Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ συμμετέχουν σε παρέλαση για να τιμήσουν την 24η επέτειο της δίωξης της πνευματικής άσκησης στην Κίνα. Σίδνεϊ, 14 Ιουλίου 2023. (Wade Zhou/The Epoch Times)

«Συμβολή στο έθνος» βαφτίζει το πρόγραμμα συλλογής ζωντανών οργάνων το Πεκίνο

Μαρτυρία θύματος της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ και παρολίγον θύματος εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – Σε συγκέντρωση του Φάλουν Γκονγκ που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ στις 14 Ιουλίου, μια ασκούμενη που διέφυγε από την Κίνα μόλις πριν από ένα μήνα, έχοντας υποστεί κράτηση σε κέντρο πλύσης εγκεφάλου και αμέτρητα βασανιστήρια, μίλησε στους παριστάμενους για την εμπειρία της, περιγράφοντας πόσο κοντά βρέθηκε στη αφαίρεση των οργάνων της.

«Ένα βράδυ, όχι πολύ καιρό αφότου έφτασα στο κέντρο πλύσης εγκεφάλου Μισάν, ο Λι Λιτζούν, ο επικεφαλής του κέντρου πλύσης εγκεφάλου Τζίσι, κάθισε σε μια γωνία μετά το δείπνο και μου είπε στο αμυδρό φως: “Θα πρέπει να συνεισφέρεις στο έθνος”», αφηγήθηκε η Γουέι Τζουν, συνεχίζοντας:

«Αργότερα, μου είπε: “Υπάρχουν γιατροί στο νοσοκομείο που συνεργάζονται μαζί μας, και με την πρόφαση ιατρικών ελέγχων στο σώμα σου, διαπιστώνουν αν οι φυσικοί σου δείκτες πληρούν τις προδιαγραφές για τη συλλογή ζωντανών οργάνων.”

»Μια άλλη νύχτα, ένας άνδρας που έμοιαζε με χασάπη -και αποδείχθηκε ότι ήταν ο διευθυντής του [γραφείου] Μισάν 610, Γιου Σιαοφένγκ- στάθηκε μπροστά μου, με κοίταξε επίμονα και μου είπε: “Τα μάτια σου είναι καλά [για να συλλεχθούν]”.»

Η Γουέι Τζουν, η οποία διέφυγε πρόσφατα από την επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ της Κίνας, μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία σε συγκέντρωση στο Martin Place του Σίδνεϊ, στις 14 Ιουλίου 2023.

 

Το Φάλουν Γκονγκ, που ονομάζεται επίσης Φάλουν Ντάφα, είναι μια βουδιστική πνευματική άσκηση που επικεντρώνεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα και η οποία συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην Κίνα το 1992. Χάρη στην εξαιρετικά ωφέλιμη επίδραση που είχε στη σωματική αλλά και την ψυχική και πνευματική υγεία, η άσκηση προσέλκυσε 70-100 εκατομμύρια οπαδούς στη χώρα μέχρι το 1999, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κινεζικού καθεστώτος.

Στις 20 Ιουλίου 1999, φοβούμενος τη δημοτικότητα του Φάλουν Γκονγκ ως ανεξάρτητης ιδεολογίας, ο τότε ηγέτης του ΚΚΚ Τζιανγκ Ζεμίν ξεκίνησε διώξεις κατά των ασκούμενων. Μέχρι τον Ιούνιο του 2023, 4.974 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν σκοτωθεί λόγω της δίωξης, σύμφωνα με το Minghui.org, ιστοσελίδα που καταγράφει τη δίωξη.

Ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του ΚΚΚ κατά των οπαδών στην Κίνα είναι οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG) τον Απρίλιο, η οποία ανέφερε ότι οι δεξαμενές ζωντανών δοτών εξακολουθούν να υπάρχουν στην Κίνα και ότι εξακολουθεί να υπάρχει σύντομος χρόνος αναμονής για όργανα [στα κινεζικά νοσοκομεία].

Η έκθεση ακολουθεί την έρευνα του 2019 που διεξήχθη από επταμελές διεθνές και ανεξάρτητο Δικαστήριο για την Κίνα, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ομόφωνα και με βεβαιότητα, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, στην Κίνα πραγματοποιούνται εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων από κρατούμενους συνείδησης για σημαντικό χρονικό διάστημα και με πολύ σημαντικό αριθμό θυμάτων».

Η κα Γουέι, μιλώντας σε συγκέντρωση για την 24η επέτειο της ειρηνικής αντίστασης των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στις διώξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ), σημείωσε ότι, παρά την οδυνηρή της δοκιμασία που περιελάμβανε κάθε είδους βασανιστήρια, δεν μετάνιωσε ποτέ για την άσκηση του Φάλουν Ντάφα.

«Αντιθέτως, ακριβώς λόγω της εξάσκησης του Νόμου του Βούδα (του Φα του Βούδα), απέκτησα το θάρρος να αγωνιστώ ειρηνικά ενάντια στο πιο κακό καθεστώς στην ανθρώπινη ιστορία και είμαι ακόμα σε θέση να στέκομαι εδώ σήμερα μετά από αμέτρητα απάνθρωπα βασανιστήρια.»

Παίρνοντας μέτρα κατά του εμπορίου ζωντανών οργάνων που συμβαίνει στην Κίνα

«Ο κόσμος καταλαβαίνει όλο και πιο ξεκάθαρα το έγκλημα του ΚΚΚ κατά της ανθρωπότητας, τη συγκομιδή ζωντανών οργάνων. Εκτός από την ηθική καταδίκη, πολλές χώρες έχουν αρχίσει να προωθούν νομοθετικές ρυθμίσεις», δήλωσε στην Epoch Times ο Δρ Γουάνγκ Τζιγιουάν, πρόεδρος και εκπρόσωπος της WOIPFG.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αναπαριστούν τη διαδικασία της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων από κρατούμενους συνείδησης από το κινεζικό καθεστώς, σε μια διαμαρτυρία στη Βιέννη. Αυστρία, 1η Οκτωβρίου 2018. (Joe Klamar/AFP via Getty Images)

 

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, όπου τον Ιούνιο ο γερουσιαστής Ντιν Σμιθ πρότεινε το νομοσχέδιο 2023 για την τροπολογία για τη μετανάστευση (κοινοποίηση των μεταμοσχεύσεων οργάνων στο εξωτερικό και άλλα μέτρα), προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων από το ΚΚΚ.

Το νομοσχέδιο έχει περάσει από τη δεύτερη ανάγνωση στο Κοινοβούλιο, ένα στάδιο δηλαδή πριν από την ψηφοφορία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Οι Αυστραλοί αντιδρούν

Οι Αυστραλοί χαρακτηρίζουν το σύστημα των αφαιρέσεων οργάνων του Πεκίνου φρικιαστικό.

Η Σόφι Γιορκ, δικηγόρος, λέκτορας πανεπιστημιακού δικαίου και συγγραφέας, περιέγραψε το έγκλημα της αφαίρεσης οργάνων ως «πέρα από κάθε φαντασία για τη φρικτή σκληρότητά του».

«Από πότε η επιθυμία για έλεγχο και αποτελεσματικότητα δικαιολογεί την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βασίζονται στο φυσικό δίκαιο; Από πότε;»

Η Sophie York, δικηγόρος, λέκτορας πανεπιστημιακού δικαίου και συγγραφέας, μιλάει σε συγκέντρωση στο Σίδνεϊ, στις 14 Ιουλίου. (Wade Zhong/The Epoch Times)

 

Ο Πωλ Φόλεϊ, γενικός διευθυντής της αυστραλιανής Π.Ο.Ι. (Παράδοση, Οικογένεια και Ιδιοκτησία), δήλωσε ότι του θύμισε αυτό που συνέβη στον εβραϊκό πληθυσμό στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Τώρα, τόσα χρόνια μετά, αυτή [η γενοκτονία] συμβαίνει ξανά και όχι μόνο συμβαίνει, αλλά συμβαίνει ακριβώς κάτω από τη μύτη μας», δήλωσε ο κ. Folley. «Οι άνθρωποι της Δύσης δεν παίρνουν θέση εναντίον της όπως θα έπρεπε, και υπάρχει ένας απλός λόγος: οι δουλειές με την Κίνα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.»

Ο Paul Folley, γενικός διευθυντής της Australia TFP, μιλάει σε συγκέντρωση στο Σίδνεϊ, στις 14 Ιουλίου. (Wade Zhong/The Epoch Times)

 

Ο Άντριου Γουίλσον, πρώην δήμαρχος της Παραμάτα, δήλωσε ότι σέβεται τους φίλους του που ασκούν Φάλουν Γκονγκ επειδή οι ασκούμενοι δεν έχουν παρασυρθεί από εκείνους που τους διώκουν.

«Δεν τους αφήνετε να σας απομακρύνουν από το μονοπάτι σας. Δεν τους αφήνετε να σας οδηγήσουν στη δυστυχία, στο θυμό και στο μίσος», είπε.

Ο κος Γουίλσον είπε ότι πιστεύει ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα θα δουν σύντομα μια νίκη.

«Πιστεύω ότι κερδίζετε. Πιστεύω ότι θα νικήσετε. Πιστεύω ότι η Κίνα θα ελευθερωθεί και σας ζήτησα να προετοιμαστείτε για εκείνη την ημέρα. Να έχετε τα πάντα έτοιμα για εκείνη την ημέρα γιατί θα συμβεί πολύ γρήγορα», είπε.

Ο Άντριου Γουίλσον, πρώην δήμαρχος της Παραμάτα, μιλάει σε συγκέντρωση στο Σίδνεϊ, στις 14 Ιουλίου. (Wade Zhong/The Epoch Times)

 

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Φενγκ Τσονγκί, αναπληρωτής καθηγητής κινεζικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, η δημοτική σύμβουλος του Χόρνσμπι Σάιρ Σρένι Πιλαμάρι και ο Ιντού Χαρικρίσνα, πρόεδρος της Sydney Community Group, μιας από τις μεγαλύτερες κοινοτικές ομάδες του Σίδνεϊ.

Της Cindy Li

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε