Παρασκευή, 17 Οκτ, 2025
Ταρτάκια με καρύδια και μαρέγκα (Βαλεντίνα Λισάκ/The Epoch TImes Greece)

Ταρτάκια με καρύδια και μαρέγκα

Συνδυάστε τη γήινη γεύση του καρυδιού με τη γλυκιά, αέρινη υφή της μαρέγκας

Πάντα έψαχνα ένα γλυκό που να προσφέρεται εύκολα και να είναι πλούσιο σε γεύση, και αυτά τα ταρτάκια τα έχουν όλα: είναι εμφανίσιμα, νόστιμα και πολύ εύκολα στην παρασκευή.

Τα υλικά που τα ακολουθούν είναι για 12 ταρτάκια. Θα χρειαστείτε επίσης μία φόρμα σιλικόνης και χάρτινες θήκες ψησίματος 10,5 εκ.

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και κατόπιν φτιάχνουμε μπαλάκια 60-70 γρ. Την υπόλοιπη ζύμη τη βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση και τη μαρέγκα.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο (κρύο, σε κυβάκια)
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους
  • 4 κ.σ. παγωμένο γάλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Λίγη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Για τη γέμιση 

  • 200 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1–2 κ.σ. μέλι ή λικέρ (π.χ. κονιάκ ή ρούμι)

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Για τη μαρέγκα 

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαν σκόνη. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα. Ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Κατόπιν, απλώνουμε τα χαρτάκια ψησίματος  στα φορμάκια, τα αλείφουμε με βούτυρο, και από πάνω στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Καβουρδίζουμε τα καρύδια και τα σπάμε.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό, την κανέλα, το μέλι ή το λικέρ και τα καβουρδισμένα καρύδια, και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά, ανακατεύουμε τα καβουρδισμένα καρύδια με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.

Μοιράζουμε τη γέμιση στα ταρτάκια.

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι  μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Τότε ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμονιού.

Με κορνέ, απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τα ταρτάκια.

Για τελική πινελιά, βγάζουμε από την κατάψυξη τη ζύμη που είχε περισσέψει, και την τρίβουμε με έναν τρίφτη πάνω από τα ταρτάκια.

Ψήνουμε  τα ταρτάκια μας σε χαμηλή θερμοκρασία στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε