Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας αυγά Reese’s Peanut Butter Eggs στο σπίτι! Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές ή μεταβείτε στο βίντεο ή την συνταγή.
Τα αυγά φυστικοβούτυρου απαιτούν μόνο μερικά βασικά υλικά για τη ζαχαροπλαστική: φυστικοβούτυρο, ζάχαρη άχνη, βούτυρο, γκοφρέτες σοκολάτας και λίγο φυτικό λάδι. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε γκοφρέτες σοκολάτας για λιώσιμο και όχι κομματάκια σοκολάτας – οι τελευταίες θα κάνουν το τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικά μαλακό και επιρρεπές στο λιώσιμο, κάτι που δεν θέλουμε.
Αυτή η συνταγή για σοκολατένια αυγά φυστικοβούτυρου δεν απαιτεί καλούπι για καραμέλες σε σχήμα αυγού, αλλά απαιτεί λίγη τεχνογνωσία. Πρώτα απ’ όλα, αφού ανακατέψετε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, αλλά ιδανικά όλη τη νύχτα ή μέχρι και μία ημέρα.
Η διαδικασία σχηματισμού των αυγών λειτουργεί πολύ καλύτερα όταν δουλεύετε με παγωμένα υλικά, γι’ αυτό είναι επίσης σημαντικό να δουλεύετε γρήγορα όταν σχηματίζετε τα αυγά. Αν έχετε, έναν οβάλ κόφτη μπισκότων μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε αυτή τη διαδικασία, αλλά εμείς χρησιμοποιήσαμε τα χέρια μας για να τα πλάσουμε και βρήκαμε ότι και αυτό δούλεψε καλά.
Μια συμβουλή: Φέρτε το αυγό σας κοντά στο επιθυμητό σχήμα, βάλτε το πάνω στην λαδόκολλα και στη συνέχεια ισιώστε το με τα δάχτυλά σας. Καταψύξτε όταν τελειώσετε με το πλάσιμο των αυγών.
Για το ντιπ, είναι επίσης σημαντικό να δουλεύετε με αβγά φυστικοβούτυρου που είναι σκληρά σαν πέτρα. Βγάλτε τα από την κατάψυξη περίπου 10 κάθε φορά για να τα βουτήξετε.
Στη συνέχεια μπορείτε να τα περιχύσετε με λιωμένες γκοφρέτες φυστικοβούτυρου, βαμμένες γκοφρέτες λευκής σοκολάτας για λίγη πασχαλινή διάθεση ή να τα διακοσμήσετε με πασπάλισμα ή διακοσμητικά από ζάχαρη. Αφού τελειώσετε με αυτά, χρησιμοποιήστε περισσότερη σοκολάτα για αυτές τις νόστιμες συνταγές σοκολατένιων γλυκών.
Υλικά
2 βάζα με κρεμώδες φυστικοβούτυρο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι γκοφρέτες σοκολάτας, γάλακτος ή μαύρης
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
Λίγες γκοφρέτες φυστικοβούτυρου (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 2 βάζα κρεμώδες φυστικοβούτυρο, 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Το μείγμα πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά παχύρρευστο. Αν δεν είναι αρκετά παχύρρευστο, προσθέστε σταδιακά λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη. Αυτό το μείγμα πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το επεξεργαστείτε και κατά προτίμηση μια μέρα πριν.
Βήμα 2: Μόλις παγώσει το μείγμα, βγάζετε μικρές ποσότητες από το ψυγείο, τις τυλίγετε σε μικρές μπάλες και τις πλάθετε σε αυγά. Αποθηκεύστε τα αυγά σε ένα πλαστικό δοχείο σε στρώσεις που χωρίζονται μεταξύ τους με λαδόκολλά. Καταψύξτε. Όταν τα αυγά παγώσουν εντελώς, βγάλτε μερικά κάθε φορά για να τα βουτήξετε στη σοκολάτα.
Βήμα 3: Για να λιώσετε τη σοκολάτα, βάλτε 1 φλιτζάνι σοκολατένιες γκοφρέτες σε ένα μικρό μπολ (γυάλινο, όχι πλαστικό) με 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι. Το λάδι προσθέτει λίγη λάμψη στη σοκολάτα. Λιώστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων αργά σε πρόγραμμα 45 δευτερολέπτων, μέχρι να λιώσουν εντελώς. Βυθίστε τα κατεψυγμένα αυγά, λίγα τη φορά, στη σοκολάτα.
Βήμα 4: Αν θέλετε, μπορείτε να περιχύσετε τα αυγά με λιωμένες γκοφρέτες φυστικοβούτυρου (λιωμένες με τον ίδιο τρόπο όπως η σοκολάτα). Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια λαμαρίνα μπισκότων με επένδυση από κερωμένο χαρτί σε δροσερό μέρος. Η σοκολάτα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί σχεδόν αμέσως, αν τα αυγά είχαν παγώσει πριν τα βουτήξετε. Φυλάξτε τα σε πλαστικά δοχεία είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece