Στη Βουλγαρία εντοπίστηκαν και κρατούνται οι δύο Τούρκοι υπήκοοι που διώκονται για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ, την προηγούμενη εβδομάδα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, και παρέμεναν ασύλληπτοι.
Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής τους στη χώρα μας, με σχετικό αίτημα των δικαστικών αρχών της Ελλάδας προς τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας.
Εις βάρος των δύο συγκεκριμένων προσώπων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Είχε προηγηθεί, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, η σύλληψη του 49χρονου συμπατριώτη τους, που κατηγορείται ότι πυροβόλησε εναντίον των στελεχών της ΕΥΠ. Ο ίδιος είχε εντοπιστεί σε παράπηγμα στο χωριό Κάτω Βυρσίνη, στην ορεινή Ροδόπη. Σύμφωνα με τη δίωξη που τού ασκήθηκε, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αναμένεται να απολογηθεί, αύριο, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης που χειρίζεται τη δικογραφία.
Ο 49χρονος φέρεται να αναζητούσε τρόπους να περάσει, μέσα από δύσβατα μονοπάτια, προς τη Βουλγαρία, κάτι που φαίνεται να κατάφεραν οι δύο συμπατριώτες του.