Παρά τις αντιδράσεις των καταναλωτών, οι εταιρείες πιστεύουν ότι η υποστήριξη του τρανσεξουαλισμού (διαταραχή ταυτότητας φύλου ή φυλομεταβατικότητα) θα τους αποφέρει μακροπρόθεσμα περισσότερα κέρδη, επειδή έχει την έγκριση των παγκόσμιων ρυθμιστικών φορέων εξουσίας, σύμφωνα με την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Κέι Γιανγκ.
Η ώθηση αποτελεί μέρος ενός φιλοσοφικού κινήματος που αποσκοπεί στο να επιτρέψει την προσαρμογή του ανθρώπινου σώματος με χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, τεχνολογικές εξελίξεις και άλλα, είπε. Και οι εταιρείες επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη κερδοφόρα βιομηχανία.
Η Γιανγκ μιλάει με κύρος για την ώθηση προς την οικοδόμηση της αποδοχής της διαταραχής ταυτότητας φύλου. Έχει δει αυτή τη σκευωρία εκ των έσω.
Μέχρι που έφυγε αηδιασμένη, η Γιανγκ εργάστηκε με πάθος ως ακτιβίστρια των ΛΟΑΤ, είπε. Ο εργοδότης της λάμβανε χρηματοδότηση για να προωθήσει την αποδοχή του τρανσεξουαλισμού σε όλη την κοινωνία. Τα χρήματα προέρχονταν από το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών και το εξωτερικό.
Μιλάει τώρα για την ανησυχία της καθώς παρακολουθεί μια σειρά από εταιρείες να ξεκινούν καμπάνιες μάρκετινγκ που εξυμνούν τη φυλομεταβατικότητα, παρά την οργή των πελατών.
Σίγουρα, κάποιες εταιρείες χάνουν χρήματα τώρα, είπε. Αλλά πιστεύουν ότι θα αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα.
«Αυτά τα χρήματα γι’ αυτούς δεν είναι τίποτα», δήλωσε η Γιανγκ στην Epoch Times. Σε αυτές τις εταιρείες υπόσχονται ότι «Εντάξει, μπορεί να χάσετε λίγο τώρα. Αλλά θα τα καταφέρετε στη νέα οικονομία. Και θα είστε ακόμα εδώ».
«Και όλες οι επιχειρήσεις που δεν συμφωνούν με αυτό – θα φροντίσουμε να αποκλειστούν».
Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια, μια σκευωρία, επεσήμανε η Γιανγκ, που προωθείται από παγκόσμιους οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum-WEF).
Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εταιρείες, κυβερνητικοί οργανισμοί και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την αποδοχή της διαταραχής ταυτότητας φύλου σε έναν σε μεγάλο βαθμό απρόθυμο πληθυσμό, δήλωσε η Γιανγκ.
Επιστροφή στην πραγματικότητα
Η Γιανγκ άφησε πίσω της τον ακτιβισμό των ΛΟΑΤ, όπως είπε, όταν συνειδητοποίησε ότι το κίνημα οδηγούσε τα παιδιά στην αποδοχή ορισμένων σεξουαλικών ιδεών και στην κανονικοποίηση των ιδεών των σεξουαλικών πράξεων.
«Τα προετοιμάζει», είπε.
Η φρίκη αυτού του γεγονότος τη χτύπησε όταν έμαθε ότι ένας άνδρας με ταυτότητα τρανσέξουαλ στον κύκλο των φίλων της είχε παρενοχλήσει ένα 16χρονο αγόρι, είπε. Κανείς δεν φάνηκε να ανησυχεί.
Δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες δημοσίως λόγω του φόβου της για αντίποινα, είπε. Αλλά έδειξε δημόσια αρχεία με τις ποινικές του κατηγορίες σε δημοσιογράφο της Epoch Times. Το όνομα του άνδρα είναι καταχωρημένο στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών, επιβεβαίωσε η Epoch Times.
Αυτό επανέφερε την Γιανγκ «στην πραγματικότητα», είπε. Έπρεπε να αποδεχτεί ότι η προετοιμασία παιδιών από τους ΛΟΑΤ ήταν πραγματική.
Από εκείνη την ώρα, παρόλο που έως τότε ήταν υπέρμαχος των αγώνων των ΛΟΑΤ, άρχισε να τους αποστρέφεται.
Δεν εκπλήσσεται που βλέπει αμερικανικές μάρκες όπως η Target, η Bud Light και η Adidas να εξυμνούν τον τρανσεξουαλισμό στα προϊόντα και το μάρκετινγκ τους, ακόμη και μετά την ευρεία κατακραυγή των καταναλωτών.
Τα κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις των εταιρειών να υποστηρίξουν τη διαταραχή ταυτότητας φύλου είναι βαθιά, ανέφερε η Γιανγκ.
Το κίνητρο είναι η επιθυμία να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας «τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης», που συγχωνεύει την ανθρώπινη βιολογία με την ανθρωπογενή τεχνολογία, δημιουργώντας ατελείωτες δυνατότητες κέρδους, δήλωσε, εξηγώντας ότι η διαταραχή ταυτότητας φύλου ως ευρέως αποδεκτό μέρος της κοινωνίας προωθεί αυτή την προσπάθεια.
«Εδώ σχεδιάζουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο σύνολό της», τόνισε.
Εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος
Σύμφωνα με τη Γιανγκ, οι χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, οι ορμόνες διαφορετικού φύλου και τα εμφυτεύματα στήθους είναι μόνο η αρχή.
Η προσπάθεια «προσαρμογής» του ανθρώπινου σώματος με την τεχνολογία ονομάζεται «τρανσουμανισμός» – υπερβαίνοντας το να είσαι άνθρωπος.
Η φυλομεταβατικότητα διδάσκει έναν θεμελιώδη διαχωρισμό μεταξύ της ψυχής και του σώματος, εξηγεί η Γιανγκ. Ως θεωρία υποστηρίζει ότι αν η ψυχή ή το μυαλό ενός άνδρα είναι θηλυκό, το σώμα του μπορεί να προσαρμοστεί μέχρι να φαίνεται θηλυκό. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.
Αυτή η προσέγγιση καθιστά δυνατή την πώληση εντατικής τροποποίησης του σώματος, που γρήγορα εξελίσσεται σε μια παγκόσμια βιομηχανία, συνέχισε η Γιανγκ.
Ακόμη και τώρα, οι γιατροί σχεδιάζουν την πρώτη μεταμόσχευση για να βάλουν μια μήτρα σε έναν άνδρα. Πιστεύουν ότι αυτό θα του επιτρέψει να βιώσει την εμπειρία της κυοφορίας ενός μωρού μέχρι τέλους, όταν αυτό θα γεννιόταν με καισαρική τομή.
«Βιοχακάρισμα» του ανθρώπινου σώματος
Το κίνημα των τρανσουμανιστών προωθεί επίσης το «βιοχακάρισμα», την πρακτική της τοποθέτησης τεχνολογικών εμφυτευμάτων στο ανθρώπινο σώμα, δήλωσε η Γιανγκ.
«Φτιάξτε το δικό σας σώμα. Φτιάξτε το δικό σας φύλο. Προετοιμάζουν αυτούς τους νέους ανθρώπους. Τους προετοιμάζουν για να το αποδεχτούν αυτό. Το επόμενο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να εμφυτεύσεις κάτι στον εγκέφαλό σου, να εμφυτεύσεις κάτι στο χέρι σου».
Η τεχνολογία θα επιτρέψει επίσης τον κυβερνητικό έλεγχο της αναπαραγωγής και του πληθυσμού, επεσήμανε η Γιανγκ.
«Κινούμαστε περισσότερο προς την ιδέα ότι η αναπαραγωγή, η γέννηση παιδιών, μπορεί να συμβεί χωρίς γυναίκες και χωρίς πατέρα», δήλωσε η Γιανγκ. «Και αντικαθιστούν τη φυσική μορφή της αναπαραγωγής σε σημείο που θέλουν να αποσπάσουν τον απόλυτο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο γίνεται η ανθρώπινη αναπαραγωγή και να τον τροποποιήσουν μέσω του εργαστηρίου».
Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία. Αλλά εταιρείες όπως η Neuralink επιδιώκουν να συνδέσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές. Το μετασύμπαν του Facebook σκοπεύει να δημιουργήσει έναν εικονικό κόσμο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, έγραψε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε επιστολή του το 2021.
Εταιρείες όπως η Cyborg Nest αναζητούν τρόπους να εμφυτεύσουν στους ανθρώπους τεχνολογία που θα τους παρέχει νέες αισθήσεις και ικανότητες. Και η τρανς εκατομμυριούχος Μαρτίν Ρόθμπλατ (Martine Rothblatt) εργάζεται για τον πλήρη διαχωρισμό της ανθρωπότητας από το σώμα, χρησιμοποιώντας λογισμικό για τη δημιουργία «αρχείων μυαλού». Αυτά τα αρχεία θα κατέγραφαν υποθετικά ένα ανθρώπινο μυαλό χωρίς εγκέφαλο ή σώμα.
Το WEF δήλωσε σε ένα βίντεο ότι, μέχρι το 2030, «δεν θα σας ανήκει τίποτα. Και θα είστε ευτυχισμένοι».
Περιελάμβανε κάποιους αισιόδοξους ισχυρισμούς, όπως νέες τεχνολογίες που θα μπορούν να κατασκευάζουν όργανα αντικατάστασης για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Προέβλεψε επίσης ότι η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους και ότι «οι ΗΠΑ δεν θα είναι η κορυφαία υπερδύναμη στον κόσμο».
Το κρέας θα γίνει «μια περιστασιακή απόλαυση», υποστήριζε το βίντεο, «οι δυτικές αξίες θα έχουν δοκιμαστεί μέχρις εσχάτων και οι άνθρωποι θα νοικιάζουν τα πάντα και δεν θα έχουν τίποτα στην κατοχή τους».
Αυτό θα μπορούσε να ισχύει και για το ανθρώπινο σώμα, είπε η Γιανγκ. Με την εμφυτευμένη τεχνολογία, οι άνθρωποι μπορεί σύντομα να βρουν το ίδιο τους το σώμα προς ενοικίαση.
Το WEF δήλωσε ότι αυτή η άποψη είναι μια πρόβλεψη, όχι ένας στόχος.
Ακτιβισμός από την κορυφή προς τη βάση
Η υπόσχεση ότι οι φιλο-ΛΟΑΤ εταιρείες θα επιτύχουν στο μέλλον προέρχεται από ένα πλέγμα οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του WEF, των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και του Οργανισμού Επιχειρήσεων για την Κοινωνική Ευθύνη (Business for Social Responsibility-BSR), δήλωσε η Γιανγκ. Η BSR είναι ένα επιχειρηματικό δίκτυο περισσότερων από 300 εταιρειών αφοσιωμένων σε σκοπούς κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η Epoch Times απευθύνθηκε στο Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών, στο WEF και στο BSR για σχόλια. Ουδείς απάντησε.
Όταν η Γιανγκ ξεκίνησε το έργο της ως ακτιβίστρια ΛΟΑΤ το 2011, δεν είχε ακούσει ποτέ για «τρανς παιδιά», αλλά πίστευε στον αγώνα των τρανς, όπως είπε. Από φόβο για αντίποινα, ζήτησε να μην αποκαλύψει δημοσίως το όνομα του κέντρου ΛΟΑΤ της Νέας Υόρκης όπου εργαζόταν, αλλά ένας δημοσιογράφος της Epoch Times επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες.
Η ομάδα έστειλε εκπροσώπους σε τοπικά σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις για να παραδώσουν προγράμματα δήθεν για την καταπολέμηση του εκφοβισμού. Αλλά τα προγράμματα είχαν επίσης ως στόχο να ενθαρρύνουν τα παιδιά να υιοθετήσουν ταυτότητες ΛΟΑΤ, δήλωσε η Γιανγκ. Η ομάδα έλαβε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, είπε.
«Όσο περισσότερα παιδιά ταυτοποιούνταν ως ΛΟΑΤ τόσο περισσότερη χρηματοδότηση θα παίρναμε», δήλωσε η Γιανγκ. «Φυσικά, περισσότερα παιδιά θα αρχίσουν να προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ όταν αρχίσουμε να μπαίνουμε στις τάξεις τους και να τους διδάσκουμε όλη αυτή τη γλώσσα που δεν γνώριζαν πριν».
Καθώς το κέντρο ΛΟΑΤ άρχισε να συζητά με τα παιδιά για τη φυλομεταβατικότητα και να ενθαρρύνει τα παιδιά να αποκτήσουν τρανς ταυτότητες, άρχισαν να εμφανίζονται «τρανς παιδιά», θυμήθηκε.
Ο εργοδότης της στη Νέα Υόρκη λάμβανε χρηματοδότηση από το Gay, Lesbian & Straight Education Network (GLSEN, Δίκτυο εκπαίδευσης για την ομοφυλοφιλία, τον λεσβιασμό και την ετεροφυλοφιλία), δήλωσε η Γιανγκ. Παρόμοια κέντρα που λαμβάνουν τέτοιου είδους χρηματοδότηση είναι διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε.
Το 2011, το GLSEN είπε στους ακτιβιστές ότι η άρνηση να μπουν τα αγόρια στα αποδυτήρια των κοριτσιών ήταν «εχθρική συμπεριφορά» κατά των ΛΟΑΤ μαθητών, ανέφερε η Γιανγκ.
Η GLSEN συνεργάστηκε με τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) το 2011 για τη δημιουργία ενός προγράμματος κατά του εκφοβισμού, που χρηματοδοτήθηκε από την International Business Machines Corporation και το Ίδρυμα Arcus, δήλωσε η Γιανγκ. Το Ίδρυμα Arcus είναι μια διεθνής φιλανθρωπική ομάδα ΛΟΑΤ.
Αυτό το πρόγραμμα κατά του εκφοβισμού χρησιμοποίησε έρευνες για να διαπιστώσει ότι τα παιδιά που προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤ υφίστανται εκφοβισμό στο σχολείο, εξήγησε η Γιανγκ. Αλλά οι έρευνες ήταν διατυπωμένες για να λάβουν τις επιθυμητές απαντήσεις και όχι για να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την πραγματικότητα, επεσήμανε.
«Επιλέγετε προσεκτικά», δήλωσε η Γιανγκ. «Ουσιαστικά ρωτάτε ήδη τα παιδιά της συμμαχίας ομοφυλοφίλων. Είναι ήδη κατηχημένα να πιστεύουν ότι ανήκουν σε μια καταπιεσμένη τάξη.»
Αφού αυτές οι έρευνες παρήγαγαν αποτελέσματα που έδειχναν ότι τα παιδιά ΛΟΑΤ ήταν πιθανό να πέσουν θύματα εκφοβισμού στο σχολείο, ο ΟΗΕ και ομάδες ακτιβιστών χρησιμοποίησαν τις έρευνες για να ασκήσουν πιέσεις για διεθνή προγράμματα που προωθούν τον ακτιβισμό των ΛΟΑΤ, αποκάλυψε η Γιανγκ.
«Η ομάδα μου έλαβε έμμεσα υποστήριξη και χρηματοδότηση από την UNESCO μέσω του GLSEN. Και το 2011, η UNESCO ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία κατά του εκφοβισμού κατά των ΛΟΑΤ» είπε.
Αλλά όλα αυτά ήταν ένα μέσον για να μεταφερθούν οι συζητήσεις για τους ΛΟΑΤ στους μαθητές στα σχολεία, τόνισε.
«Είχαν ήδη αρχίσει να θέτουν τις βάσεις για να καθιερώσουν ότι ο τρόπος με τον οποίο θα το έφερναν αυτό στα σχολεία είναι λέγοντας: “Έτσι θα κάνουμε ένα ασφαλές σχολείο. Και αν δεν έχετε ασφαλείς εγκαταστάσεις για τους τρανς μαθητές, δηλαδή αν τα αρσενικά δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στις γυναικείες και κοριτσίστικες τουαλέτες, τότε αυτό σημαίνει ότι το σχολείο σας δεν είναι ασφαλές μέρος”».
Το 2019, το WEF εγκαινίασε τη Σύμπραξη για την παγκόσμια ισότητα των ΛΟΑΤΔ. Το «Δ» σημαίνει «διαφυλικός», όρος που περιγράφει μια σπάνια γενετική διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα γεννητικά όργανα που δεν είναι ούτε εντελώς αρσενικά ούτε εντελώς θηλυκά.
Η εταιρική σχέση θα επιστρατεύσει 50-100 εταιρείες μέλη του WEF για την εφαρμογή των προτύπων των Ηνωμένων Εθνών για τους ΛΟΑΤΔ, αναφέρει ο ιστότοπος του WEF. Θα καταγράψει επίσης «βέλτιστες πρακτικές» για την παρουσίαση των διακρίσεων ΛΟΑΤ και θα ενθαρρύνει «νέες διατομεακές και πολυμερείς συνεργασίες».
Παγκόσμια ατζέντα για το φύλο
Το έγγραφο του ΟΗΕ ενθαρρύνει, επίσης, τις εταιρείες να παροτρύνουν διακριτικά ή ανοιχτά την ένταξη των «ΛΟΑΤΔ» στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Αυτό σημαίνει την ανάπτυξη πολιτικών που «σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει το έγγραφο.
Το έγγραφο εξηγεί ότι «ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνει να μην γίνονται διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΔ ατόμων, να αποκαλούν τα φυλομεταβατικά άτομα με τα ονόματα και τις αντωνυμίες που προτιμούν για το φύλο τους, να καλύπτουν το κόστος των θεραπειών αλλαγής φύλου για τους εργαζόμενους, να επιτρέπουν σε άτομα που ταυτίζονται με φυλομεταβατικούς να εισέρχονται σε χώρους αντίθετου φύλου, να υποστηρίζουν τη δημιουργία “άτυπων ομάδων προσωπικού” ΛΟΑΤΔ.»
Οι εταιρείες θα πρέπει να υποχρεώνουν ακόμη και τους απρόθυμους υπαλλήλους να «σέβονται το όνομα, τις αντωνυμίες, τους όρους και το φύλο που χρησιμοποιεί το ενδιαφερόμενο άτομο», προσθέτει το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.
Το έγγραφο προτείνει ότι οι διεθνείς εταιρείες έχουν τρεις επιλογές όταν αντιμετωπίζουν τους τοπικούς νόμους.
Μπορούν να βάλουν την πολιτική των τοπικών υποκαταστημάτων τους να υπακούει στους νόμους κατά των ατζέντων των ΛΟΑΤ, διατηρώντας παράλληλα τις παγκόσμιες πολιτικές υπέρ των ΛΟΑΤ. Ή μπορούν να περάσουν πολιτικές για τους ΛΟΑΤ εντός της εταιρείας, αλλά να μην πιέσουν για να αλλάξουν τις τοπικές κουλτούρες. Ή οι εταιρείες μπορούν να προωθήσουν τον ακτιβισμό ΛΟΑΤ τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου εργασίας, επηρεάζοντας την τοπική κουλτούρα.
Τέλος, η κατευθυντήρια γραμμή των Ηνωμένων Εθνών λέει στις εταιρείες ότι θα είναι προς το συμφέρον τους να συμμορφωθούν.
«Υπάρχει μια τάση προς την κοινωνικά υπεύθυνη κατανάλωση σε πολλές χώρες, όπου οι καταναλωτές ταυτίζονται και επιβραβεύουν τις εταιρείες που δεσμεύονται να πληρούν τα περιβαλλοντικά, εργασιακά, κοινωνικά και ανθρώπινα πρότυπα», αναφέρει το έγγραφο του ΟΗΕ.
Έτσι, αν οι εταιρείες δεν υποστηρίζουν τα θέματα ΛΟΑΤ, θα δυσκολευτούν σε έναν κόσμο που αλλάζει, καθώς οι πελάτες και οι επενδυτές θα τις απορρίπτουν, προτείνει ο ΟΗΕ.
Το έργο των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των φυλομεταβατικών αποτελεί βαθιά απειλή για την ανθρωπότητα, επειδή απειλεί την ακεραιότητα του ανθρώπινου σώματος, δήλωσε η Γιανγκ, η οποία, αν και κάποτε στρατιώτης σε αυτόν τον στρατό, τώρα έχει δεσμευτεί να τον καταπολεμήσει.
«Είναι κάτι πολύ, πολύ επικίνδυνο», λέει.
Επιμέλεια: Αλία Ζάε