Ακόμα μία κομητεία της Βιρτζίνια υιοθέτησε ένα ψήφισμα για τον περιορισμό του τουρισμού μεταμόσχευσης στην Κίνα, κάνοντάς το το τρίτο σε σειρά από τον Ιανουάριο ως δήλωση στάσης κατά της βίαιης αφαίρεσης οργάνων του Πεκίνου.
«Είναι ανώμαλο και τελείως απαράδεκτο», είπε η Γέσλι Βέγκα, επόπτρια της περιοχής Κόουλς στην κομητεία Πρίγκηπας Ουίλιαμ, η οποία εκκίνησε την προσπάθεια.
Ισχυρισμοί ότι το κινεζικό καθεστώς δολοφονεί μαζικά κρατουμένους συνείδησης και αφαιρεί τα όργανά τους για μεταμόσχευση εμφανίστηκαν αρχικά το 2006, όταν καταγγέλοντες προσέγγισαν την Epoch Times για να εκθέσουν το θέμα.
Από τότε έχει προσελκύσει διεθνή προσοχή, με ένα δικαστήριο εθελοντών στο Λονδίνο να έχει συσταθεί για την διερεύνηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων το 2019. Το δικαστήριο κατέληξε ότι τέτοιες πράξεις «διαπράχθηκαν για χρόνια σε όλη την Κίνα σε σημαντική κλίμακα». Φυλακισμένοι άνθρωποι που ασκούσαν Φάλουν Γκονγκ, μια πνευματική άσκηση που έχει υποστεί βίαιη δίωξη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παραμένουν τα κύρια θύματα, βρήκε το δικαστήριο, αποκαλώντας τις πράξεις «ενδεικτικές του εγκλήματος της γενοκτονίας».
«Πρέπει να αναλάβουμε δράση. Θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για αυτό που συμβαίνει», είπε η Βέγκα σε συνέντευξη στην Epoch Times. «Αυτό είναι μια καθαρή παραβίαση του νόμου. Και είναι μια απάνθρωπη πράξη που συμβαίνει και πρέπει να σταματηθεί.»
Ψηφισμένο στις 16 Φεβρουαρίου, το μέτρο στοχεύει να ενημερώσει τους περίπου 460.000 κατοίκους της κομητείας για τους κινδύνους του ταξιδιού στην Κίνα για μεταμόσχευση οργάνων ώστε δεν θα γίνουν συνένοχοι χωρίς πρόθεση στην παράνομη πράξη. Ήρθε αφότου περίπου 100 τοπικοί κάτοικοι ανέφεραν το θέμα με μια έκκληση προς το συμβούλιο εποπτών της κομητείας, αναφέρει το ψήφισμα.
Οι φρικτές πράξεις, είπε η Βέγκα, καθιστούν αναγκαίο για τον καθένα να υψώσει την φωνή του και να αποδώσει ευθύνες στο κινεζικό καθεστώς. «Δεν μπορούμε να κοιτάμε αλλού ή να παριστάνουμε ότι δεν μπορούμε να ακούσουμε τι συμβαίνει», είπε.
Το Φάλουν Γκονγκ αποτελείται από ηθικές διδασκαλίες που βασίζονται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές, αλήθεια, καλοσύνη, ανεκτικότητα, μαζί με πέντε ήπιες ασκήσεις. Είχε εκτιμηθεί πως το ασκούσαν 70-100 εκατομμύρια άνθρωποι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 προτού το κομμουνιστικό καθεστώς εκκινήσει μια εκστρατεία το 1999 για να εξαλείψει την άσκηση.
Η κάτοικος Λιν Φαμ, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ, χαιρέτισε την δράση σε μια ομιλία στο συνέδριο του συμβουλίου στις 16 Φεβρουαρίου. Είπε ότι το ψήφισμα ήταν απαραίτητο για να σταματηθούν περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένης της περιορισμένης κάλυψης από τα ΜΜΕ στο θέμα.
Ένας αριθμός ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ που επιβίωσαν από την δίωξη και εγκαταστάθηκαν στην Βιρτζίνια έχουν αναφέρει ιστορίες βασανιστηρίων και ότι πέρασαν από ιατρικές διαδικασίες για έλεγχο συμβατότητας οργάνου όταν ήταν στην φυλακή – εξετάσεις αίματος, ακτίνες Χ, και υπέρηχοι – ενδεικτικό ότι τους φέρονταν σαν να ήταν πηγές οργάνων, είπε η Φαμ.
«Η αφαίρεση οργάνων από ασκουμένους του Φάλουν Γκονγκ ήταν κάτι πρωτοφανές στην Κίνα. Αν παραμείνει χωρίς κάποια αντίσταση, το ΚΚΚ μπορεί κάλλιστα να την χρησιμοποιήσει για να καταστείλει και να διώξει άλλες ομάδες, που θα κοστίσει ακόμα περισσότερες αθώες ζωές», είπε.
Ο Τζιμ Γκιραγκοσιάν, που ζει στο δυτικό τμήμα της κομητείας και είναι επίσης ασκούμενος του Φάλουν Γκονγκ, είπε ότι το κινεζικό καθεστώς έχει «ξεφύγει από τον νόμο παρά το ότι διέπραξε αδίστακτες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» μέσω εκτενών επιχειρήσεων επιρροής που στοχεύουν κάθε πτυχή της Αμερικανικής κοινωνίας.
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «έχει βάλει στο στόχαστρο τα πιο ευάλωτα μέλη των κοινοτήτων μας – τους σε τελικό στάδιο αρρώστους – λέγοντάς τους ότι αν πάνε στην Κίνα, δεν θα πρέπει να περιμένουν μήνες ή χρόνια για μια μεταμόσχευση», είπε. «Απλώς δεν πρόκειται να μας πουν από που παίρνουν τα όργανα.»
Ο Γκιραγκοσιάν πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί «έχουν δει να γίνονται άνευ προηγουμένου εκκλήσεις για δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους» ανά την χώρα και ανά τον κόσμο. Το ψήφισμα είναι ένα βήμα εγγύτερα στην επίτευξη αυτού, ώστε «να βοηθήσει να έρθει δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα», είπε.
Αρκετοί κάτοικοι της κομητείας παρόντες στην συνεδρίαση επίσης εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την δράση του συμβουλίου.
«Η αφαίρεση οργάνων και παρόμοια πράγματα είναι ένα μεγάλο κακό, και πρέπει να πατάξουμε αυτό το κακό», είπε η Μπάρμπαρα Ντοτζ, που έχει χρόνια εμπειρίας εργασίας στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.
Ο σύζυγός της, απόστρατος συνταγματάρχης του Αμερικανικού στρατού Τζορτζ Ντοτζ, είπε ότι ακούει για την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ για χρόνια. Περιέγραψε την βίαιη αφαίρεση οργάνων ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ ως «πολύ τραγική».
«Πραγματικά δεν αποτελούν οποιαδήποτε απειλή προς την κινεζική κυβέρνηση», είπε σε συνέντευξη. «Είναι μια φιλειρηνική ομάδα ανθρώπων. Δεν κάνουν τίποτα απειλητικό προς την κυβέρνηση, η κυβέρνηση θα πρέπει να τους αφήσει ήσυχους.»
Η Σέρρυ Ντονγκ συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.
Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece