Τρίτη, 18 Νοέ, 2025
Ελισέι Μίσιν (Musseo ArtOffice)

To «παιδί-θαύμα» Ελισέι Μίσιν έρχεται τον Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη

Ρεσιτάλ του νεαρού συνθέτη και πιανίστα Ελισέι Μίσιν θα φιλοξενήσει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 το Μουσείο Μπενάκη—Πειραιώς 138, με έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (W.A. Mozart), Φρεντερίκ Σοπέν (F. Chopin), Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι (F. Mendelssohn) και Σεργκέι Ραχμάνινοφ (S. Rachmaninov).

O Ελισέι Μίσιν γεννήθηκε στη Σταυρούπολη της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2010. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο όταν ήταν μόλις τριών ετών, στο μουσικό σχολείο της πόλης του.

Πλέον φοιτά στο Κεντρικό Μουσικό Σχολείο της Μόσχας με τον καθηγητή Ντμίτρι Τσερνόφ, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του Ωδείου Τσαϊκόβσκι της Μόσχας, Νατάλια Τρουλλ.

Βραβεία, συναυλίες, φεστιβάλ

Ο Ελισέι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα το πρώτο βραβείο σε τέσσερις διεθνείς διαγωνισμούς: στον Διαγωνισμό Μότσαρτ στο Ζουχάι (Κίνα), στον Διαγωνισμό Ρόμπερτ Σούμαν στη Στουτγάρδη (Γερμανία), στον Διαγωνισμό για Νέους Καλλιτέχνες στο Κλήβελαντ (ΗΠΑ) και στον Διαγωνισμό Σοπέν στο Νάσβιλ (ΗΠΑ).

Ακόμα, συμμετέχει τακτικά στο Φεστιβάλ «Αστέρια της Βαϊκάλης» στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, (με καλλιτεχνικό διευθυντή τον πιανίστα Ντενίς Ματσούγεφ), και εμφανίζεται στις μεγάλες συναυλιακές αίθουσες της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και όλης της ρωσικής περιφέρειας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ρωσικές ορχήστρες, ενώ τον Ιούνιο του 2024 εμφανίστηκε με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει εμφανιστεί επίσης στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Σιγκαπούρη, στο Ντουμπάι, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία.

Ο 15χρονος πια Ελισέι λαμβάνει πολύ ευνοϊκές κριτικές τόσο για την τεχνική του όσο και για την εκφραστικότητα και την ευαισθησία του. Οι συνεργασίες του με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Ματσούγεφ ενισχύουν τη φήμη και το κύρος του. Χάρις στον συνδυασμό των δύο αυτών στοιχείων, του νεαρού της ηλικίας και της δεξιοτεχνίας του, τα ρεσιτάλ του αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για την πορεία του ως νεαρού βιρτουόζου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791)

Δέκα παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα του Γκλουκ σε Σολ μείζονα K. 455

Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849)

Τέσσερις μαζούρκες, έργο 24

Μαζούρκα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα

Μαζούρκα αρ. 2 σε Ντο μείζονα

Μαζούρκα αρ. 3 σε Λα ύφεση μείζονα

Μαζούρκα αρ. 4 σε Σι ύφεση ελάσσονα

Μαζούρκα, έργο 50 αρ. 3 σε Ντο δίεση ελάσσονα

Ταραντέλα, έργο 43 σε Λα ύφεση μείζονα

Νυχτερινό, έργο 62 αρ. 2 σε Μι μείζονα

Βαλς, έργο 42 σε Λα ύφεση μείζονα

Διάλειμμα

Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι (1809-1847)

Φαντασία σε φα δίεση ελάσσονα έργο 28

Σεργκέι Βασίλιεβιτς Ραχμάνινοφ (1873-1943)

Από τα πρελούδια έργο 23, τα πρελούδια:

  • αριθμός 3 σε ρε ελάσσονα
  • αριθμός 6 σε Μι ύφεση μείζονα
  • αριθμός 7 σε ντο ελάσσονα

Από τα πρελούδια έργο 32, το πρελούδιο:

  • αριθμός 12 σε σολ δίεση ελάσσονα

Από τις Études-tableaux έργο 33, οι σπουδές:

  • αριθμός 6 σε μι ύφεση ελάσσονα
  • αριθμός 7 σε Μι ύφεση μείζονα
  • αριθμός 8 σε σολ ελάσσονα

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων θα βρείτε στο www.ticketservices.gr

Παρακολουθείστε βίντεο για τον Ελισέι Μίσιν εδώ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε