Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Ο πρέσβης του Βατικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες Κάρλο Μαρία Βιγκάνο (Α) και ο Βιντσέντζο Πάλια (Δ) ακούνε τον Πάπα Φραγκίσκο να μιλά στην Αίθουσα Ανεξαρτησίας στη Φιλαδέλφεια, 26 Σεπτεμβρίου 2015. (Vincenzo Pinto / AFP μέσω Getty Images)

Παγκοσμιοποιητές έχουν παρεισφρήσει στην Καθολική Εκκλησία: Αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

«Υπάρχει μια ομάδα συνωμοτών που έχουν εργαστεί και εξακολουθούν να εργάζονται στην καρδιά της εκκλησίας» για τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιημένης ελίτ, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο στην αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή «War Room». Αποκάλεσε αυτήν την ομάδα «η βαθιά εκκλησία» και εξήγησε ότι στόχος τους είναι να κατεδαφίσουν τον θεσμό του Πάπα και να αποκτήσουν περισσότερη εξουσία.

«Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναγνωρίσιμοι, αλλά οι πιο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που δεν εκτίθενται, αυτούς που δεν αναφέρει ποτέ η εφημερίδα», εξήγησε ο Βιγκάνο σε συνέντευξη (pdf) στον Στηβ Μπάνον, παρουσιαστή του «War Room».

Η βαθιά εκκλησία έχει επίσης συνεργαστεί με το «βαθύ κράτος» στην Αμερική και οι επαφές τους διευκολύνθηκαν τη δεκαετία του ’90 από έναν πρώην Αμερικανό καρδινάλιο που πραγματοποίησε πολιτικές αποστολές στην Κίνα εξ ονόματος της αμερικανικής κυβέρνησης, δήλωσε ο Βιγκάνο που είναι πρώην πρέσβης του Βατικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βαθύ κράτος είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από κάποιους, για να δείξει την πεποίθηση ότι υπάρχουν άνθρωποι με επιρροή στα παρασκήνια που ελέγχουν την κυβερνητική πολιτική.

Ο Βιγκάνο πιστεύει ότι η συμφωνία για τον διορισμό επισκόπων στην Κίνα, μεταξύ του Βατικανού και του κινεζικού καθεστώτος, που όπως είπε: «στέρησε στους Κινέζους καθολικούς την ισχυρή άμυνα που ήταν για αυτούς ο θεσμός του Πάπα», είναι μια πράξη συνενοχής μεταξύ της βαθιάς εκκλησίας και του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος, που συμμαχεί με το παγκόσμιο βαθύ κράτος.

«Μέχρι τον Βενέδικτο XVI, ο Πάπας δεν είχε κάνει καμία συμφωνία με την δικτατορία του Πεκίνου, και ο Ρωμαίος Ποντίφικας διατηρούσε το αποκλειστικό δικαίωμα διορισμού επισκόπων και διοίκησης επισκοπών», συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος.

Το 2018, το Βατικανό και η Κίνα συνήψαν μια αδημοσίευτη συμφωνία, η οποία έδωσε στο κινεζικό καθεστώς την εξουσία να διορίζει επισκόπους και παραχώρησε στον Πάπα το δικαίωμα άρνησης των διορισμών του, σύμφωνα με μια έκθεση του 2019 (pdf) της αμερικανικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κογκρέσου για την Κίνα. Η συμφωνία παρατάθηκε τον Οκτώβριο του 2020 για δύο ακόμη χρόνια.

«Η δικτατορία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) συμμαχεί με το παγκόσμιο βαθύ κράτος. Από τη μία πλευρά, για να μπορούν μαζί να επιτύχουν τους κοινούς στόχους τους», και από την άλλη, τα σχέδια του βαθέως κράτους για την Μεγάλη Επαναρύθμιση (Great Reset) είναι μια ευκαιρία για το ΚΚΚ να αυξήσει την οικονομική δύναμη της Κίνας στον κόσμο, ξεκινώντας από την εισβολή στις παγκόσμιες αγορές, δήλωσε ο Βιγκάνο.

«Η Κίνα ακολουθεί ένα εγχώριο σχέδιο για την αποκατάσταση της μαοϊκής τυραννίας, που απαιτεί την ακύρωση των θρησκειών (κυρίως της Καθολικής θρησκείας), αντικαθιστώντας τες με μια κρατική θρησκεία, που σίγουρα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την παγκόσμια θρησκεία που επιθυμεί η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης», συνέχισε ο Βιγκάνο.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διαβόητη προδοσία της αποστολής της εκκλησίας του Χριστού, την οποία διεξήγαγαν οι ανώτατοι επικεφαλής της εκκλησίας, σε ανοιχτή σύγκρουση με εκείνα τα μέλη της κινεζικής Καθολικής εκτός νόμου ιεραρχίας, που παρέμειναν πιστοί στον Κύριό μας και στην εκκλησία Του», είπε ο Βιγκάνο.

Ο Βιγκάνο επαίνεσε τον καρδινάλιο Τζόζεφ Ζεν, τον επίτιμο επίσκοπο του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατέκρινε την συμφωνία Βατικανού-Κίνας, αποκαλώντας τον καρδινάλιο «επιφανή ομολογητή της πίστης».

Πριν από την παράταση της συμφωνίας, ο Ζεν ταξίδεψε στο Βατικανό έχοντας σχέδια να συναντηθεί με τον Πάπα, για να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ και την Καθολική Εκκλησία στην Κίνα. Ωστόσο, δεν του δόθηκε ακροατήριο με τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Η ιδέα της επίτευξης συμφωνιών με το Πεκίνο είναι τρελή», δήλωσε ο Ζεν στην Daily Compass με αφορμή την συμφωνία Βατικανού-Κίνας. «Είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις συμφωνία με τον διάβολο».

Παγκοσμιοποίηση εναντίον πατριωτισμού

Ο Βιγκάνο επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την πρόσφατη επιχειρηματική και επενδυτική συμφωνία με το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς, γνωστό για τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την βίαιη καταστολή των επικριτών του. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, το κινεζικό καθεστώς δεσμεύτηκε να βελτιώσει την προσβασιμότητα των αγορών του σε επενδυτές από την ΕΕ.

Ο επικεφαλής της Κίνας Σι Τζινπίνγκ (Δ) κάνει χειραψία με τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ (Α) πριν από την ομιλία του, στη πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, 17 Ιανουαρίου 2017 (Fabrice Coffrini / AFP μέσω Getty Images)

 

Τον Ιανουάριο του 2017 στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, ο γενικός γραμματέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Σι Τζινπίνγκ, έδωσε μια ομιλία που επαινέθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, όπως δήλωσε στην Epoch Times ο Στηβ Μπάννον, πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου και παρουσιαστής της εκπομπής «War Room».

Ανέφερε πως, η συνάντηση στο Νταβός είναι «η πιο ελιτιστική συγκέντρωση της παγκόσμιας οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής κοινότητας που υπάρχει».

Στην ομιλία του ο Σι, μίλησε για τα σχέδια παγκοσμιοποίησης και τον ρόλο της Κίνας ως κεφαλής αυτών, αντιμετωπίζοντας τις άλλες χώρες ως «διαφόρων ειδών υποτελή κράτη», λέγοντας στο κοινό ότι αυτά τα σχέδια θα τους επιτρέψουν «να βγάλουν περισσότερα χρήματα από ποτέ», όπως ανέφερε ο Μπάννον.

Ωστόσο ο Σι, προέβλεψε ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να παρεμποδίσει αυτά τα σχέδια: τον μαζικό πατριωτισμό, σύμφωνα με τον Μπάννον. «Οι “άπλυτες μάζες” οι οποίες δεν έχουν εκπαιδευθεί, ή δεν ανήκουν στην ελίτ όπως [το κοινό] έχουν άλλες απόψεις και θέλουν να δράσουν», είπε ο Μπάννον, εξηγώντας το σκεπτικό του Σι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται, καθώς η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ κρατάει την Βίβλο και ο γιος του Μπάρον Τραμπ παρακολουθεί, στη δυτική πλευρά του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον, 20 Ιανουαρίου 2017. (Chip Somodevilla / Getty Images)

 

Τρεις μέρες αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην τελετή ορκωμοσίας του, έδωσε την διάσημη ομιλία του «American carnage». Στην ουσία της ομιλίας του βρισκόταν η ιδέα ενός κυρίαρχου έθνους-κράτος, «η υπεράσπιση του έθνους-κράτους, ενός έθνους-κράτους ως μονάδα, όπου ο άνθρωπος θα μπορεί να έχει όσο περισσότερη ελευθερία γίνεται, σε έναν πολύ ατελή κόσμο, [ο άνθρωπος] θα μπορεί να έχει την μέγιστη δυνατή ελευθερία», ανέφερε ο Μπάννον, ονομάζοντας το όραμα του Τραμπ που παρουσιάστηκε στην ομιλία, ως ένα πατριωτικό πρόγραμμα.

Κάθε άτομο που συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, γνωρίζει τα πάντα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Ουιγούρων, την δίωξη των χριστιανικών εκκλησιών, την βίαιη αφαίρεση οργάνων, την καταστολή της εκτός νόμου [ανεπίσημης για τον νόμο του ΚΚΚ] Καθολικής εκκλησίας, την καταστολή και τα βασανιστήρια εναντίον του Φάλουν Γκονγκ και του δημοκρατικού κινήματος, και την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ – έχουν γνώση των πάντων και δεν τους νοιάζει, είπε.

Ο Μπάννον δηλώνει πως το κινεζικό επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στην δουλεμπορία του λαού της Κίνας, οι οποίοι είναι χαμηλά αμειβόμενοι και αναγκάζονται να εργάζονται απίστευτα πολλές ώρες στα εργοστάσια.

«Η δουλεμπορία της Κίνας μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο και προκαλεί στους εργάτες, είτε βρίσκονται στην Ινδία, είτε στη Δυτική Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην λαμβάνουν ποτέ αύξηση των μισθών. Ήταν ένα θαύμα του Ντόναλντ Τραμπ το να κάνει τους εργάτες να πληρωθούν παραπάνω», είπε ο Μπάννον.

Αυτές οι δύο ομιλίες αντιπροσωπεύουν «δύο διαμετρικά αντίθετους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος θα πρέπει να οργανωθεί. Ο πρώτος βασίζεται σε εκατοντάδες χρόνια ελευθερίας με κάθε ατέλεια που μπορεί να είχε αυτή, και ο άλλος στον ολοκληρωτισμό», δήλωσε ο Μπάννον.

 

Ο πρόεδρος και ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Associated Press στο Νταβός της Ελβετίας, 15 Ιανουαρίου 2017. (Michel Euler / AP Photo)

 

Η Μεγάλη Επαναρύθμιση

Η Μεγάλη Επαναρύθμιση (Great Reset) είναι μια θεωρία μετακίνησης από τον «καπιταλισμό μετόχων», στον «καπιταλισμό ενδιαφερομένων», χρησιμοποιώντας φορολογία επί του πλούτου, έλεγχο των επιχειρήσεων, και φορολογικές πολιτικές προσανατολισμένες στην «ισότητα» και «βιωσιμότητα», προωθώντας πιο «ίσα αποτελέσματα» και χρησιμοποιώντας την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και κοινωνικών προκλήσεων, σύμφωνα με τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ο οποίος γράφει τα παραπάνω στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

«Τώρα είναι η ώρα για μια μεγάλη επαναρύθμιση», δήλωσε στον ιστότοπο του WEF τον Ιούνιο του 2020 o Σβαμπ, που είναι επίσης καθηγητής επιχειρηματικής πολιτικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου «The Great Reset» [Η Μεγάλη Επαναρύθμιση].

«Οι αλλαγές που έχουμε ήδη δει ως απάντηση στην COVID-19, αποδεικνύουν ότι είναι δυνατή η επαναρύθμιση των οικονομικών και κοινωνικών μας θεμελίων», δήλωσε ο Σβαμπ.

Η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα περιλαμβάνει κινητές συσκευές, με άνευ προηγουμένου επεξεργαστική ισχύ, χωρητικότητα αποθήκευσης και πρόσβασης σε γνώση, για να δώσει στις κυβερνήσεις «νέες τεχνολογικές δυνατότητες για να αυξήσουν τον έλεγχό τους στον πληθυσμό, με βάση συστήματα παρακολούθησης που εμποτίζουν την κοινωνία, και την ικανότητα ελέγχου της ψηφιακής υποδομής», έγραψε ο Σβαμπ.

Θα θέσει επίσης προκλήσεις στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων, επειδή η παρακολούθηση και η ανταλλαγή πληροφοριών, είναι ένα κρίσιμο σημείο αυτής της νέας συνδεσιμότητας, έγραψε ο Σβαμπ. «Οι επαναστάσεις που συμβαίνουν στη βιοτεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ)… θα μας υποχρεώσουν να επαναπροσδιορίσουμε τα ηθικά και δεοντολογικά όριά μας», πρόσθεσε ο Σβαμπ.

Οι αρχιτέκτονες της Μεγάλης Επαναρύθμισης χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως απαραίτητο σύμμαχο για να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν «πως οι ριζικές αλλαγές που θέλουν να επιβάλουν, είναι απαραίτητες λόγω της πανδημίας, της κλιματικής αλλαγής και της τεχνολογικής προόδου», δήλωσε ο Βιγκάνο.

Ο Σβαμπ έγραψε: «Πρέπει να οικοδομήσουμε εντελώς νέα θεμέλια για τα οικονομικά και κοινωνικά μας συστήματα», για να αντιμετωπιστούν κρίσεις που προκαλούνται από την πανδημία, την κλιματική αλλαγή και την κοινωνική κρίση.

«Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε το πόσο πολύ μισούν οι υποστηρικτές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και της Μεγάλης Επαναρύθμισης, τις αναφαίρετες αξίες του Ελληνο-Χριστιανικού μας πολιτισμού, όπως την θρησκεία, την οικογένεια, τον σεβασμό της ζωής και τα απαραβίαστα δικαιώματα του ανθρώπου, και την εθνική κυριαρχία», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Οι Joshua Phillip και Alexander Zhang συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του άρθρου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε