Δευτέρα, 07 Ιούλ, 2025
Πίτσα καπρέζε (Jennifer Causey/TCA)

Σπιτική πίτσα καπρέζε

Μια απλή και γρήγορη πίτσα, χωρίς σάλτσα

Η ανάλαφρη και γευστική πίτσα καπρέζε χαρακτηρίζεται από την απουσία σάλτσας ντομάτας, που αντικαθίσταται από ντοματίνια, ελάχιστα ψημένα. Για να το πετύχετε αυτό, ψήνετε πρώτα τη ζύμη μόνη της για ένα διάστημα και ύστερα προσθέτετε τα υλικά. Είναι έτοιμη όταν τα ντοματίνια έχουν ζεσταθεί και η μοτσαρέλα έχει λιώσει ελαφρώς. Για πιο έντονη γεύση, ταιριάζει και το προσούτο.

Αφήστε τη ζύμη να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την ανοίξετε, για να τη δουλέψετε πιο εύκολα.

Η συνταγή δίνει έτοιμη ζύμη για πίτσα, αλλά είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τη δική σας.

Oil-painting-ntdtv

Πίτσα καπρέζε σε ταψί

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα, ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 230 γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό γλάσο

Για τη ζύμη (αν φτιάξετε τη δική σας)

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 220 ml νερό (ή γάλα) περίπου, χλιαρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.γλ. ξύδι (για να γίνει τραγανή)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2/3 φλιτζανιού λάδι

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη, παραλείψτε το 1ο βήμα.

1. Κοσκινίστε τα αλεύρια. Προσθέστε τη μαγιά και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε το ξύδι και το λάδι και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το νερό (ή το γάλα) σταδιακά, ώστε να ρυθμίσετε την ελαστικότητα της ζύμης. Όταν αρχίσει να σφίγγει, αρχίστε να ζυμώνετε, μέχρι να γίνει ελαστική. Πλάστε τη σε μία μπάλα και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 20΄.

2. Τοποθετήστε ένα ταψί 40 x 30 εκ. στο φούρνο και προθερμάνετε στους 230 βαθμούς Κελσίου. Ανοίξτε τη ζύμη της πίτσας σε ένα ορθογώνιο σχήμα 38 x 25 εκ. πάνω σε ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας. Αλείψτε τη ζύμη ομοιόμορφα με λάδι και πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μεταφέρετε στο ζεστό ταψί. Ψήστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η κρούστα, περίπου 10 λεπτά.

3. Αφαιρέστε από τον φούρνο. Καλύψτε ομοιόμορφα με τυρί και ντομάτες. Επιστρέψτε στον φούρνο. Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 2 λεπτά.

4. Αφαιρέστε από τον φούρνο. Πασπαλίστε με βασιλικό και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ραντίστε με γλάσο. Κόψτε σε 6 κομμάτια. Σερβίρετε.

* * * * *

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

309 θερμίδες, συνολικά λιπαρά: 14 g, κορεσμένα λιπαρά: 6 g, υδατάνθρακες: 37 g, φυτικές ίνες: 3 g, συνολικά σάκχαρα: 4 g, πρωτεΐνες: 13 g, νάτριο: 584 mg.

Της Emily Nabors Hall (EatingWell)

Με τη συμβολή της Epoch Times

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε