Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κυριαρχείται από κομμουνιστές και σοσιαλιστές και μελετά πώς να χειραγωγεί τη συμπεριφορά των ανθρώπων, σύμφωνα με τον αντικομμουνιστή ακτιβιστή, ερευνητή και παρουσιαστή του EpochTV Τρέβορ Λούντον.
«Ο ΠΟΥ έχει μια μονάδα τροποποίησης συμπεριφοράς», δήλωσε ο Λούντον σε συνέντευξή του στην Epoch Times την Πέμπτη. Ο Λούντον εξήγησε ότι η μονάδα τροποποίησης της συμπεριφοράς σημαίνει ότι «χρησιμοποιεί την ψυχολογία για να χειραγωγήσει τους ανθρώπους ώστε να ακολουθούν εντολές, να δέχονται εμβόλια κ.λπ.».
Εξήγησε τους ενδοιασμούς του σχετικά με τις προσπάθειες μαζικής χειραγώγησης του ΠΟΥ, καθώς και τις ανησυχίες του ότι ο οργανισμός διοικείται από σοσιαλιστές, κομμουνιστές και ιδεολογικούς συμμάχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).
«Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ήταν πρώην ηγέτης του φιλοκινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος της Αιθιοπίας, ο οποίος εμπλέκεται με τους Κινέζους μέσω των πρωτοβουλιών Belt and Road στην Αιθιοπία», δήλωσε ο Λούντον. Ο Γκεμπρεγέσους υπηρέτησε ως υπουργός Υγείας της Αιθιοπίας υπό τον πρωθυπουργό Μέλες Ζενάγι, ηγέτη του κομμουνιστικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου Tigray (TPLF).
Ο Λούντον επεσήμανε επίσης την εμπλοκή της Σούζαν Μίτσι, αξιωματούχου του ΠΟΥ και μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας.
Η Μίτσι είναι πρόεδρος της Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας (TAG) του ΠΟΥ για τις Συμπεριφορικές Επιστήμες και τις Επιστήμες για την Υγεία. Η δηλωμένη αποστολή της TAG περιλαμβάνει «το σχεδιασμό και την εφαρμογή εθνικών πολιτικών και προγραμμάτων για την υγεία που ενημερώνονται από τις ιδέες και τις επιστήμες της συμπεριφοράς».
«[Η Μίτσι] συμβούλευε [τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον] και τη Βρετανία κατά τη διάρκεια των βρετανικών lock down προωθώντας πως θα πρέπει να φοράμε μάσκες για πάντα [και να ακολουθούμε] τα σκληρά lock down. Ήταν μέλος της πολιτικής ομάδας για τη μηδενική ανοχή στην COVID, η οποία δημιουργήθηκε από την εφημερίδα Morning Star του Βρετανικού Κομμουνιστικού Κόμματος … από εκεί προέρχεται», δήλωσε ο Λούντον.
Τροποποίηση της συμπεριφοράς
Ο ΠΟΥ έχει εκφράσει σημαντικό ενδιαφέρον για την εξεύρεση τρόπων για να ξεπεραστεί ο σκεπτικισμός των ανθρώπων απέναντι στις συστάσεις για τη δημόσια υγεία.
«Η παροχή τεκμηριωμένων συμβουλών είναι κεντρικό στοιχείο της αποστολής του ΠΟΥ, αλλά για να παράγουν αυτές οι συμβουλές αποτελέσματα και να σώζουν ζωές, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τις προκαταλήψεις και τα ερεθίσματα που επηρεάζουν το αν οι άνθρωποι ενεργούν ή όχι σύμφωνα με αυτές», δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους τον Σεπτέμβριο του 2020.
Εκτός από τη θέση της στον ΠΟΥ, η Μίτσι είναι επίσης μέλος της Ερευνητικής Μονάδας Επιστημονικής Πολιτικής Συμπεριφοράς στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Λούντον δήλωσε ότι το προηγούμενο έργο της Μίτσι στον τομέα των επιστημών συμπεριφοράς περιελάμβανε εργασίες για προγράμματα διακοπής του καπνίσματος στην Κίνα και ότι είχε συμμετάσχει σε συνέδρια ψυχολογίας στην Κούβα.
«Η δουλειά της είναι να παρακολουθεί τις αντιδράσεις των ανθρώπων και να χειραγωγεί τις αντιδράσεις των ανθρώπων για την επόμενη πανδημία», δήλωσε ο Λούντον.
Ενώ ο Γκεμπρεγέσους περιέγραψε την προσπάθεια της TAG ως προσπάθεια κατανόησης των λόγων που κάνουν τους ανθρώπους να αντιτίθενται στις συμβουλές υγείας του ΠΟΥ, ο Λούντον κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι παίζει με τους φόβους των ανθρώπων για να τους κάνει να υιοθετήσουν πολιτικές που ευνοούνται από το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς, ενώ αγνοεί άλλες συμβουλές υγείας.
«Πρέπει να πουλήσεις αρκετό φόβο, να έχεις αρκετό καρότο, αρκετό μαστίγιο, για να κινήσεις τους ανθρώπους προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να δεχτούν τα εμβόλια», δήλωσε ο Λούντον. «Έτσι παίζεις με την κοινωνική τους συνείδηση».
Ο Λούντον δήλωσε ότι ο στόχος του ΠΟΥ ήταν να κάνει τους ανθρώπους «να υιοθετήσουν τις πολιτικές που απαιτεί η κυβέρνηση και τελικά το ΚΚΚ – το ΚΚΚ είναι ο εμπνευστής της πολιτικής των εμβολίων. Ήταν πάντα εναντίον των φυσικών θεραπειών, της βιταμίνης D κ.λπ. Ήταν πάντα υπέρ των εμβολιασμών. Ήταν πάντα υπέρ των lock down».
Το NTD News απευθύνθηκε στον ΠΟΥ για σχόλια, αλλά ο οργανισμός δεν απάντησε συγκεκριμένα στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από τον Λούντον.
Η σχέση του ΠΟΥ με την Κίνα
Ο ΠΟΥ έχει τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο μετά την αντίδρασή του στην πανδημία της COVID-19.
Κατά τη διάρκεια της αρχικής επιδημίας της COVID, ο τότε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν ισχυρίστηκε ότι η Κίνα άργησε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούσε ο ιός και χρειάστηκαν εβδομάδες μέχρι να επιτραπεί σε μια ομάδα του ΠΟΥ να εισέλθει στη χώρα. Ωστόσο, η αρχική έκθεση του ΠΟΥ επαίνεσε στη συνέχεια την κινεζική αντίδραση -ενώ έκανε ελάχιστη αναφορά στις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να καταστείλει τους επικριτές και τους πληροφοριοδότες.
Ο Λούντον κατηγόρησε τον Γκεμπρεγέσους και τον ΠΟΥ ότι είναι «εργαλείο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος».
«Και τώρα η Σούζαν Μίτσι θα ελέγχει την συμπεριφορά ολόκληρου του κόσμου, στην επόμενη πανδημία», είπε. «Ο ΠΟΥ έχει θέσει σε εφαρμογή πολιτικές που παρακάμπτουν την εθνική κυριαρχία σε κάθε χώρα, έτσι ώστε [ο Γκεμπρεγέσους] και η Μίτσι να μπορούν ουσιαστικά να υπαγορεύουν την πολιτική υγείας σε ολόκληρο τον πλανήτη σε περίπτωση μελλοντικής έκτακτης ανάγκης υγείας».
Από το NTD
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece