Τετάρτη, 14 Μαΐ, 2025
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη, στη 01:51, στον θαλάσσιο χώρο 19 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου ή αλλιώς ανατολικά της Κρήτης, σε εστιακό βάθος 35 χιλιομέτρων, σύμφωνα με δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και ότι το εστιακό του βάθος ήταν κάπου 83 χιλιόμετρα.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ρόδο, Λ. Μαστής, μεταδίδει ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Oil-painting-ntdtv

Η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στα Χανιά, Ρ. Μωραΐτη, μεταδίδει ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στην ανατολική Κρήτη και κατά τις πρώτες πληροφορίες του πυροσβεστικού σώματος δεν υπήρξαν κλήσεις ούτε έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε αυτό το στάδιο – πάντως, προληπτικά, οχήματα κάνουν περιπολίες για να διαπιστωθεί η κατάσταση.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε