ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Το κινεζικό καθεστώς σκοτώνει ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ για τα όργανά τους για περισσότερα από 20 χρόνια, και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον τερματισμό αυτού του εγκλήματος, σύμφωνα με ένα πάνελ ειδικών.
Σε ομιλία σε ένα εξ αποστάσεως πάνελ που διοργανώθηκε από την ομάδα υπεράσπισης «Γιατροί Κατά της Βίαιης Αφαίρεσης Οργάνων» (DAFOH) στις 19 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός βουλευτής Στηβ Σαμπό (Ρ-Οχάιο) καταδίκασε την βίαιη αφαίρεση οργάνων από κρατούμενους συνείδησης, χαρακτηρίζοντάς την «φρικτή και βάρβαρη».
«Η τελευταία φορά που η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αμερικής, ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, ήταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια», είπε, αναφερόμενος στο H.Res. 343 (Ψήφισμα Βουλής 343). «Έκτοτε είχαμε μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τα μέλη του Κογκρέσου και του προσωπικού. Έτσι, για πολλούς ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα εντελώς νέο ζήτημα».
Το Φάλουν Ντάφα, επίσης γνωστό ως Φάλουν Γκονγκ, είναι μια πνευματική άσκηση που περιλαμβάνει τέσσερις ήπιες σωματικές ασκήσεις, διαλογισμό και ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης, και ανεκτικότητας. Η άσκηση διώκεται βάρβαρα από το κινεζικό καθεστώς τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές έχουν ριχτεί σε φυλακές, στρατόπεδα εργασίας και κέντρα πλύσης εγκεφάλου, όπου πολλοί βασανίστηκαν σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσουν να αποκηρύξουν την πίστη τους, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα.
Ο Σαμπό είπε ότι εργάζεται για μια νέα νομοθεσία που θα ονόμαζε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως δράστη για την βίαιη αφαίρεση οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ.
«Η νομοθεσία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Βρισκόμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε ένα νομοσχέδιο», δήλωσε ο Σαμπό.
Κατηγορίες για την βίαιη αφαίρεση οργάνων από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, τα οποία μετά θα χρησιμοποιούνταν για χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2006. Ο πρώην βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου Ντέιβιντ Κίλγκουρ και ο δικηγόρος ειδικός ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντέιβιντ Μάτας, διενήργησαν ανεξάρτητες έρευνες και δημοσίευσαν ευρήματα που επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες. Ο ερευνητής δημοσιογράφος Ίθαν Γκάτμαν διεξήγαγε επίσης ανεξάρτητες έρευνες και έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με το θέμα, με τίτλο «The Slaughter» [Η Σφαγή].
Το περασμένο καλοκαίρι, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο εθελοντών με έδρα το Λονδίνο, το οποίο ονομαζόταν China Tribunal [Δικαστήριο Κίνας], κατέληξε μετά την έρευνά του ότι η βίαιη αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται στην Κίνα εδώ και χρόνια «σε σημαντική κλίμακα», με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ως «κύρια πηγή» ανθρωπίνων οργάνων.
Το Δικαστήριο είπε ότι το τρομερό έγκλημα έχει προκαλέσει «σε πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν φρικτά και άσκοπα».
Ο Ματ Σόμον, αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων στο κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα και πρώην βουλευτής των ΗΠΑ, προέτρεψε πιο δυναμική δράση για να σταματήσει η εμπορία οργάνων.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι αρκεί απλώς να φτιάχνουμε νομοσχέδια που καταδικάζουν το έγκλημα. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε νομοθεσία που στην πραγματικότητα έχει δόντια πίσω της [εξαναγκάζει δράση]», είπε.
Ο Σόμον πρότεινε ότι ένας τρόπος να σταματηθεί το έγκλημα είναι να επιβληθούν κυρώσεις στους Αμερικανούς που αγοράζουν ή χρησιμοποιούν όργανα που αφαιρέθηκαν βίαια από την Κίνα, καθώς και σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτό.
«Αν πραγματικά το καταστρέψουμε εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα κάνει μεγάλη διαφορά», είπε.
Η Κίνα είναι η μόνη χώρα που είναι γνωστό ότι διεξάγει κρατική αφαίρεση οργάνων, σύμφωνα με τον Γουέλντον Τζίλκριζ, αναπληρωτή διευθυντή του DAFOH.
«Είναι πραγματικά το μόνο μέρος όπου μπορεί να συμβεί αυτό», είπε κατά την συζήτηση. «Έχετε μια χώρα και μια κυβέρνηση που … λειτουργεί τα ιδρύματα υγείας, το δικαστικό σώμα, το σύστημα φυλακών, τα στρατόπεδα εργασίας, τον στρατό και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Έχει πραγματικά τα χέρια της σε όλα, ώστε να μπορεί να ενορχηστρώνει την βίαιη αφαίρεση οργάνων.»
Οι φρικαλεότητες του ΚΚΚ έπρεπε να είχαν διερευνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με τον Χαμίντ Σαμπί, δικηγόρο που διετέλεσε σύμβουλος στο Δικαστήριο της Κίνας.
«Ωστόσο, μια ατυχής κατάσταση στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον είναι ότι λόγω της δύναμης μεγάλων κρατών όπως η Κίνα, είναι πολύ δύσκολο να πιέσεις οποιονδήποτε οργανισμό του ΟΗΕ να διερευνήσει τέτοιες φρικαλεότητες», είπε κατά την συζήτηση.
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece