Της Victoria de la Maza
Μετάφραση: Αλία Ζάε
Μια συνταγή στην οποία όλα ψήνονται ταυτόχρονα είναι ιδανική για τις ημέρες τις φορτωμένες με πολλές υποχρεώσεις. Οι γλυκιές γεύσεις της κολοκύθας και των μήλων εξευγενίζουν το κοτόπουλο και του δίνουν έναν γιορτινό χαρακτήρα, ιδανικό για συμπλήρωμα του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού σας. Με την προσθήκη μιας σάλτσας από μέλι και μουστάρδα, τα παραπάνω υλικά δένουν σε ένα αποτέλεσμα νοστιμότατο όσο και απλό.
Υλικά (για 4 άτομα):
3 μήλα με τη φλούδα, κομμένα σε 6 φέτες
½ κιλό γλυκιά κολοκύθα, σε κύβους
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού (κ.γλ.) μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κ.γλ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο (ή άλλα κομμάτια που προτιμάτε)
4 κ.σ. σάλτσα μουστάρδας με μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα μήλα, την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά με τα χέρια μας και τα απλώνουμε σε χαμηλό ταψί.
Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε καλά και στις δυο πλευρές. Πάνω από την πέτσα κάθε κομματιού χύνουμε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα μουστάρδας με μέλι.
Ψήνουμε για 45’ περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Σερβίρουμε ζεστό.
Καθώς ψήνεται το κοτόπουλο, το λίπος του ποτίζει την κολοκύθα και τα μήλα. (Victoria de la Maza)
Η Victoria De La Maza είναι μια βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, έχει δική της στήλη και παρουσιάζει τηλεοπτικά προγράμματα διεθνούς εμβέλειας. Αγαπά το καλό φαγητό και της αρέσει να συνδυάζει την παραδοσιακή αμερικανική κουζίνα με τις γεύσεις της ευρωπαϊκής της καταγωγής, χαρίζοντας σε κλασικές συνταγές πρωτοτυπία και νέο ενδιαφέρον. Μπορείτε να εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο της ενημερωτικό δελτίο «Diary of a Serial Hostess» στο VictoriaDeLaMaza.substack.com