Ανάλυση ειδήσεων
Οι επιπτώσεις αυτού που οι επικριτές έχουν περιγράψει ως παγκόσμιο “πόλεμο” κατά των αγροτών και των κτηνοτρόφων γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Αλλά ακόμη και καθώς οι ελλείψεις τροφίμων εντείνονται, οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Μπάιντεν, ασκούν σκληρότερες πιέσεις στη γεωργική παραγωγή.
Ειδικοί και νομοθέτες που μίλησαν στους Epoch Times προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα να περιοριστούν οι κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν τα φτωχά στρώματα περισσότερο. Ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής δήλωσε ότι ένα Κογκρέσο υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα ξεκινήσει αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες μόλις αναλάβει τον έλεγχο.
Ενώ οι επιθέσεις στη γεωργία και τις συναφείς βιομηχανίες φαίνονται διαφορετικές σε κάθε χώρα, πολλοί εμπειρογνώμονες λένε ότι πρόκειται για μια συντονισμένη παγκόσμια πολιτική που προωθείται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και άλλες διεθνείς δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να μεταμορφώσουν τον πολιτισμό.
Τον Ιούλιο, η Epoch Times δημοσίευσε ένα εμπεριστατωμένο ερευνητικό άρθρο που επικαλέστηκε πολλούς επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι πολιτικές που υποστηρίζονται από τον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τις οποίες περιέγραψαν ως “πόλεμο κατά των αγροτών”, ευθύνονται άμεσα για την κλιμακούμενη επισιτιστική κρίση.
Το αποτέλεσμα των πολιτικών που στοχεύουν τους γεωργικούς παραγωγούς αρχίζει να γίνεται σαφές, με την έλλειψη τροφίμων να γίνεται όλο και πιο έντονη σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκεφτείτε τη Σρι Λάνκα, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα – τουλάχιστον αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις.
Οι ηγέτες του ΟΗΕ και οι δυτικοί αξιωματούχοι το συζητούν ανοιχτά. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για παράδειγμα, επικαλούμενος τη σύγκρουση στην Ουκρανία, προειδοποίησε νωρίτερα φέτος ότι σύντομα θα επέλθουν “πραγματικές” ελλείψεις τροφίμων.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Ντέιβιντ Μπίσλεϊ προειδοποιεί από την αρχή της κρίσης COVID για “καταστροφικές” παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λιμό “βιβλικών διαστάσεων” σε δεκάδες έθνη.
“Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια επισιτιστική κρίση και να δράσει άμεσα για να σταματήσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο”, δήλωσε μόλις τον περασμένο μήνα σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων που διοργάνωσε μια υπηρεσία του ΟΗΕ της οποίας ηγείται ένα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ).
Στην πραγματικότητα, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται υπό αυξανόμενη ρυθμιστική πίεση, πολλές έγκυρες πηγές προειδοποιούν ότι ακόμη και πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αρχίσουν να βλέπουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και σε άλλους κρίσιμους τομείς τους επόμενους μήνες.
Η Ευρώπη υποφέρει
Στην Ευρώπη, αρχίζουν να διαφαίνονται οι ρωγμές του συστήματος. Ήδη, όλο και περισσότερα είδη λείπουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, οι κλιμακούμενες ελλείψεις στα καταστήματα έχουν γίνει πρωτοσέλιδα εδώ και εβδομάδες.
Πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο -ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική- αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες επισιτιστικές κρίσεις. Και με τις υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ “βιώσιμες” πολιτικές από την κυβέρνηση και τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία να αποδεκατίζουν τα ενεργειακά συστήματα και τη γεωργική παραγωγή, το πρόβλημα είναι πιθανό να αυξηθεί, λένε οι ειδικοί.
Είναι ιδιαίτερα σκληρό για τους φτωχούς, δήλωσε ο Δρ Ε. Κάλβιν Μπέισνερ, πρόεδρος της Cornwall Alliance for the Stewardship of Creation, κατακεραυνώνοντας τις πολιτικές κατά της γεωργίας που υποτίθεται ότι αποσκοπούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
“Η απαγόρευση ή η μείωση της χρήσης νιτρικών λιπασμάτων στο όνομα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι σκέτη ανοησία”, δήλωσε στους Epoch Times, επισημαίνοντας τις πολιτικές που ακολουθούνται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ως απάντηση στην εκστρατεία του ΟΗΕ.
“Τα οξείδια του αζώτου είναι ένας μικρός παράγοντας στο συνολικό φαινόμενο του θερμοκηπίου, που επισκιάζεται εκατοντάδες φορές από το διοξείδιο του άνθρακα και χιλιάδες φορές από τους υδρατμούς”, συνέχισε ο Μπέισνερ.
“Τα υπέρυθρα μήκη κύματος στα οποία απορροφούν τα οξείδια του αζώτου έχουν ήδη απορροφηθεί σχεδόν πλήρως. Ως εκ τούτου, μπορούν να συνεισφέρουν μόνο ένα ασήμαντο ποσό στην υπερθέρμανση του πλανήτη”.
“Αλλά η συμβολή τους στην ανθρώπινη ευημερία είναι τεράστια, καθώς πολλαπλασιάζουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών ανά στρέμμα, ανά ώρα εργασίας και ανά εισροή κεφαλαίου, καθιστώντας τα τρόφιμα πιο άφθονα και λιγότερο ακριβά για όλους”, πρόσθεσε ο Μπέισνερ, μια κορυφαία αυθεντία σε περιβαλλοντικά θέματα. “Αυτοί που ωφελούνται περισσότερο από αυτό είναι οι φτωχοί”.
“Ο πόλεμος κατά των αγροτών είναι πόλεμος κατά των φτωχών”, κατέληξε.
Πόλεμος κατά των αγροτών
Ο πόλεμος κατά των αγροτών έχει παρατηρηθεί ξεκάθαρα στην Ολλανδία, τη Σρι Λάνκα, τη Νότια Αφρική, τον Καναδά και πολλά άλλα έθνη – ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δημοσίως, οι προφάσεις για τις πολιτικές αυτές περιλαμβάνουν τη διάσωση του πλανήτη από την υποτιθέμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, την αντιμετώπιση διαφόρων άλλων περιβαλλοντικών ζητημάτων, τη βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας, ακόμη και την παραχώρηση γης σε “αυτόχθονες” πληθυσμούς. Αλλά οι επικριτές λένε ότι το πραγματικό κίνητρο φαίνεται να είναι πολύ πιο σκοτεινό.
Ο απώτερος στόχος των ισχυρών διεθνών παραγόντων, σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς, όπως το WEF, που βρίσκονται πίσω από πολλές από τις πολιτικές που οδηγούν στην επισιτιστική ανασφάλεια, είναι η αναδιάρθρωση κάθε στοιχείου της ζωής στον πλανήτη Γη.
Από την επανεξέταση των δικαιωμάτων της ατομικής ιδιοκτησίας έως την κατάρτιση ενός “νέου κοινωνικού συμβολαίου”, τα πάντα πρέπει να μετασχηματιστούν, υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ και ο οργανισμός του, προωθώντας αυτό που ονομάζουν “Μεγάλη Επανεκκίνηση”.
Αλλά δεν είναι όλοι στο πλευρό τους.
Το Νομικό Ταμείο Δράσης Κτηνοτρόφων-Βοσκότων, Ενωμένοι Κτηνοτρόφοι της Αμερικής, γνωστό εν συντομία ως R-CALF USA, εκπροσωπεί βοοτρόφους και κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα. Η ομάδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τους κινδύνους της ατζέντας του ΟΗΕ και του WEF.
“Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι παγκοσμιοποιητές έχουν μια ατζέντα που μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα στοχεύοντας τα φρούτα που κρέμονται χαμηλά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της R-CALF’ USA, Μπιλ Μπούλαρντ, σε συνέντευξή του στους Epoch Times, λέγοντας ότι η τάση ήταν προφανής όταν η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στους αγρότες της χώρας αυτής.
“Αυτό που κάνουν είναι να στοχεύουν το τμήμα της γεωργικής βιομηχανίας που είναι λιγότερο ικανό να απορροφήσει αυτά τα πρόσθετα ρυθμιστικά κόστη”, είπε. “Όταν οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές, εκείνοι που μπορούν να αντέξουν αυτά τα πρόσθετα κόστη είναι οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις, όχι οι μικροί”.
“Πρόκειται για μια προσπάθεια εξάλειψης των ανεξάρτητων αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Μπούλαρντ, σημειώνοντας ότι κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί συνεργάζονται για την προσπάθεια αυτή.
“Οι βοοτρόφοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι η πρώτη γραμμή- στοχοποιούνται επειδή είναι εύκολο να απομακρυνθούν”.
Επισημαίνοντας τις πολυάριθμες πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν που στοχεύουν τους αγρότες, ο Μπούλαρντ δήλωσε ότι αν αυτό δεν σταματήσει, “θα δούμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πέφτουν σαν τις μύγες”.
Ο τελικός στόχος, συνέχισε ο Μπούλαρντ, είναι “η περαιτέρω ενοποίηση και συγκέντρωση της παραγωγής τροφίμων από τους υπερεθνικούς παγκόσμιους ελιτιστές -διεθνή δικαστήρια, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και όλους τους υπόλοιπους”.
“Όλα αυτά προέρχονται από την ατζέντα του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την Ατζέντα 2030, την Ατζέντα 21, και τις πολυεθνικές εταιρείες που εμπλέκονται όλες στην επιρροή και τη συνεργασία με τον ΟΗΕ”, πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της R-CALF USA, Μπρετ Κένζι, παρενέβη επίσης, λέγοντας ότι οι “παγκόσμιες ελίτ” προωθούν την “βιωσιμότητα”, την οποία περιέγραψε ως “το τελευταίο δόγμα λατρείας ψευδών ειδώλων που θα έπρεπε να μας τρομοκρατήσει όλους”.
“Το μόνο που θέλουν είναι τα πάντα, και η ικανότητά σας να παράγετε τα προς το ζην με την ιδιωτική σας περιουσία θα είναι το πρώτο τους θήραμα”, πρόσθεσε ο Κένζι.
Υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ πολιτικές
Πράγματι, όπως ανέφεραν οι Epoch Times σε πρόσφατο άρθρο τους με τίτλο “ΟΗΕ, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πίσω από τον παγκόσμιο “πόλεμο κατά των αγροτών“, ορισμένοι από τους “στόχους βιώσιμης ανάπτυξης” (SDGs) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ συνδέονται άμεσα με τον παγκόσμιο πόλεμο κατά των αγροτών.
Οι στόχοι, οι οποίοι αναπτύχθηκαν με τη βοήθεια του ΚΚΚ και έχουν υιοθετηθεί από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, απαιτούν δραστικές αλλαγές στη γεωργία, την παραγωγή, ακόμη και την κατανάλωση. Έχουν αναφερθεί τακτικά από τις κυβερνήσεις κατά την ανάπτυξη των ίδιων πολιτικών που πολλοί γνώστες κατηγορούν για την επισιτιστική κρίση.
Το WEF, εν τω μεταξύ, υπέγραψε μια επίσημη “στρατηγική εταιρική σχέση” με τον ΟΗΕ, με σκοπό να φέρει μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο στο κίνημα για την επιβολή των στόχων της Ατζέντας 2030 στον πλανήτη.
Το κείμενο της συμφωνίας υπόσχεται να “εμβαθύνει τη θεσμική δέσμευση και να επιταχύνει από κοινού την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”.
Οι υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ κυβερνητικές πολιτικές που στοχεύουν στον ενεργειακό τομέα διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην αναπτυσσόμενη έλλειψη τροφίμων, δήλωσαν οι ειδικοί.
Για παράδειγμα, οι προσπάθειες της Ευρώπης για τη σταδιακή κατάργηση αξιόπιστων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας από υδρογονάνθρακες και της πυρηνικής ενέργειας, έχουν επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.
Ιδιαίτερα σκληρά έχει πληγεί η παραγωγή λιπασμάτων, μια κρίσιμη γεωργική παροχή. Λόγω της εκτίναξης των τιμών των λιπασμάτων, η παραγωγή τροφίμων έχει τεθεί σε κίνδυνο, καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται παγκοσμίως.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση Μπάιντεν, οι γραφειοκρατικές αρχές και το Κογκρέσο έχουν επίσης στοχοποιήσει τη γεωργία και την ενέργεια.
Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, για παράδειγμα, θα δει τους φορολογούμενους να πληρώνουν τους αγρότες για να μην καλλιεργούν με το πρόσχημα της εφαρμογής της “φιλικής προς το κλίμα” εναλλαγής των γεωργικών καλλιεργειών.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει επίσης εξοργίσει τους αγρότες σε όλη τη χώρα με έναν προτεινόμενο κανονισμό που θα τους αναγκάσει να παρακολουθούν τις εκπομπές ρύπων, εάν συνεργάζονται με μια εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.
Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση. Μεγάλες τράπεζες και διαχειριστές επενδύσεων σε όλο τον κόσμο έχουν επίσης υπογράψει τις πολιτικές του ΟΗΕ που συμβάλλουν στην επισιτιστική κρίση.
Στην πραγματικότητα, ένας συνασπισμός 19 γενικών εισαγγελέων από κυρίως ρεπουμπλικανικές πολιτείες διερευνά πιθανή συμπαιγνία μεταξύ των έξι μεγαλύτερων τραπεζών της Αμερικής και της “Τραπεζικής Συμμαχίας Καθαρού Μηδενικού”(Net-Zero Banking Alliance) του ΟΗΕ.
Ως συμμετέχοντες στο πρόγραμμα του ΟΗΕ, οι τράπεζες συμφωνούν να επιδιώξουν “καθαρές μηδενικές” εκπομπές μέχρι το 2050, τερματίζοντας ή μειώνοντας ριζικά τις επενδύσεις και τον δανεισμό σε παραδοσιακούς παραγωγούς ενέργειας και αγροτικά συμφέροντα.
Πολλοί κρατικοί εισαγγελείς που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν στους Epoch Times ότι αυτή η “συμπαιγνία” των αμερικανικών τραπεζών με τον ΟΗΕ υπονομεύει την αμερικανική γεωργία και βιομηχανία, ενώ ωφελεί το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς.
“Τα δικά μας χρήματα χρησιμοποιούνται ως όπλο εναντίον μας”, δήλωσε ο ταμίας της Δυτικής Βιρτζίνια Ράιλι Μουρ στους Epoch Times τον Αύγουστο, καθώς κινήθηκε εναντίον των μεγαλοτραπεζών για τη στόχευση βασικών βιομηχανιών.