Κάνει περίπου 70 σοκολατάκια
*Αν θέλετε να κάνετε λιγότερα, προσαρμόστε αναλογικά την παρακάτω δοσολογία.
Υλικά
• 450 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα (λιωμένη)
• 1350 γρ. τυρί κρέμα
• 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
• Καλούπια για σοκολατάκια (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παγοκύστες)
Εκτέλεση
– Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
– Γεμίστε τα καλούπια με τη λιωμένη σοκολάτα και αφού πάει παντού (χτυπήσετε ελαφρώς το καλούπι για να απλωθεί καλά και να γεμίσει τις εσοχές) έπειτα χύστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ ώστε να μείνει μόνο στις εσοχές τον καλουπιών και με μια σπάτουλα αφαιρέστε τη σοκολάτα που έμεινε στην επιφάνεια του καλουπιού
– Καταψύξτε για 30 δευτερόλεπτα.
– Βγάλτε το από την κατάψυξη και αφήστε το καλούπι να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
– Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: Χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τις νιφάδες καρύδας και τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
– Διανείμετε τη γέμιση στα καλούπια τώρα στα καλούπια. Ρίχνουμε την περίσσια σοκολάτα από για να καλύψει καλά τη γέμιση (χτυπάμε τα καλούπια λίγο στο πλάι για να στρώσει καλά) και με μια σπάτουλα αφαιρούμε την περίσσεια.
– Καταψύξτε για 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τις σοκολάτες στον πάγκο σε μια λαδόκολα και αφήστε τα μέχρι να ησυχάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece