηθούν να επιδοκιμάσουν, να επιτρέψουν, να διευκολύνουν ή να συμμετάσχουν στις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων με οιοδήποτε τρόπο, όπως: Παρέχοντας γνώσεις και εκπαίδευση σε προσωπικό από μια ολοκληρωτική χώρα, όπως η κομμουνιστική Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη, σε δεξιότητες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την εξαναγκαστική συλλογή οργάνων ή παραπέμποντας ασθενείς σε προγράμματα που χρησιμοποιούν εξαναγκαστική συλλογή οργάνων ή συμμετέχοντας στη φροντίδα τους.»

Και γιατί αισθάνθηκαν την ανάγκη να το πουν αυτό; Ακούστε αυτό το απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουλίου:

«Υπάρχουν συντριπτικές αποδείξεις ότι με την εξουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο κατέχει την απόλυτη εξουσία στην Κίνα, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας συνέλαβαν ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, Ουιγούρους, Χριστιανούς και άλλους στην Κίνα, τους φυλάκισαν, τους έκαναν ιατρικές εξετάσεις χωρίς τη συγκατάθεσή τους με σκοπό την αντιστοίχιση των οργάνων τους με αποδέκτες μεταμοσχεύσεων και αφαίρεσαν τα όργανά τους για μεταμόσχευση, σκοτώνοντάς τους κατά τη διαδικασία αυτή, αναπτύσσοντας τον “μεταμοσχευτικό τουρισμό” έναντι χρημάτων.»

Αν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την απειλή και την παρέμβαση του ΚΚΚ στη δική μας δημοκρατία, είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε την απειλή και τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν στο Φάλουν Γκονγκ.

Αυτή είναι πραγματικά η επόμενη μεγάλη κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα μετά το Σιντζιάνγκ. Πρέπει να το πούμε – δυνατά και καθαρά – γιατί είναι.

Δεν είναι ώρα για σιωπή.

 

Του David Alton, Λόρδου Άλτον του Λίβερπουλ

Από την ιστοσελίδα του, davidalton.net

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε