Πέμπτη, 05 Ιούν, 2025
Ένας χάρτης δείχνει την τοποθεσία ενός σεισμού μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε την παράκτια πόλη Μαρμαρίς στην Τουρκία, στις 2 Ιουνίου 2025. USGS/Στιγμιότυπο οθόνης μέσω The Epoch Times

Σεισμός 5,8 ρίχτερ χτύπησε τις τουρκικές ακτές, τραυματίζοντας 69 άτομα

ΑΓΚΥΡΑ, Τουρκία—Ένας σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ συγκλόνισε την παράκτια πόλη Μαρμαρίς της Τουρκίας την Τρίτη, δήλωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας. Τουλάχιστον 69 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα σπίτια τους πανικόβλητοι.

Έφηβη έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών.

Το κορίτσι 14 ετών «διακομίστηκε σε νοσοκομείο» αφού «υπέστη κρίση πανικού», όπου «δυστυχώς, παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών» έχασε τη ζωή της, εξήγησε ο Αλί Γερλίκαγια μέσω X.

Oil-painting-ntdtv

Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους τραυματίες πήδησαν από ύψος διότι είχαν καταληφθεί από πανικό λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών δήλωσε ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τη Μεσόγειο Θάλασσα και σημειώθηκε στις 02:17 π.μ. Έγινε αισθητός σε γειτονικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου, από την οποία το επίκεντρο απείχε 20 χιλιόμετρα, ξυπνώντας πολλούς από τον ύπνο τους, ανέφερε η τουρκική τηλεόραση NTV.

Το εστιακό βάθος ήταν περίπου 52 χιλιομέτρων, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από την πλευρά του ότι ο σεισμός στα Δωδεκάνησα, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Ρόδο και στην Τουρκία, είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και έγινε σε εστιακό βάθος 68 χιλιομέτρων.

Στην Τουρκία παρατηρείται συχνή σεισμική δραστηριότητα.

Το 2023, ένας σεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ σκότωσε περισσότερους από 53.000 ανθρώπους στην Τουρκία και κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια σε 11 νότιες και νοτιοανατολικές επαρχίες. Άλλοι 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βόρεια τμήματα της γειτονικής Συρίας.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε