Την Κυριακή 11 Μαΐου, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ στην Αθήνα, οργάνωσαν τη δική τους εκδήλωση για να τιμήσουν τον ιδρυτή της άσκησης που τους έχει προσφέρει τόσο πολλά. Προς τιμήν του, η 13η Μαΐου, ημέρα των γενεθλίων του, γιορτάζεται από τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ σε όλον τον κόσμο ως Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα.
Όπως και άλλες χρονιές, συγκεντρώθηκαν στο Θησείο, όπου εκτέλεσαν επίδειξη των πέντε ασκήσεων του Φάλουν Ντάφα, μοίρασαν σε παιδιά λουλούδια λωτού για τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας και συζήτησαν με όσους περαστικούς ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για την άσκηση και τη δίωξη στην Κίνα.
Τι είναι αυτό που κάνει το Φάλουν Ντάφα ξεχωριστό και παρακινεί τους ανθρώπους να αφιερώνουν αφιλοκερδώς τον χρόνο και την ενέργειά τους στις ασκήσεις, τη διδασκαλία και τις εκδηλώσεις του;
Η Epoch Times παρευρέθη στην εκδήλωση και μίλησε με ορισμένους από τους ασκούμενους που ήταν παρόντες.
Υγεία, νοητική γαλήνη, ισορροπία
Ο Παναγιώτης, 44 ετών, υπάλληλος σε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, ασκεί Φάλουν Γκονγκ από το 2004. Όπως λέει, η άσκηση τον βοήθησε, σε πρώτο στάδιο, να είναι πιο ήρεμος και να κόψει το τσιγάρο και το ποτό. Αργότερα, είδε ωφέλεια στην υγεία του, ενώ η πνευματική εξάσκηση τού έφερε γαλήνη και ηρεμία. Επιπλέον, «διαβάζοντας και μελετώντας το Φάλουν Ντάφα του δασκάλου Λι, μπόρεσα να καταλάβω πιο σημαντικά πράγματα, όπως το γιατί είμαι εδώ και ποια είναι η αποστολή μου σε αυτόν τον κόσμο», εξηγεί.
Η Έφη ασκείται στο Φάλουν Γκονγκ εδώ και 8 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, έχει αποκτήσει αρμονία και ισορροπία όχι μόνο εσωτερικά αλλά και στις σχέσεις της με τους άλλους, την οικογένειά της και τους συνανθρώπους της εν γένει. Παρατηρεί ότι ο λόγος που βρίσκεται στο Θησείο δεν είναι μόνο ο εορτασμός της ημέρας μαζί με εκατομμύρια άλλους ασκούμενους ανά τον κόσμο, αλλά και για να θυμίσει στον κόσμο τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης, αφού η δίωξη της άσκησης στην Κίνα, όχι μόνο δεν έχει σταματήσει μετά από 26 χρόνια, αλλά εντείνεται και επεκτείνεται και στο εξωτερικό από το κινεζικό καθεστώς.
Η Χρύσα, ζωγράφος και πολλά χρόνια ασκούμενη, συνιστά το Φάλουν Ντάφα ανεπιφύλακτα, δηλώνοντας ότι χάρη σε αυτό απολαμβάνει ισορροπία και ψυχική ηρεμία, αλλά και φυσική υγεία. «Το Φάλουν Ντάφα είναι καλό και ωφέλιμο», λέει.

Ο Βλαδίμηρος, τεχνολόγος σε ακτινολογικό, εξασκείται στο Φάλουν Γκονγκ από το 2006. «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, απίστευτα, ειδικά στην πνευματική μου καλλιέργεια και στην ψυχική μου υγεία, αλλά και σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο», δηλώνει. «Θεωρώ ότι είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί.»
Ο Φραγκίσκος, συνταξιούχος πρώην πωλητής σε εταιρεία πληροφορικής, είχε ήδη μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες όπως το γουίν τσουν, το τάι τσι και το τσιγκόνγκ (ενεργειακή άσκηση) γενικότερα, πριν γνωρίσει το Φάλουν Γκονγκ, πριν από 4-5 χρόνια περίπου. Λέει πως διαβάζοντας τα βιβλία του Φάλουν Γκονγκ, ιδίως το Τζούαν Φάλουν, το βασικό βιβλίο της άσκησης, κατανόησε πως το Φάλουν Γκονγκ είναι πολύ πιο υψηλού επιπέδου από ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε. «Ως εκ τούτου, προχώρησα με το Φάλουν Ντάφα και σταμάτησα το τάι τσι και τα άλλα τσιγκόνγκ που έκανα», ομολογεί. Ένας από τους λόγους που είναι τόσο ευχαριστημένος με το Φάλουν Ντάφα είναι ότι τον βοήθησε να βελτιωθεί σαν άνθρωπος, να βελτιώσει τον χαρακτήρα του, και να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία και τον κόσμο. Γι΄ αυτό και νιώθει ευγνώμων προς το Φάλουν Ντάφα, αναμένοντας να δει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση σε πολλούς τομείς. «Η διάδοση του Φάλουν Ντάφα θα βοηθήσει όχι μόνο στη διεύρυνση των οριζόντων μας, αλλά και στο θέμα της ανάπτυξης της νοημοσύνης και της εκγύμνασης του σώματος, ώστε να γίνουμε πολύ καλύτεροι άνθρωποι – καλύτερα όντα – από αυτό που είμαστε σήμερα.»
Άλλη ασκούμενη, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, είπε ότι κάνει την άσκηση επί 12 χρόνια. Έχει δει πολύ μεγάλη βελτίωση στον χαρακτήρα της, στην προσωπικότητά της και στη διάθεσή της. «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπάρξει κάτι που θα μου δώσει ένα νόημα στη ζωή και που ουσιαστικά θα με κάνει δυνατή και ικανή να ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες. Αυτό γίνεται λόγω της ηρεμίας που μου δίνει να αντιμετωπίσω όλες τις δύσκολες καταστάσεις», λέει στην Epoch Times.
Προσθέτει δε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί διώκεται στην Κίνα, αφού ωφελεί τόσο κόσμο, ωστόσο πιστεύει ότι αφορά όλη την ανθρωπότητα, αφού είναι απαράδεκτο να διώκονται άνθρωποι που προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους.

Η ελληνική κοινότητα φιλοξενεί και ασκούμενους από την Κίνα, που έχουν καταφύγει εδώ για να γλιτώσουν από τη δίωξη. Η Α. (που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη για λόγους ασφαλείας) είπε στην Epoch Times πως πριν αρχίσει να ασκείται στο Φάλουν Γκονγκ είχε πολλά προβλήματα υγείας και έπαιρνε συνεχώς φάρμακα. Επιπλέον, ήταν οξύθυμη και δεν μπορούσε να δει τα πράγματα από τη σκοπιά των άλλων. Το Φάλουν Ντάφα τη βοήθησε επίσης να πάψει να επιδιώκει το συμφέρον της και να παίρνει τις απώλειες ελαφρά, ακόμα και να μη νοιάζεται αν οι άλλοι καταπατούν τα συμφέροντά της. «Νιώθω απεριόριστη ευγνωμοσύνη προς τον δάσκαλο Λι και του εύχομαι ‘Χρόνια πολλά’ για τα γενέθλιά του. Δάσκαλε, έχεις δουλέψει σκληρά για εμάς, και θα προσπαθήσω κι εγώ σκληρά να εφαρμόζω πάντα τις αρχές της Αλήθειας, της Καλοσύνης και της Ανεκτικότητας. Σε ευχαριστώ, Δάσκαλε», είπε στην Epoch Times, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα προς τον δάσκαλο Λι Χονγκτζί.
Ο σύζυγός της, ο οποίος επίσης επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ευχαριστεί τον δάσκαλο Λι για όσα τον έχει διδάξει και στέλνει και τις δικές του ευχές: «Γιατί ζούμε, ποιο είναι το νόημα της ζωής, η κατεύθυνση που μου έδωσες, το να σκέφτομαι πάντα τους άλλους πρώτα και να αναζητώ τα αίτια για το κάθε τι κατ’ αρχήν μέσα μου. Χρόνια πολλά, Δάσκαλε!»
Η σκοτεινή πλευρά
Παράλληλα με τον εορτασμό των γενεθλίων του δασκάλου Λι, δεν λησμονιέται η σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης, καθώς εκατομμύρια ασκούμενοι διώκονται στην Κίνα με βάναυσους τρόπους, που φθάνουν μέχρι και τις εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων, όπως εξηγεί άλλος ασκούμενος.
Αυτός είναι και ο λόγος που η επίδειξη των ασκήσεων συνοδεύεται πάντα από ενημερωτικό υλικό, όπως πανώ και φυλλάδια που μοιράζονται στους περαστικούς, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Το ζήτημα των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων είναι το πιο φλέγον, και η ενημέρωση συνοδεύεται από τη δυνατότητα υπογραφής αιτήματος για τον τερματισμό τους, προσπάθεια που οργανώνεται από τους Γιατρούς Κατά των Εξαναγκαστικών Αφαιρέσεων Οργάνων (Doctors Against Forced Organ Harvesting – DAFOH). Το ετήσιο σύνολο των υπογραφών θα κατατίθεται κάθε χρόνο στη σύνοδο των G7+7, με στόχο να ληφθούν μέτρα που θα πιέσουν περαιτέρω την Κίνα να σταματήσει τη εγκληματική πρακτική της, που έχει χαρακτηριστεί «ψυχρή γενοκτονία».

Μέχρι στιγμής, Διεθνές Ανεξάρτητο Δικαστήριο για την Κίνα, που συστήθηκε στο Λονδίνο υπό την προεδρία του Σερ Τζόφφρεϋ Ράις, έχει αποφανθεί βάσει των στοιχείων και των μαρτυριών που εξέτασε ότι «τα μέλη του Δικαστηρίου είναι βέβαια – ομόφωνα και πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας – ότι η βίαιη αφαίρεση οργάνων από φυλακισμένους συνείδησης εφαρμόζεται για σημαντικό χρονικό διάστημα στην Κίνα και αφορά πολύ σημαντικό αριθμό θυμάτων. […] οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ήταν μία – και πιθανώς η κύρια – πηγή προμήθειας οργάνων.»
Πιο πρόσφατη κατάκτηση, ο νόμος υπέρ της προστασίας του Φάλουν Γκονγκ («Falun Gong Protection Act» – HR 1540), που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 6 Μαΐου, αλλά και το νομοσχέδιο κατά των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων («Stop Forced Organ Harvesting Act» – HR 1503), που επίσης υπερψηφίστηκε, στις 8 Μαΐου.
Το γεγονός των βίαιων αφαιρέσεων σοκάρει τον κόσμο και αρκετοί σπεύδουν να υπογράψουν, Έλληνες και ξένοι. Ορισμένοι τουρίστες ήδη γνωρίζουν για το Φάλουν Γκονγκ, ιδίως οι Αμερικανοί, αφού στις ΗΠΑ η κοινότητα αριθμεί εκατομμύρια μέλη και έχει εκτεταμένη δράση εδώ και δύο δεκαετίες και πλέον.