Φέτος είναι η 31η επέτειος από την έναρξη της δημόσιας διδασκαλίας του Φάλουν Ντάφα και η διδασκαλία και η ευεργετική προσφορά του στην κοινωνία είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένες στις ΗΠΑ.
Ως μια πνευματική διαλογιστική άσκηση που βασίζεται σε ηθικές διδασκαλίες της αρχαίας κινεζικής παράδοσης και στοχεύει στη βελτίωση νου και σώματος, άρχισε να διδάσκεται στη βορειοανατολική Κίνα από τον κ. Λι Χονγκτζί στις 13 Μαΐου 1992 με την ονομασία Φάλουν Γκονγκ. Τώρα, ασκείται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει σε επίσημες δημόσιες δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τη θετική επίδραση που οι αργές ασκήσεις του Φάλουν Ντάφα και οι αρχές τις οποίες πρεσβεύει -η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ανεκτικότητα- έχουν ασκήσει στις αμερικανικές κοινότητες.
«Η φιλοσοφία του Φάλουν Ντάφα προάγει την ιδέα ότι όταν η καρδιά είναι αγνή, ο νους ισορροπημένος και το σώμα ενεργοποιημένο, τότε η υγεία και η ευτυχία προκύπτουν με φυσικό τρόπο», έγραψε η ανακοίνωση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για την Παγκόσμια Ημέρα του Φάλουν Ντάφα στις 13 Μαΐου, συνεχίζοντας: «Έχει δώσει τη δύναμη σε ανθρώπους να αφήσουν τις εξαρτήσεις και τις κακές τους συνήθειες, σε οικογένειες να ζήσουν αρμονικά και σε κοινότητες να υιοθετήσουν ενάρετη και θετική προς τη ζωή στάση.»
Τονίζονται, επίσης, οι προσπάθειες και η διάθεση των ασκουμένων να μοιραστούν αφιλοκερδώς τα οφέλη της εξάσκησής τους με την ευρύτερη κοινότητα μέσω δωρεάν διδασκαλίας των ασκήσεων.
«Οι ασκούμενοι του Φάλουν Ντάφα σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν αμέτρητες ώρες στην κοινότητά τους, συμμετέχοντας εθελοντικά σε δημόσιες παρελάσεις και γιορτές, διοργανώνοντας δωρεάν σεμινάρια διαλογισμού και ασκήσεων σε βιβλιοθήκες, ΚΑΠΗ, δημόσια πάρκα και κέντρα υγείας, αλλά και σε γραφεία εταιρειών και ιδιωτικές οικίες», ανέφερε ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ Κρις Σουνούνου στις 9 Μαΐου στην ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα.
Και άλλοι πολιτικοί των ΗΠΑ εξέφρασαν με επιστολές τους την εκτίμησή τους για το Φάλουν Ντάφα, μη παραλείποντας να επισημάνουν την αντίθεση του ειρηνικού χαρακτήρα του με τη βίαιη δίωξη που υφίσταται στη χώρα καταγωγής του, την Κίνα, τα τελευταία 24 χρόνια.
«Σας συγχαίρω όλους για την ευκαιρία που δίνετε στο δυτικό κόσμο να γνωρίσει όχι μόνο τη θαυμάσια ιστορία και πλούσια κληρονομιά της Κίνας, αλλά και τη βίαιη δίωξη που υφίστασθε στην Κίνα», έγραψε ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, προσθέτοντας ότι «οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ είναι αξιοθαύμαστοι για το κουράγιο και τη σταθερότητα που δείχνουν υπερασπιζόμενοι τις αρχές Αλήθεια-Καλοσύνη-Ανεκτικότητα».
Η δίωξη της άσκησης στην Κίνα ξεκίνησε επτά χρόνια μετά από την αρχή της δημόσιας διδασκαλίας της, όταν η ευρύτατη διάδοσή της ώθησε την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος να αποφασίσει να σταματήσει την περαιτέρω διάδοσή του εξαπολύοντας μια ιδιαίτερα σκληρή επίθεση εναντίον των ασκουμένων με συκοφαντικές δυσφημίσεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κέντρα πλύσης εγκεφάλου, ακόμα και εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων.
Ο πρέσβυς Ρασάντ Χουσεΐν, κύριος σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ για τις συνθήκες και την πολιτική της θρησκευτικής ελευθερίας, έγραψε στο Τwitter στις 13 Μαΐου: «Είμαι ευτυχής που αναγνωρίζω, μαζί με την κοινότητα του Φάλουν Ντάφα, την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα ως μια ημέρα που μας θυμίζει να τιμούμε τα ειρηνικά ιδανικά της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, συμπάσχοντας με τους χιλιάδες ασκούμενους στον κόσμο που ακόμα υποφέρουν για τα πιστεύω τους.»
Οφέλη στην υγεία κατά τη μεταπανδημική περίοδο
Πολλές ανακοινώσεις αναφέρονταν επίσης στα εξαιρετικά οφέλη που το Φάλουν Ντάφα έχει στην υγεία των ασκουμένων:
«Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μετά από την πανδημία, η διαλογιστική άσκηση Φάλουν Ντάφα και η θετική της επίδραση στην υγεία είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν γαλήνη και θεραπεία», έγραψε ο δήμαρχος Σουμπούλ Σιντικουί του Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης στη δική του ανακοίνωση.
Η περίπτωση της Γιου Χαοσίν επικυρώνει την παραπάνω δήλωση. Η 29χρονη Γιου, επιχειρηματίας από την Κίνα που τώρα ζει στη Νέα Υόρκη, λέει ότι η πανδημία την οδήγησε στο Φάλουν Γκονγκ.
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2021 είχε λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Covid-19 Sinovac στη επαρχία Γκουανγκσί της νότιας Κίνας. Πέντε μέρες μετά, εμφάνισε ταχυκαρδία και τρέμουλο στα χέρια.
Τα συμπτώματα αυτά χειροτέρευσαν γρήγορα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη γενέτειρά της Χάρμπιν, τις μέρες της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς. Ακόμα θυμάται τη διαδρομή προς το νοσοκομείο. Ακόμα και το να βγει από το ταξί τής ήταν εξαιρετικά δύσκολο και την εξουθένωσε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και δεν είχε καθόλου δύναμη. Η μικρότερη αδελφή της έπρεπε να την υποστηρίζει σε όλη τη διαδρομή.
Πριν μπει στο νοσοκομείο, η Γιου είχε ψάξει στο διαδίκτυο να διαβάσει για τα συμπτώματά της. Τα αποτελέσματα της αναζήτησής της την έκαναν να σκεφτεί ότι είχε υποθυρεοειδισμό, μια σχετικά συνηθισμένη παρενέργεια των εμβολίων Sinovac. Η προοπτική την τρομοκρατούσε, καθώς ο υποθυρεοειδισμός είναι μια διαταραχή του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος δεν παράγει επαρκείς ποσότητες θυρορμόνης Τ3 και Τ4, ώστε να λειτουργεί σωστά το σώμα, με αποτέλεσμα όλες οι λειτουργίες του να επιβραδύνονται και ο μεταβολισμός να μειώνεται. Γνώριζε επίσης ότι ήταν μια μη ιάσιμη κατάσταση.
Η διάγνωση του γιατρού επιβεβαίωσε τους φόβους της.
Εκείνη την εποχή, οι μετακινήσεις στην Κίνα ήταν περιορισμένες και ελέγχονταν αυστηρά. Για να πάρει η Γιου άδεια να βγει από την πολυκατοικία της έπρεπε να δείχνει ένα αρνητικό τεστ Covid, το οποίο είχε ισχύ μόλις δύο ημερών, κατάσταση που άρχισε να την καταβάλλει και να τη ρίχνει σε κατάθλιψη. Η μητέρα της, η οποία ασκούσε Φάλουν Γκονγκ, της πρότεινε να δοκιμάσει να κάνει τις ασκήσεις. Η Γιου ακολούθησε τη συμβουλή της και άρχισε την εξάσκηση τον Φεβρουάριο του 2022.
Τον επόμενο μήνα, τα αποτελέσματα των εξετάσεών της ήταν πολύ καλύτερα από αυτά του Ιανουαρίου. Τα επίπεδα Τ3 είχαν πέσει από το 50 που ήταν στο 12, ενώ το επίπεδο της Τ4 είχε πέσει από το 100 στο 34.
Η Γιου ήξερε ότι θα γινόταν καλά. Μετά από τρεις μήνες, τα συμπτώματά της είχαν ολωσδιόλου εξαφανιστεί. Οι επαναληπτικές εξετάσεις που έκανε αυτόν τον Μάρτιο επιβεβαίωσαν την καλή της υγεία.
Το 2022, την πρώτη χρονιά που γιόρτασε ως ασκούμενη την Παγκόσμια Ημέρα Φάλουν Ντάφα στην Κίνα, μπόρεσε μόνο να υποκλιθεί με σεβασμό μπροστά στη φωτογραφία του Δασκάλου Λι στο σπίτι της. Καθώς όμως, για να γλιτώσει από τη δίωξη του ΚΚΚ στη χώρα της, αποφάσισε να μεταβεί στις ΗΠΑ, φέτος μπόρεσε να συμμετάσχει μαζί με 5.000 ακόμα ασκούμενους στη μεγάλη παρέλαση του Φάλουν Ντάφα που διοργανώνεται για την περίσταση στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
«Νιώθω εξαιρετική τιμή», λέει στην Έποκ Τάιμς. «Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα με μια μεγάλη παρέλαση είναι κάτι αδιανόητο ακόμα στην Κίνα».
Tης Terri Wu
Μετάφραση: Αλία Ζάε