Κορυφαίοι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) ανησυχούν ότι αν τα εγκλήματά τους κατά του ίδιου τους λαού τους αποκαλυφθούν πλήρως, η αντίδραση στο εσωτερικό και διεθνώς θα μπορούσε να υπονομεύσει ή ακόμη και να ανατρέψει το καθεστώς, σύμφωνα με μια καλά τοποθετημένη πηγή εντός του μηχανισμού ασφαλείας του κόμματος.
Οι αξιωματούχοι ανησυχούν ιδιαίτερα ότι τα εγκλήματά τους, τα βασανιστήρια καθώς και η δολοφονία των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ για τα όργανά τους, θα αποκαλυφθούν σε διεθνή κλίμακα, δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα The Epoch Times.
Οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων είναι τόσο «απάνθρωπες», είπε, που αν εισέλθουν στην κοινή γνώμη, θα προκαλέσουν εκτεταμένες εκκλήσεις για απόδοση ευθυνών. Κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΚΚΚ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με επίσημες έρευνες, διώξεις και διεθνή δικαστήρια, γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε στη συνέχεια το καθεστώς στο εσωτερικό, είπε.
«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει όχι μόνο στην κατάρρευση του Κόμματος και του έθνους, αλλά και στη δίωξη όλων των σημαντικών ηγετών του ΚΚΚ», είπε, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του ΚΚΚ Σι Τζινπίνγκ «σε διεθνές δικαστήριο».
Η πηγή έχει πρόσβαση σε πληροφορίες στα υψηλότερα κλιμάκια του μηχανισμού ασφαλείας του ΚΚΚ. Στο παρελθόν έχει παράσχει αξιόπιστες πληροφορίες.
Οι αναφορές για βασανιστήρια στις φυλακές και τα στρατόπεδα εργασίας της Κίνας αυξήθηκαν το 1999 με την έναρξη της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ, μιας πνευματικής ομάδας την οποία το καθεστώς θέλησε να «εξαλείψει» αφού κυβερνητικές έρευνες έδειξαν ότι περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολήθηκαν με την πνευματική πρακτική, ξεπερνώντας τα μέλη του ΚΚΚ.
Το καθεστώς φυλάκισε εκατομμύρια ανθρώπους κατά την εκστρατεία δίωξης που ακολούθησε, και οι επαληθευμένοι θάνατοι γρήγορα ανήλθαν σε χιλιάδες.
Περίπου την ίδια εποχή, η βιομηχανία μεταμοσχεύσεων της Κίνας εκτοξεύτηκε. Σε ένα έθνος που ήταν πολιτισμικά απρόθυμο να δωρίσει όργανα, υπήρχε ξαφνικά υπερβολική «προσφορά οργάνων», με τα νοσοκομεία να προσφέρουν χρόνο αναμονής μόλις μία εβδομάδα.
Από το 2006, αρκετοί πληροφοριοδότες κατέθεσαν ότι το καθεστώς δολοφονούσε κρατούμενους συνείδησης, κυρίως ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, για να τροφοδοτήσει το επικερδές κρατικά εγκεκριμένο εμπόριο οργάνων.
Ενώ αυτά τα εγκλήματα έχουν προσελκύσει κάποια προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης, δεν έχουν ποτέ διερευνηθεί επίσημα από μια μεγάλη κυβέρνηση – τουλάχιστον όχι με δημοσιευμένα αποτελέσματα.
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φαίνεται ότι το φράγμα έχει σπάσει, με αναφορές των εγκλημάτων σε ψηφίσματα του Κογκρέσου και εκθέσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Το 2019, το Δικαστήριο της Κίνας, ένα αστικό δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε στο συμπέρασμα «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι «η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων διαπράττεται εδώ και χρόνια σε όλη την Κίνα σε σημαντική κλίμακα και ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ήταν μία -και πιθανώς η κύρια- πηγή προμήθειας οργάνων».
Στις 27 Μαρτίου 2023, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία το «Stop Forced Organ Harvesting Act of 2023» (H.R.1154), σηματοδοτώντας την πρώτη περίπτωση νομοθεσίας με πραγματικά τιμωρητικά μέτρα που αποσκοπούν στο να σταματήσουν οι θηριωδίες του ΚΚΚ για τις αφαιρέσεις οργάνων.
Σύμφωνα με την πηγή, οι ηγέτες του ΚΚΚ θεωρούν αυτές τις εξελίξεις πιο επακόλουθες από τις οικονομικές κυρώσεις, επειδή μια επιβραδυνόμενη οικονομία δεν τους επηρεάζει προσωπικά άμεσα.
«Αυτό που φοβάται περισσότερο το ΚΚΚ είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίξει πλήρως το Φάλουν Γκονγκ και να ξεκινήσει έρευνες για τις διώξεις του ΚΚΚ κατά του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα- αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του ΚΚΚ», δήλωσε η πηγή.
Το θέμα αυτό είναι ακόμη πιο επείγον για το ΚΚΚ εν μέσω της ανόδου μιας πιο επιθετικής προσέγγισης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έναντι της Κίνας, η οποία ξεκίνησε από την πρώτη κυβέρνηση Τραμπ και διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπάιντεν.
«Στο παρελθόν, η σχέση Κίνας-ΗΠΑ αφορούσε κυρίως οικονομικές συγκρούσεις. Αλλά με όλες τις αλλαγές στην παγκόσμια κατάσταση […] είναι πλέον μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ -ή μάλλον μια μάχη για την κορυφή, μια μάχη μέχρι θανάτου», δήλωσε η πηγή. «Σε αυτό το σημείο, το ΚΚΚ δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει αυτό το αδύναμο σημείο στα χέρια των Αμερικανών».
Νομικός Πόλεμος
Το ΚΚΚ δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα περιμένει να έρθει η καταστροφή του, εκτίμησε η πηγή. Αντιθέτως, το καθεστώς εκτελεί ένα σχέδιο για να προλάβει το ζήτημα του Φάλουν Γκονγκ από το να φτάσει σε κρίσιμή κατάσταση.
Το σχέδιο έχει ως στόχο να δυσφημίσει το Φάλουν Γκονγκ στο εξωτερικό και έτσι να μειώσει την αξιοπιστία των στοιχείων κατά του ΚΚΚ στην Κίνα, είπε, επισημαίνοντας τον νομικό πόλεμο ως βασική τακτική. Χρησιμοποιώντας αυτή την τακτική, οντότητες και άτομα που σχετίζονται με το Φάλουν Γκονγκ στοχοποιούνται με αγωγές, ενώ οι κυβερνητικές υπηρεσίες πιέζονται να ξεκινήσουν έρευνες.
Παρόμοια σχέδια έχουν αποκαλύψει και αρκετοί άλλοι γνώστες του ΚΚΚ που ήρθαν στη δημοσιότητα τους τελευταίους έξι μήνες.
Το καθεστώς χρησιμοποιεί μυστικούς πράκτορες για την ενορχήστρωση των επιθέσεων, ενώ παράλληλα εργάζεται για να επηρεάσει άτομα εντός της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια, δήλωσε η πηγή.
«Έχουν συναφθεί ορισμένες συμφωνίες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων του ΚΚΚ και ορισμένων Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι βοηθούν το ΚΚΚ στην καταστολή του Φάλουν Γκονγκ στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα συγκεκριμένα οφέλη από το ΚΚΚ, οι λεπτομέρειες των οποίων παραμένουν ασαφείς», δήλωσε η πηγή.
Η Epoch Times δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτόν τον ισχυρισμό.
Ο στόχος, υπέθεσε, ήταν οι αμερικανικές αρχές να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του ΚΚΚ, προσδίδοντάς του μια χροιά αξιοπιστίας και, τελικά, αφήνοντας το ΚΚΚ να ξεφύγει από την κατηγορία.
«Μόλις η αμερικανική κυβέρνηση απαξιώσει το Φάλουν Γκονγκ, όλες οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Κίνα θα μείνουν ατιμώρητες και θα είναι αδύνατο να τραβήξει κανείς τη διεθνή προσοχή σε αυτά τα ζητήματα – πόσο μάλλον να διώξει τους υπεύθυνους», είπε.
«Αμείλικτη, ασταμάτητη πίεση»
Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ήταν ενεργοί στην ευαισθητοποίηση για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το ΚΚΚ. Έχουν επίσης αμφισβητήσει το ΚΚΚ για πολιτιστικούς λόγους, κυρίως μέσω της εταιρείας Shen Yun Performing Arts με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία παρουσιάζει αναγνωρισμένες παραστάσεις κλασικού κινεζικού χορού σε όλο τον κόσμο με το σλόγκαν «Η Κίνα πριν από τον κομμουνισμό».
Τα τελευταία χρόνια, η Shen Yun, και το Φάλουν Γκονγκ ευρύτερα, έχουν δεχτεί συνεχείς παρενοχλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων με απειλές για βόμβες, απειλές για μαζικούς πυροβολισμούς, πλαστοπροσωπίες, αγωγές, συκοφαντίες και λεκτικές επιθέσεις στα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και σωματικές επιθέσεις.
«Βρίσκονται υπό αμείλικτη, ασταμάτητη πίεση», δήλωσε ο Νικόλας Ευθυμιάδης, βετεράνος της CIA, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας και ειδικός στις υπερπόντιες επιχειρήσεις του ΚΚΚ.
«Είναι ένα μέτωπο πολλαπλών επιπέδων που αντιμετωπίζουν, ως Φάλουν Γκονγκ, απέναντι στην Κίνα. Πρόκειται για πόλεμο σε πολλαπλά επίπεδα», δήλωσε στην Epoch Times.
Τα τελευταία χρόνια, ένας Αμερικανός υπήκοος που έζησε στην Κίνα για χρόνια και έχει μακροχρόνιους επιχειρηματικούς δεσμούς με την Κίνα έχει επανειλημμένα καταθέσει ελλιπής αγωγές περιβαλλοντικών θεμάτων κατά της πανεπιστημιούπολης Shen Yun στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Η πιο πρόσφατη απορρίφθηκε από ομοσπονδιακό δικαστή τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά «με προκατάληψη», οπότε δεν μπορεί να κατατεθεί εκ νέου.
Τον Ιούλιο, δύο Κινέζοι Αμερικανοί, ο Τζον Τσεν και ο Λιν Φενγκ, ομολόγησαν την ενοχή τους ότι ενήργησαν ως κινέζοι πράκτορες αφού προσπάθησαν να δωροδοκήσουν έναν πράκτορα της IRS για να ξεκινήσει έρευνα για τη Shen Yun με βάση αβάσιμους ισχυρισμούς.
Ο Λιν είπε στο FBI ότι αυτός και ο Τσεν παρακολουθούσαν επίσης την κοινότητα του Φάλουν Γκονγκ στην κομητεία Όραντζ της Νέας Υόρκης, όπου βρίσκεται η πανεπιστημιούπολη της Σεν Γιουν, για να συλλέξουν πληροφορίες για μια περιβαλλοντική αγωγή που είχε ως στόχο να εμποδίσει την ανάπτυξη της κοινότητας του Φάλουν Γκονγκ στην περιοχή, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Τον Νοέμβριο, η Shen Yun χτυπήθηκε με μια άλλη αγωγή, που κατατέθηκε από έναν πρώην καλλιτέχνη που εγκατέλειψε την εταιρεία πριν από περίπου πέντε χρόνια. Μέρη της αγωγής φαίνεται να προέρχονται από ένα άρθρο των New York Times που επιτίθεται στη Σεν Γιουν.
Οι New York Times έχουν δημοσιεύσει τουλάχιστον εννέα άρθρα που επιτίθενται στη Shen Yun κατά το τελευταίο εξάμηνο και ο πρώην καλλιτέχνης υπήρξε βασική πηγή των ισχυρισμών. Η επικεφαλής συντάκτρια των άρθρων, η δημοσιογράφος Νικόλ Χονγκ, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ότι η ίδια και ο συνάδελφός της, Μάικλ Ρόθφελντ, άρχισαν να εργάζονται πάνω στα άρθρα αφού ένας «πληροφοριοδότης» τους πλησίασε με υποτιθέμενες πληροφορίες για τις «εσωτερικές λειτουργίες» της Σεν Γιουν και τους σύστησε σε έναν πρώην καλλιτέχνη.
Εν τω μεταξύ, ένας Κινέζος Αμερικανός που επιτίθεται συχνά στον Σεν Γιουν και το Φάλουν Γκονγκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δηλώσει δημοσίως ότι προμήθευσε κάποιες πηγές για τα άρθρα. Το ίδιο άτομο είχε εντοπιστεί νωρίτερα φέτος από πληροφοριοδότες του ΚΚΚ ότι χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς ως μέσο για μια εκστρατεία δυσφήμισης κατά του Φάλουν Γκονγκ, σύμφωνα με μια έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης για το Φάλουν Ντάφα, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρακολουθεί τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.
Ο άνδρας έχει επίσης κάνει απειλητικά σχόλια προς το προσωπικό του Σεν Γιουν, και το 2023, το FBI εξέδωσε προειδοποίηση προς τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ότι ήταν «δυνητικά οπλισμένος και επικίνδυνος» αφού εντοπίστηκε κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Σεν Γιουν.
Ο άνδρας συνελήφθη στη συνέχεια και κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων.
Πέρυσι, καυχήθηκε στο διαδίκτυο ότι κατήγγειλε το Shen Yun στις ομοσπονδιακές αρχές και παρότρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο.