Σε μια νέα τροπή στην απόφαση της διοίκησης Μπάιντεν να στεγάσει παράνομους μετανάστες σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, υπολογίζοντας από το ποσό των $86,9 εκατομμυρίων που πρόκειται να δαπανηθεί σε 1.239 κλίνες δείχνει ότι το κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους θα είναι σχεδόν $72.000 ανά άτομο που διασχίζει τα σύνορα και στεγάζεται.
«Αυτό ισοδυναμεί με $71.666,67 ανά μετανάστη, πληρωμένα από τους φόρους μας, δηλαδή είστε τώρα ένας συνεργός σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διακίνησης στην ιστορία», έγραψε ο Άντριου Άρθουρ, συνεργάτης στο Κέντρο Μεταναστευτικών Σπουδών, μια ερευνητική συντηρητική μη κερδοσκοπική.
Αξιωματούχοι από το Τμήμα Εγχώριας Ασφαλείας (DHS) επιβεβαίωσαν στην Epoch Times ότι η διοίκηση Μπάιντεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξενοδοχεία για να στεγάσει οικογενειακές μονάδες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.
«Το συμβόλαιο των $86,9 εκατομμυρίων παρέχει 1.239 κλίνες και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες», είπε ο μεταβατικός διευθυντής της Αμερικανικής Δύναμης Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) Τε Ντ. Τζόνσον.
Είπε ότι ένα συμβόλαιο μικρού χρόνου δόθηκε στον Endeavors, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Σαν Αντόνιο, για να παρέχει «προσωρινή στέγαση και υπηρεσίες επεξεργασίας για οικογένειες που δεν έχουν απελαθεί και έτσι τοποθετούνται σε διαδικασίες μετανάστευσης για την απομάκρυνσή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες.»
Ξενοδοχεία έχουν χρησιμοποιηθεί ως εγκαταστάσεις κράτησης, όπως και πέρυσι, όταν η DHS τοποθέτησε περισσότερους από 600 ασυνόδευτους ανηλίκους που σταματήθηκαν στα σύνορα σε 25 ξενοδοχεία σε τρεις πολιτείες πριν την απέλασή τους.
Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι οι οικογένειες θα λαμβάνουν μια αξιολόγηση υγείας, όπως εξέταση για COVID-19, και πρόσθεσε: «Τα σύνορά μας δεν είναι ανοιχτά. Η πλειοψηφία των ατόμων συνεχίζουν να απελαύνονται υπό την αρχή δημόσιας υγείας των Κέντρων για Έλεγχο Ασθενειών.»
Το μήνυμα ότι τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού «δεν είναι ανοιχτά» είναι μέρος της πιο επιθετικής θέσης της διοίκησης Μπάιντεν μετά από ένα κύμα επίκρισης στην ρητορική του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην μεταναστευτική μεταρρύθμιση, που είχε προστεθεί σε αυτό της κατάργησης βασικών μέτρων συνοριακής ασφαλείας της διοίκησης Τραμπ, και ερμηνεύεται από Μεξικανούς που σκέφτονται να γίνουν παράνομοι μετανάστες ως πρόσκληση για είσοδο στην χώρα.
Ο Αμερικανός βουλευτής Μπράιαν Μπάμπιν (Ρ-Τέξας) είπε στο πρόγραμμα «Ηγέτες Αμερικανικής Σκέψης» της Epoch Times την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ρητορική του Μπάιντεν τροφοδοτεί μια κρίση ανθρωπιστική και εθνικής ασφαλείας.
«Ελάτε εδώ, πατήστε μέσα με το ένα πόδι, και θα γίνετε δεκτοί», είπε ο Μπάμπιν, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα της κυβέρνησης στην μετανάστευση. «Και, τελικά, θα είστε σε ένα μονοπάτι για να γίνετε πολίτες και θα πάρετε εκπαίδευση … θα πάρετε δωρεάν ιατρική περίθαλψη, θα πάρετε ακόμα και επιδόματα», πρόσθεσε.
Προσπαθώντας να αντικρούσει αυτήν την εντύπωση, ο Γραμματέας Εγχώριας Ασφαλείας Αλεχάντρο Μαγιόρκας μίλησε στα μέσα την προηγούμενη εβδομάδα, εφανιζόμενος σε τέσσερις ειδησεογραφικές εκπομπές της Κυριακής για να προωθήσει το μήνυμα ότι τα μέτρα της διοίκησης Μπάιντεν δεν σημαίνουν ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά.
«Το μήνυμά μας ήταν ευθύ – τα σύνορα είναι κλειστά», είπε ο Μαγιόρκας. «Απελαύνουμε οικογένειες. Απελαύνουμε μεμονωμένους ενήλικες. Και πήραμε μια απόφαση ότι δεν θα απελαύνουμε νέα, ευάλωτα παιδιά.»
Τις πρόσφατες εβδομάδες, ο αριθμός παιδιών και οικογενειών που σταματήθηκαν στην παράνομη προσπάθεια εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό έχει αυξηθεί σε μεγέθη πρωτόγνωρα έως και πριν την πανδημία. Η Συνοριοφυλακή έχει καταγράψει μια αύξηση περισσότερο από 100 τοις εκατό ανά μήνα τον Φεβρουάριο σε δύο κατηγορίες παράνομων αλλοδαπών – οικογένειες και ασυνόδευτους ανηλίκους.
Ο Μπάιντεν έχει αντιμετωπίσει επίκριση από Ρεπουμπλικανούς για την αναίρεση κάποιων από των μεταναστευτικών μέτρων του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο θεωρούν πως οδήγησε σε μεγάλη αύξηση σε ανθρώπους που θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα.
Αφότου ανέλαβε το αξίωμα, ο Μπάιντεν πρότεινε ένα μονοπάτι απόκτησης υπηκοότητας για εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και υποσχέθηκε μια εκτελεστική εντολή «για την δημιουργία ενός ανθρώπινου συστήματος ασύλου.»
Ο πρώην επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου του Τραμπ, Μαρκ Μέντοους, είπε στο Τουίτερ στις 24 Μαρτίου ότι «ο Τζο Μπάιντεν και Δημοκρατικοί επικεφαλής της Γερουσίας έχουν διαχειριστεί τα σύνορά μας τόσο άσχημα που τώρα πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματα που δώσατε σε φόρους για να στεγάσουν μετανάστες σε ξενοδοχεία.»
«Και τώρα θέλουν να περάσουν τον H.R. 1, που θα τους βάλει να ελέγχουν τις εκλογές σας επίσης. Μια καταστροφή αναμένεται», έγραψε ο Μέντοους, αναφερόμενος στον «Νόμο για τους Ανθρώπους» του 2021, που υπερψηφίστηκε στην Δημοκρατικής πλειοψηφίας Βουλή στις 3 Μαρτίου κυρίως με κομματική ψηφοφορία 220-210, με όλους τους Ρεπουμπλικανούς και έναν Δημοκρατικό – βουλευτή Μπέννι Τόμπσον (Δ-Μισσ.) – να ψηφίζουν κατά.
Ο πολιτικός ακτιβιστής Μαρκ Μέκλερ, που είναι επικεφαλής του πρότζεκτ Convention of States Action, προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο εκλογικής μεταρρύθμισης που προτάθηκε από τους Δημοκρατικούς είναι απειλή προς την δημοκρατία.
«Τον αποκαλούν Νόμο για τους Ανθρώπους, εγώ το αποκαλώ Νόμο Καταστροφής της Δημοκρατίας ή Νόμο Θανάτου της Δημοκρατίας», είπε ο Μέκλερ στο πρόγραμμα Crossroads της Epoch Times σε μια συνέντευξη. «Θέλουν να πάρουν την δύναμη από τις πολιτείες – την θεμελιώδη δύναμη απόφασης του πως θα διεξάγονται οι εκλογές.»
Οι Δημοκρατικοί έχουν παρουσιάσει το νομοσχέδιο ως ένα βασικό βήμα κατά της καταπίεσης ψηφοφόρων και άλλων προβλημάτων που ισχυρίζονται πως υπάρχουν.
«Η δημοκρατία μας είναι σε κατάσταση βαθιάς ερείπωσης», είπε η επικεφαλής της Βουλής Νάνσυ Πελόσι (Δ-Καλιφ.) αφότου επανεισήγαγε το νομοσχέδιο τον Ιανουάριο. «Κατά τις εκλογές του 2020, οι Αμερικανοί έπρεπε να υπερβούν ανεξέλεγκτη καταπίεση ψηφοφόρων, νοθεία, και έναν χείμαρρο σκοτεινών χρημάτων ειδικών ενδιαφερόντων απλώς για να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.»
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece