Σάββατο, 03 Μαΐ, 2025
Εργάτες παράγουν ενδύματα σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που προμηθεύει την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου γρήγορης μόδας Shein στην πόλη Γκουανγκζού της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, στις 11 Ιουνίου 2024. (Jade Gao/AFP μέσω Getty Images)

Οι ΗΠΑ τερματίζουν την εξαίρεση για το εμπόριο που επέτρεπε την εισροή φτηνών κινεζικών προϊόντων

Η αμερικανική τελωνειακή υπηρεσία αναφέρει ότι επεξεργάζεται περίπου 4 εκατομμύρια μικρής αξίας αποστολές καθημερινά, από 2,8 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τερμάτισαν μια εμπορική πολιτική με την αιτιολογία ότι την εκμεταλλεύονταν οι κινεζικές αρχές προκειμένου να πλημμυρίσουν την αμερικανική αγορά με φτηνά προϊόντα και να διακινήσουν παράνομα ναρκωτικά στη χώρα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Απρίλιο για να τερματίσει την εξαίρεση de minimis (κατώτατο όριο αξίας) για τα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, από τις 2 Μαΐου. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή «ένα κρίσιμο βήμα για την καταπολέμηση της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης που προκαλεί η παράνομη ροή συνθετικών οπιοειδών στις ΗΠΑ».

Η εξαίρεση de minimis επιτρέπει την εισαγωγή στις ΗΠΑ προϊόντων αξίας μέχρι 800 δολαρίων χωρίς να υπόκεινται σε δασμούς και φόρους.

Από το 2016, μεταφορείς από την Κίνα και άλλες χώρες έχουν εισαγάγει δισεκατομμύρια μικρές αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω αυτής της εξαίρεσης.

Από τις 2 Μαΐου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να εισπράττουν δασμούς είτε 30% επί της αξίας των πακέτων των 800 δολαρίων ή λιγότερο που αποστέλλονται μέσω του διεθνούς ταχυδρομικού δικτύου είτε 25 δολάρια ανά είδος. Από την 1η Ιουνίου, ο φόρος αυτός θα αυξηθεί στα 50 δολάρια ανά πακέτο.

Τα πακέτα αξίας 800 δολαρίων ή λιγότερο που αποστέλλονται μέσω άλλων μέσων εκτός του διεθνούς ταχυδρομικού δικτύου θα υπόκεινται σε «όλους τους εφαρμοστέους δασμούς», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Το Μακάο, που, όπως και το Χονγκ Κονγκ, θεωρείται από την Κίνα ειδική διοικητική περιοχή, ενδέχεται να προστεθεί στη λίστα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, λόγω ανησυχιών ότι τα προϊόντα ενδέχεται να διακινούνται μέσω Μακάο για να παρακαμφθούν οι δασμοί.

Αναλυτές εμπορίου που μίλησαν στην Epoch Times ανέφεραν ότι το κλείσιμο της εξαίρεσης de minimis για την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στους διαδικτυακούς λιανοπωλητές που πωλούν προϊόντα μέσω ιστοσελίδων όπως η Amazon, ενώ θα είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τους κινεζικούς γίγαντες του λιανεμπορίου και της γρήγορης μόδας Shein και Temu.

Εισαγωγές de minimis

Από το 1938, στο πλαίσιο του Κώδικα Δασμών του 1930, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεπαν την εισαγωγή μικρών πακέτων αμελητέας χρηματικής αξίας χωρίς δασμούς. Ο αρχικός στόχος αυτής της νομοθεσίας, όπως γράφει ο Κρίστοφερ Κέισι σε άρθρο του για την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου τον Ιανουάριο, ήταν να αποφευχθεί η σπατάλη κυβερνητικών πόρων για την είσπραξη αμελητέων ποσών φόρων.

Η φράση «de minimis» είναι λατινική και σημαίνει, σε ελεύθερη απόδοση, «των ελαχίστων».

Το Κογκρέσο έχει προχωρήσει σε αυξήσεις της αξίας που θεωρείται αμελητέα αρκετές φορές τα τελευταία 80 χρόνια, αναφέρει ο Κέισι στην αναφορά του. Η πιο πρόσφατη αύξηση πραγματοποιήθηκε το 2015, όταν η αξία αυτή ανέβηκε από τα 200 στα 800 δολάρια.

Ο αριθμός των εισαγωγών de minimis αυξήθηκε κατά 470% μεταξύ του οικονομικού έτους 2013 και του 2022, σύμφωνα με δεδομένα της Τελωνειακής Υπηρεσίας και Προστασίας Συνόρων (Customs and Border Protection-CBP).

Η CBP επεξεργάζεται περίπου 4 εκατομμύρια αποστολές de minimis καθημερινά, από 2,8 εκατομμύρια πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του Οκτωβρίου 2024 από την υπηρεσία.

Η εξαίρεση de minimis ωφελεί κυρίως τους εμπόρους που αποστέλλουν προϊόντα από την Κίνα.

Μεταξύ του οικονομικού έτους 2018 και του 2021, περίπου το 67% όλων των εισαγωγών de minimis προέρχονταν από την Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τα δεδομένα της αμερικανικής τελωνειακής υπηρεσίας. Κατά την ίδια περίοδο, οι αποστολές αυτές είχαν συνολική αξία 228 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2023, σύμφωνα με την αναφορά, οι κινεζικές αποστολές κάτω από το όριο de minimis είχαν αξία 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας σημαντική αύξηση από τα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Η αναφορά της Υπηρεσίας Ερευνών του Κογκρέσου αναφέρει ότι τόσο οι διοικήσεις Τραμπ όσο και Μπάιντεν παραδέχτηκαν ότι η εξαίρεση de minimis επιτρέπει σε ξένους κατασκευαστές που βασίζονται σε φθηνή εργασία να παρακάμπτουν τους αμερικανικούς εμπορικούς νόμους. Τον Σεπτέμβριο του 2024, ο Λευκός Οίκος του Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για το ζήτημα αυτό.

Και οι δύο διοικήσεις εξέφρασαν ανησυχίες ότι τα ελάχιστα ελεγμένα πακέτα de minimis αποτελούν αγωγό για τη ροή φαιντανύλης και άλλων παράνομων ουσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ναυτιλιακά εμπορευματοκιβώτια από την Κίνα και άλλες χώρες εκφορτώνονται στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς στο Λος Άντζελες στις 16 Φεβρουαρίου 2019. (Mark Ralston/AFP μέσω Getty Images)

 

Σε ενημερωτικό δελτίο του Λευκού Οίκου σχετικά με το πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα αναφέρεται ότι η Κίνα «επιδοτεί και ενθαρρύνει με άλλο τρόπο [κινεζικές] χημικές εταιρείες να εξάγουν φαιντανύλη και συναφείς πρόδρομες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή συνθετικών οπιοειδών που πωλούνται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ειδικά για την Κίνα, δήλωσαν οι Σάδερλαντ και Σάτερ, οι νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του βουλευτή Μάικ Γκάλαχερ (R-Wis.), έχουν προειδοποιήσει ότι η εξαίρεση de minimis επιτρέπει την εισαγωγή στη χώρα παραποιημένων προϊόντων και ενδεχομένως ακόμη και προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί με καταναγκαστική εργασία με ελάχιστο έλεγχο.

Shein και Temu

Η εισροή προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της εξαίρεσης de minimis αποτελεί «την ταφόπλακα» για τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές, σύμφωνα με τους Ζ. Τζον Ζανγκ, Τσάι Γουάν-Τσάι, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, και Κρίστοφερ Σ. Τανγκ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες.

Όπως ανέφεραν οι Ζανγκ και Τανγκ στην Epoch Times, μαζί με την άνοδο των διαδικτυακών αγορών τα τελευταία 30 χρόνια, οι αποστολές που γίνονται απευθείας από κατασκευαστές στην Κίνα στους καταναλωτές στις ΗΠΑ έχουν καταστρέψει τους αμερικανικούς λιανοπωλητές.

Οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές, σύμφωνα με τον Ζανγκ, πρέπει να κάνουν αποφάσεις πολύ νωρίτερα σχετικά με τις παραγγελίες, την αποθήκευση και την πώληση ρούχων, κυρίως. Οφείλουν να διατηρούν αποθέματα, αλυσίδες εφοδιασμού και φυσικά καταστήματα – όλα με αντίστοιχους υπαλλήλους – για να προχωρήσουν στην πώληση των προϊόντων τους. Εάν τα προϊόντα δεν πουληθούν, αναγκάζονται να τα πουλήσουν σε εκκαθαριστές για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν μέρος της επένδυσής τους.

Οι εταιρείες που πωλούν απευθείας στους καταναλωτές παρακάμπτουν εντελώς τους μεσάζοντες, δημιουργώντας οι ίδιες τα σχέδια και προωθώντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών στην Κίνα, όπως εξηγεί ο Ζανγκ.

Αντί να παρέχουν ένα προϊόν αμέσως, οι λιανοπωλητές αυτοί ζητούν από τους καταναλωτές να περιμένουν λίγες εβδομάδες, ανταλλάσσοντας τον χρόνο αναμονής με εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Μόλις γίνει μια παραγγελία, ο νικητής του διαγωνισμού την πραγματοποιεί και την αποστέλλει απευθείας στον καταναλωτή με πακέτο μέσω ταχυδρομικής υπηρεσίας που επιτρέπει στα προϊόντα να εκμεταλλευτούν την εξαίρεση de minimis.

Πολλοί αμερικανικοί λιανοπωλητές που πωλούν ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια, συσκευές και είδη σπιτιού έχουν κλείσει καταστήματα ή έχουν βγει από την αγορά την τελευταία δεκαετία.

Τον Μάρτιο, η αλυσίδα Forever 21 παραπονέθηκε στις τελευταίες της καταθέσεις χρεοκοπίας ότι οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές Shein και Temu υπονόμευσαν τις τιμές της επειδή μπορούσαν να αποφύγουν τους δασμούς στις εισαγωγές μέσω της εξαίρεσης de minimis. Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής μπορούσαν επίσης να παρακάμψουν τους αμερικανικούς νόμους περί εργασίας και περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας εργοστάσια στην Κίνα.

Οι Shein και Temu έχουν αναδειχθεί σε γίγαντες του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου, πουλούν φτηνά προϊόντα κατασκευασμένα στην Κίνα απευθείας στους καταναλωτές.

Η Shein, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012, επικεντρώνεται στην πώληση ρούχων και αξεσουάρ σε κυρίως νέες γυναίκες. Η εταιρεία έχει έδρα τη Σιγκαπούρη και δηλώνει στην ιστοσελίδα της ότι είναι η πιο αναζητημένη μάρκα μόδας στον κόσμο, με πελάτες σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η Shein είναι μοναδική στο ότι μπορεί να παρουσιάσει νέα σχέδια και προϊόντα όσο γρήγορα αλλάζουν οι τάσεις, ενώ οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές πρέπει να σχεδιάσουν τις νέες τους εμφανίσεις μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με τον Ζανγκ.

Το Temu, μια διαδικτυακή αγορά που ιδρύθηκε το 2022, ανήκει και λειτουργεί από την PDD Holdings και την θυγατρική της Whaleco. Η PDD Holdings, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο Δουβλίνο, διαχειρίζεται επίσης την κινεζική εταιρεία Pinduoduo. Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nasdaq.

Το 2023, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η PDD Holdings ανέφερε καθαρά κέρδη περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων από έσοδα περίπου 247,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκπρόσωποι του Temu και της Shein δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης στο αίτημα της Epoch Times για σχόλια.

Το λογότυπο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Temu φαίνεται σε ένα κινητό τηλέφωνο μπροστά από την ιστοσελίδα της στις Βρυξέλλες στις 4 Νοεμβρίου 2024. (Nicolas Tucat/AFP μέσω Getty Images)

 

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο τερματισμός της εξαίρεσης, τόσο το Temu όσο και η Shein εξέδωσαν δηλώσεις στις ιστοσελίδες τους, λέγοντας ότι θα προχωρούσαν σε προσαρμογές τιμών στις 25 Απριλίου.

Στις 25 Απριλίου, δεν ήταν σαφές αν οι ιστοσελίδες είχαν αυξήσει σημαντικά τις τιμές τους.

Το Temu συνέχισε να προσφέρει προϊόντα σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, ένα σετ δύο μπαταριών λιθίου, που σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με τις μπαταρίες της μάρκας DeWalt και να λειτουργούν σε εργαλεία DeWalt, πωλούνταν για 37,31 δολάρια στο Temu. Ένα σετ δύο μπαταριών με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές, που κατασκευάστηκε και πωλήθηκε από τη DeWalt, κόστιζε 349 δολάρια στην ιστοσελίδα του Home Depot.

Ωστόσο, η φήμη του Temu φαίνεται να έχει ήδη πληγεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με ανάλυση των δεδομένων από το Apple App Store που δημοσιεύτηκε από τη Smarter Ecommerce GmbH στις 11 Απριλίου, η εφαρμογή του Temu έπεσε από τις 10 πρώτες πιο κατεβασμένες δωρεάν εφαρμογές στην 60ή θέση. Στις 25 Απριλίου, οι εφαρμογές του Temu και της Shein είχαν πέσει στην 71η και 72η θέση αντίστοιχα μεταξύ των πιο δημοφιλών εφαρμογών του Apple App Store.

Ο Ζανγκ και ο Τανγκ ανέφεραν επίσης ότι ο λιανικός κολοσσός Amazon χρησιμοποιεί τρίτους πωλητές οι οποίοι αποστέλλουν προϊόντα κατασκευασμένα στην Κίνα απευθείας στους καταναλωτές των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 2024, η Amazon λάνσαρε μια νέα υπηρεσία, το Amazon Haul, που προσφέρει τιμές παρόμοιες με αυτές του Temu. Σε μη χρονολογημένη ανακοίνωση, η Amazon ανέφερε ότι οι «τρελά χαμηλές τιμές» είναι δυνατές χάρη στους «πωλητές της σε όλο τον κόσμο».

Μέχρι στιγμής, η Amazon έχει αναφέρει ελάχιστα για τις επιπτώσεις των δασμών στις τιμές των προϊόντων που πωλούνται στην πλατφόρμα της. Ωστόσο, στις 10 Απριλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι «υποθέτει ότι οι πωλητές θα μεταφέρουν το κόστος στους καταναλωτές».

Όσον αφορά το Temu και τη Shein, οι Ζανγκ και Τανγκ ανέφεραν ότι για να αποφύγουν τους δασμούς, η Shein και το Temu θα πρέπει να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν παραδοσιακοί λιανοπωλητές και να προσαρμόσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους, είτε μεταφέροντας την παραγωγή στις ΗΠΑ είτε στέλνοντας μαζικά προϊόντα στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, και οι δύο επιλογές είναι αντίθετες με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιχειρηματικών τους μοντέλων, τα οποία βασίζονται στη ζήτηση.

Πρόσθετοι δασμοί επιβάλλονται στα κινεζικά προϊόντα σε αυτό που αποκαλείται εμπορικός πόλεμος μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και του κινεζικού καθεστώτος. Ο Τανγκ ανέφερε ότι οι δασμοί 145% της διοίκησης Τραμπ είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στις κινεζικές εισαγωγές και πιθανότατα σχεδιάστηκαν για να αναγκάσουν το Πεκίνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μια άλλη επιλογή για τη Shein και το Temu, σύμφωνα με τον Τανγκ, είναι αυτό που ονόμασε «παράνομη μεταφορά» ή η μεταφορά προϊόντων από κινεζικά λιμάνια σε τρίτη χώρα – όπως το Μεξικό ή το Βιετνάμ – πριν φτάσουν στις ΗΠΑ.

Αρχικά, είπε, ο Τραμπ προσπάθησε να «κλείσει την πίσω πόρτα» με υψηλούς δασμούς στο Βιετνάμ και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας που είχαν συμμετάσχει σε τέτοιες παρακάμψεις στο παρελθόν. «Οι χώρες πάντα θα εκμεταλλεύονται αυτό», δήλωσε ο Τανγκ στην Epoch Times. «Υπάρχει πάντα ένα παραθυράκι.»

Καινούργιες προκλήσεις

Επιφανείς επικριτές της κατάργησης της εξαίρεσης de minimis υποστηρίζουν ότι η εν λόγω κίνηση θα στερήσει από τους Αμερικανούς την πρόσβαση σε προσιτά προϊόντα και θα επιφέρει ένα τεράστιο νέο βάρος στην Υπηρεσία Ταχυδρομείων των ΗΠΑ.

Μελέτη του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2024 και αναθεωρήθηκε πρόσφατα τον Φεβρουάριο, ανέφερε ότι το όριο των 800 δολαρίων για την εξαίρεση de minimis «ωφελεί δυσανάλογα τους φτωχούς».

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato τον Φεβρουάριο, ο Κλαρκ Πάκαρντ, ερευνητής στο Κέντρο Εμπορικής Πολιτικής Herbert A. Stiefel του Ινστιτούτου, χαρακτήρισε την αλλαγή πολιτικής ως «διοικητικό εφιάλτη».

Στο άρθρο του, ο Πάκαρντ αναφέρθηκε σε μια προηγούμενη απόπειρα κατάργησης της εξαίρεσης de minimis. Η απόπειρα αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον συσσωρευμένο όγκο περισσότερων από ένα εκατομμύριο πακέτων στο αεροδρόμιο John F. Kennedy μετά από μερικές ημέρες εφαρμογής. Επίσης, παρέθεσε προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική υπηρεσία τελωνείων θα χρειαστεί να προσλάβει μέχρι και 22.000 επιπλέον αξιωματικούς για να διαχειριστεί τα διοικητικά καθήκοντα που θα προκύψουν από την κατάργηση της εξαίρεσης de minimis.

«Το επιπλέον βάρος από τη γραφειοκρατία θα είναι τεράστιο», δήλωσε ο Πάκαρντ. «Ακόμη και οι επιπλέον χρόνοι αναμονής για τους καταναλωτές θα είναι σημαντικοί».

Το Ινστιτούτο Cato δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από την Epoch Times.

Ο Πιτ Φλόρες, προσωρινός επίτροπος της CBP, δήλωσε σε ανακοίνωσή του τον Ιανουάριο ότι η υπηρεσία «θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις υπάρχουσες εξουσίες για τη βελτίωση των εργαλείων και της αυτοματοποίησης».

Η CBP δεν απάντησε στο αίτημα της Epoch Times για σχόλιο μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου.

Οι τιμές για ορισμένα προϊόντα αναμένεται να αυξηθούν, προβλέπουν οι Ζανγκ και Τανγκ, ιδιαίτερα για εκείνα που αγοράζονται από εταιρείες που εξυπηρετούν νεότερους και φτωχότερους Αμερικανούς. Ωστόσο, και οι δύο ειδικοί ανέφεραν ότι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν οφέλη.

Ένα αυτοκόλλητο «Made in China» διακρίνεται σε ένα κιβώτιο μεταφοράς αντικειμένων που κατασχέθηκαν από το Τελωνείο και την Υπηρεσία Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ για επιθεώρηση, στην Ομοσπονδιακή Εγκατάσταση Επιθεώρησης Αεροπορικών Εμπορευμάτων κοντά στο αεροδρόμιο LAX στο Λος Άντζελες στις 4 Φεβρουαρίου 2022. (Patrick T. Fallon/AFP μέσω Getty Images).

 

Ο Τανγκ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί καθαρό όφελος για το περιβάλλον, ενώ ο Ζανγκ σημείωσε ότι πρέπει να δοκιμαστεί κάτι καινούργιο για την οικονομία των ΗΠΑ.

Η διεθνής εμπορική δραστηριότητα πρέπει να εξισωθεί, ώστε οι βιομηχανίες των ΗΠΑ να έχουν καλύτερη ευκαιρία να ανταγωνιστούν χώρες με χαμηλότερο κόστος εργασίας και χαλαρότερες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τον Ζανγκ. Η πληθώρα των αποστολών de minimis έχει οδηγήσει σε «θάνατο από χίλιες πληγές» για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

«Ελπίζουμε ότι κάποια τάξη θα προκύψει από όλο αυτό το χάος», είπε. «Δεν μπορείς να συνεχίζεις έτσι. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνο από υπηρεσίες».

Του  Austin Alonzo

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε