Κυριακή, 20 Ιούλ, 2025
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχέδιο παραγωγής μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας έλαβε καθεστώς «στρατηγικού έργου» από την ΕΕ

Το βουλγαρικό σχέδιο για την παραγωγή μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, το BG EXERON X-BESS, έλαβε καθεστώς στρατηγικού έργου βάσει του Κανονισμού για τη Βιομηχανία των Μηδενικών Καθαρών Εκπομπών (NZIA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας. Το Υπουργείο είναι αρμόδιο για την εφαρμογή του Κανονισμού στη Βουλγαρία.

Το σύστημα BG EXERON X-BESS βασίζεται σε μια πατενταρισμένη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας που αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τη International Power Supply AD (IPS). Καταγεγραμμένο στο δημόσιο μητρώο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το έργο είναι ένα από τα έξι ευρωπαϊκά εγχειρήματα κατασκευής μπαταριών και αποθήκευσης ενέργειας που έχουν λάβει στρατηγικό καθεστώς.

Την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομίας Πέταρ Ντίλοφ συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της IPS Αλεξάντερ Ρανγκέλοφ. Κατά τη συνάντηση, ο Ντίλοφ τόνισε τις ενεργές προσπάθειες της κυβέρνησης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη διασφάλιση ασφαλών αλυσίδων εφοδιασμού για τη βουλγαρική βιομηχανία, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών.

Oil-painting-ntdtv

Η πρωτοβουλία θα τοποθετήσει τη Βουλγαρία στον παγκόσμιο χάρτη για τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας που βασίζονται σε μπαταρίες, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στον NZIA για ασφαλείς και βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού τεχνολογίας και διευρυμένη παραγωγική ικανότητα.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 65 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2025, με τις περισσότερες από αυτές να είναι θέσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, 25% στην έρευνα, ανάπτυξη και μηχανική και 60% θέσεις ειδικών τεχνικών. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο στο βιομηχανικό πάρκο υψηλής τεχνολογίας Hemus στη Σόφια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε