Κυριακή, 02 Οκτ, 2022
Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το εμπόριο, Πήτερ Ναβάρο, παρακολουθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με ένα προεδρικό διάταγμα για αποστράτους στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, 4 Μαρτίου 2019. (Leah Millis/Reuters)

Ο Πήτερ Ναβάρο δημοσιεύει έρευνα επί των εκλογικών ανωμαλιών: «Ο αυτοκράτορας, στις εκλογές, δεν έχει ρούχα»

Ο Πήτερ Ναβάρο, ο οποίος υπηρετεί ως σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατέληξε, σε μια έκθεση σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών του 2020, ότι οι ισχυρισμοί για παρατυπίες είναι αρκετά σοβαροί ώστε να απαιτούν επείγουσα έρευνα και ικανοί για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα.

Τα ευρήματα της έκθεσης (pdf), που δημοσιεύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου με τίτλο «Η άψογη εξαπάτηση», υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι οι εκλογές «πιθανότατα εκλάπησαν» από τον Τραμπ. Ο Ναβάρο, διευθυντής του Γραφείου Εμπορίου και Βιομηχανικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου, συνέταξε την έκθεση υπό την ιδιότητα του ιδιώτη.

«Εάν αυτές οι εκλογικές παρατυπίες δεν διερευνηθούν πλήρως πριν από την Ημέρα της Ορκωμοσίας και συνεπώς επιτραπεί ουσιαστικά να παραμείνουν, αυτό το έθνος διατρέχει τον πολύ πραγματικό κίνδυνο να μην μπορέσει ποτέ να διεξαγάγει πάλι δίκαιες προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Ναβάρο στην έκθεση.

Σε κλήση με δημοσιογράφους όπου επεξηγούσε τα ευρήματά του, ο Ναβάρο είπε ότι ο ρόλος του στη σύνταξη της έκθεσης είναι να πει ότι «ο αυτοκράτορας, στις εκλογές, δεν έχει ρούχα».

Δεχόμενος ερωτήσεις σχετικά με το τι, σε αυτό το στάδιο, μπορεί να γίνει, δεδομένου ότι πολλές νομικές αγωγές που κατατέθηκαν από την εκστρατεία Τραμπ έχουν απορριφθεί και το Εκλεκτορικό Κολλέγιο έχει ήδη ψηφίσει, ο Ναβάρο είπε: «Με κάθε μέρα που περνάει, γίνεται πιο περίπλοκο» και «οι επιλογές στενεύουν».

Η δικηγόρος της εκστρατείας Τραμπ, Τζέννα Έλλις, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην Epoch Times, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα να πραγματοποιήσουν ειδικές συνόδους και να εξουσιοδοτήσουν τους εναλλακτικούς εκλέκτορες.

Ενώ ο Ναβάρο αρνήθηκε να προσδιορίσει μια προτεινόμενη διαδικασία δράσης υπό το φως των ευρημάτων του, εκτός από μια διεξοδική έρευνα, είπε: «το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή η χώρα είναι μια Ημέρα Ορκωμοσίας στην οποία θα έχουμε κάποιον που θεωρείται παράνομος και μη αποδεκτός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Κάνοντας επείγουσα έκκληση για διερεύνηση των ισχυρισμών, ο Ναβάρο υποστήριξε ότι «εάν, στην πραγματικότητα, υπάρχουν ικανά στοιχεία ώστε να αποδειχθεί ότι οι εκλογές έχουν πράγματι κλαπεί, μετά από μια τυπική ορκωμοσία Μπάιντεν, διατρέχουμε ως χώρα τον πολύ πραγματικό κίνδυνο ότι το πλέον ουσιώδες της μεγάλης αμερικανικής μας ένωσης δεν θα υφίσταται.»

Στην έκθεση, ο Ναβάρο εξετάζει έξι τύπους παρατυπιών στις πολιτείες της Αριζόνα, Γεωργίας, Μίσιγκαν, Νεβάδας, της Πενσυλβανίας και του Ουισκόνσιν – πολιτείες στις οποίες τα πιστοποιημένα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Τζο Μπάιντεν κατέχει το προβάδισμα και όπου η ψηφοφορία συνεχίζει να είναι έντονα αμφισβητούμενη.

Σύνοψη των ευρημάτων σχετικά με τις εκλογικές παρατυπίες σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Ο Ναβάρο είπε ότι το μοτίβο των παρατυπιών στις έξι πολιτείες υποδηλώνει «μια συντονισμένη στρατηγική, εάν όχι να κλαπούν οι εκλογές εντελώς, στρατηγικά να νοθευτεί η εκλογική διαδικασία με τέτοιον τρόπο ώστε να «γεμίσουν παράνομα οι κάλπες» και να αλλαχθεί άδικα ο αγώνας υπέρ των Μπάιντεν-Χάρρις.»

Υποστηρίζει ότι το βάρος των στοιχείων, τα οποία προέρχονται από πηγές που περιλαμβάνουν πάνω από 50 αγωγές και δικαστικές αποφάσεις, χιλιάδες ένορκες καταθέσεις και δηλώσεις, μαρτυρίες σε διάφορους χώρους, αναλύσεις δεξαμενών σκέψης και δημοσιογραφικές αναφορές, είναι «περισσότερο από επαρκές για να αλλάξει το αποτέλεσμα υπέρ του προέδρου Τραμπ.»

Το περιθώριο νίκης του Μπάιντεν σε όλες τις κρίσιμε πολιτείες εκτός από το Μίσιγκαν είναι μικρότερο από τον αριθμό των ψηφοδελτίων που ο Ναβάρο επισημαίνει πιθανώς ως παράνομα.

Αντί για μία μοναδική «θανάσιμη σφαίρα» εκλογικής απάτης που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δυσμενές αποτέλεσμα για τον Τραμπ, ο Ναβάρο υποστηρίζει ότι «αυτή ήταν κλοπή με χίλια μικροχτυπήματα, σε έξι διαστάσεις και έξι κρίσιμες πολιτείες».

Ωμή εκλογική απάτη

Ο κατάλογος των ενεργειών που ο Ναβάρο χαρακτηρίζει ως ωμή εκλογική απάτη, περιλαμβάνει την μεγάλης κλίμακας κατασκευή ψεύτικων ψηφοδελτίων, μεγάλης κλίμακας δωροδοκία, καθώς και τα ψηφοδέλτια με ονόματα νεκρών ψηφοφόρων ή από μη νόμιμους ψηφοφόρους όπως αυτούς με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και παράνομους αλλοδαπούς. Άλλες ενέργειες είναι ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν πολλές φορές και ψήφοι από παράνομους, εκτός πολιτείας ψηφοφόρους.

Σύνοψη των ευρημάτων σχετικά με άμεση εκλογική απάτη σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Κακός χειρισμός ψηφοδελτίων

Μια άλλη σημαντική διάσταση των ισχυρισμών παρατυπίας στις προεδρικές εκλογές του 2020, την οποία ο Ναβάρο αποκαλεί «πολύπλευρο πρόβλημα» που εμφανίστηκε σε πέντε από τις έξι αμφίρροπες πολιτείες, είναι παράγοντες όπως έλλειψη ελέγχου ταυτότητας ψηφοφόρου, μη εκπλήρωση του ελέγχου διασταύρωσης υπογραφών, «γυμνά ψηφοδέλτια» που δεν διαθέτουν εξωτερικό φάκελο [στον οποίον βρίσκεται η υπογραφή του ψηφοφόρου], και μη συμπληρωμένα αρχεία «αλυσίδας φύλαξης».

Σύνοψη των ευρημάτων σχετικά με την κακή διαχείριση ψηφοδελτίων σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία

Η τρίτη διάσταση των εκλογικών παρατυπιών περιλαμβάνει καταχρήσεις σχετικά με τους παρατηρητές της εκλογικής διαδικασίας, όπως άρνηση πρόσβασης ή έλλειψη ουσιαστικής πρόσβασης, καθώς και παραβιάσεις του πολιτειακού δικαίου στον τομέα των ψηφοφοριών μέσω ταχυδρομείου και άλλων εξ αποστάσεως μεθόδων. Περιλαμβάνει επίσης παράνομη διόρθωση ψηφοδελτίων και παραβιάσεις των διαδικασιών εγγραφής των ψηφοφόρων.

Σύνοψη των ευρημάτων σχετικά με παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Παραβιάσεις του κανονισμού ίσης προστασίας

Η 14η προσθήκη του Συντάγματος των ΗΠΑ περιέχει τον Κανονισμό Ίσης Προστασίας, ο οποίος ορίζει ότι καμία πολιτεία δεν θα πρέπει να αρνηθεί ίση προστασία προς τους πολίτες της υπό τον νόμο. Αμφισβητούμενες πρακτικές σε αυτόν τον τομέα που εντόπισε ο Ναβάρο, είναι η εφαρμογή υψηλότερων απαιτήσεων πιστοποίησης και ελέγχου ταυτότητας σε ψηφοφόρους με φυσική παρουσία στο εκλογικό κέντρο, σε σύγκριση με εκείνους που επέλεξαν επιστολική ή άλλη εξ αποστάσεως ψήφο, και διαφορετικές απαιτήσεις στην διόρθωση ψηφοδελτίων διαφορετικών κομητειών.

Σύνοψη ευρημάτων σχετικά με τον κανονισμό ίσης προστασίας σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Ανωμαλίες εκλογικών μηχανημάτων

Υπήρξαν δύο βασικά είδη ανωμαλιών εκλογικών μηχανημάτων που εντόπισε ο Ναβάρο στην έρευνα: Μεγάλης κλίμακας ανακρίβειες και αλλαγές ψήφου από τον έναν υποψήφιο στον άλλον, που προκάλεσε έντονες αυξήσεις ψήφων υπέρ ενός υποψηφίου.

Σύνοψη ευρημάτων σχετικά με ανωμαλίες εκλογικών μηχανημάτων σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Σημαντικές στατιστικές ανωμαλίες

Η τελική κατηγορία ανωμαλιών που αναλύεται στην έρευνα του Ναβάρο είναι οι στατιστικές ανωμαλίες, που περιλαμβάνουν φαινόμενα όπως σημαντικές αλλαγές στο ποσοστό απόρριψης εξ αποστάσεως ψηφοδελτίων σε σύγκριση με παλαιότερες εκλογές, και ασυνήθιστες απότομες αυξήσεις ψήφων.

Σύνοψη ευρημάτων σχετικά με στατιστικές ανωμαλίες σε έξι κρίσιμες πολιτείες. (Πηγή: Δεδομένα – Η έκθεση Άψογη Εξαπάτηση· ​​Σχεδιασμός – ET)

 

Στο συμπέρασμα της έρευνάς του, ο Ναβάρο διατυπώνει ότι «η αποτυχία δυναμικής και πλήρους διερεύνησης» των ανωμαλιών που επισήμανε, «δείχνει μια αποτυχία όχι μόνο των αντι-Τραμπικών καθιερωμένων μέσων ενημέρωσής μας και των λογοκρινόντων κοινωνικών μέσων, αλλά επίσης και των νομοθετικών και δικαστικών κλάδων.»

Από την ημέρα των εκλογών, ο Τραμπ και ανεξάρτητες ομάδες έχουν εκκινήσει αγωγές κατά των αποτελεσμάτων έξι αμφίρροπων πολιτειών. Καμία προσπάθεια δεν έχει καρποφορήσει μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένης μιας διαπολιτειακής αγωγής προς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που κατατέθηκε από το Τέξας και υποστηρίχθηκε από 19 Ρεπουμπλικανούς γενικούς εισαγγελείς.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε