Η επιτυχία του ροφήματος εξαρτάται από τη σοκολάτα την οποία θα λιώσουμε. Όσο καλύτερη η σοκολάτα που θα προμηθευτείτε τόσο γευστικότερο και το ρόφημα.
Αν επιλέξετε σοκολάτα γάλακτος, έχετε υπ’ όψιν ότι το γάλα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά θα κάνει το ρόφημα πιο κρεμώδες. Πειραματιστείτε με την κουβερτούρα, ακόμα και με τη λευκή σοκολάτα, και ανακαλύψτε τη συνταγή που ικανοποιεί περισσότερο το γούστο σας.
Για να έχετε ένα πιο εντυπωσιακό και πλούσιο αποτέλεσμα, προσθέστε στο τέλος σαντιγί και τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή νιφάδες καρύδας ή τριμμένο μπισκότο, και σερβίρετε με ένα σοκολατένιο πούρο Caprice!
Παγωμένη ζεστή σοκολάτα
Για 4 άτομα
Υλικά
- 113 γρ. υψηλής ποιότητας ημίσκληρη σοκολάτα ή κουβερτούρα *
- 2 1/2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη (προαιρετικά) **
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα***
- 1-2 φλιτζάνια παγάκια
- σαντιγί για γαρνίρισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Λιώστε τη σοκολάτα: Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να λιώσει.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Προσθέστε σιγά-σιγά 1/2 φλιτζάνι γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Ανακατέψτε: Βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι γάλα και 1 φλιτζάνι πάγο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε περισσότερο πάγο αν θέλετε να γίνει πιο παχύ. Σερβίρετε αμέσως.
Σημειώσεις
* Σοκολάτα: όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε κακάο, τόσο πιο πλούσια θα είναι η γεύση. Προσέξτε την περιεκτικότητα σε κάδμιο.
** Οι σοκολάτες, ακόμα και η κουβερτούρα υγείας, περιέχουν ήδη ζάχαρη. Αν δεν θέλετε το ρόφημά σας να γίνει πολύ γλυκό, ίσως παραλείψετε να προσθέσετε επιπλέον.
*** Γάλα: το γάλα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά θα κάνει το επιδόρπιο πιο κρεμώδες. Μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα χωρίς λακτόζη.