Σάββατο, 21 Δεκ, 2024
(φωτ. gourmelita.com)

Τούρτα ανανά με σαβαγιάρ

Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι προτιμάμε να τρώμε βράδυ, καθώς η ζέστη εκείνη την ώρα υποχωρεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένουμε όλη την ημέρα νηστικοί και το βράδυ να τρώμε τρία γεύματα μαζί. Σε αυτή την περίπτωση, το φορτίο στο πεπτικό σύστημα είναι βαρύ και δυσχεραίνεται η διαδικασία της πέψης, προκαλώντας έτσι χειρότερη δυσφορία από ένα μεσημεριανό γεύμα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το καλοκαίρι αντιμετωπίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της αποβολής του νερού. Εάν οι καύσεις που γίνονται στο εσωτερικό του οργανισμού παράγουν επιπλέον θερμότητα, η απαιτούμενη προσαρμογή γίνεται ακόμη πιο δύσκολα. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα τροφής κατά τις μεσημεριανές ώρες, άσχετα με το αίσθημα της όρεξης.

Η ζέστη δεν μειώνει την όρεξη, απλά προσαρμοζόμαστε στις κλιματικές συνθήκες της εποχής. Εξάλλου, στις διακοπές ασχολούμαστε με ευχάριστες δραστηριότητες που μας απασχολούν περισσότερο και πολλές φορές ξεχνάμε να φάμε. Αυτό δεν σημαίνει απααιτήτως ότι πεινάμε λιγότερο, αλλά ίσως ότι δεν έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα τα γεύματά μας.

Για τις ζεστές ώρες της ημέρας, σας προτείνουμε μία πολύ απλή συνταγή, νόστιμη και δροσερή, που θα φτιάξει τη διάθεσή σας: μία λαχταριστή τούρτα ψυγείου με ανανά.

Τούρτα ψυγείου με ανανά

Υλικά

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. γιαούρτι 5%
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλη συσκευασία κονσέρβα ανανά
  • 1 κουτί ζελέ ανανά
  • 1/2 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • Μπισκότα σαβαγιάρ (20-25 περίπου τεμάχια)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μία στρόγγυλη φόρμα και την καλύπτουμε με μία μεμβράνη.

Ανοίγουμε την κονσέρβα ανανά και, αφού κόψουμε στη μέση κάθε στρογγυλή φέτα, βάζουμε τα κομμάτια γύρω-γύρω από τη φόρμα.

Καλύπτουμε τον πάτο της φόρμας με μπισκότα σαβαγιάρ.

Κατόπιν, φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη. Σε άλλο πιάτο, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, την οποία προσθέτουμε στα προηγούμενα, όπως και το γιαούρτι και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Φτιάχνουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στον φάκελο.

Το αφήνουμε να κρυώσει, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και αλείφουμε τα μπισκότα που έχουμε τοποθετήσει στη φόρμα, μετά βάζουμε άλλη μία στρώση από μπισκότα, μία στρώση από κρέμα και από πάνω αλείφουμε με την αγαπημένη μας μαρμελάδα. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα λεμόνι.

Από πάνω ρίχνουμε το ζελέ, στρώνουμε ένα-ένα τα κομμένα κομμάτια ανανά γύρω από τη φόρμα και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Την επόμενη μέρα, είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε!

 

Την επόμενη Παρασκευή, μία θρεπτική και δροσερή σαλάτα με κους κους.

Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε