Τετάρτη, 21 Μαΐ, 2025
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονείται στη Rod Laver Arena πριν από το Αυστραλιανό Όπεν τένις στη Μελβούρνη. Αυστραλία, 12 Ιανουαρίου 2022. (Mark Baker/AP Photo)

Τζόκοβιτς: «Έχω ακόμα την επιθυμία να φτάσω ψηλότερα και να κερδίσω Grand Slam»

Το ερώτημα δεν είναι σίγουρα καινούργιο, αλλά γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό στα σχεδόν 38 του χρόνια, με το Roland-Garros (25 Μαΐου-8 Ιουνίου) να πλησιάζει: μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να κατακτήσει ένα ρεκόρ 25ου Grand Slam;

Αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του στα Masters 1000 του Μόντε Κάρλο και της Μαδρίτης και αποσύρθηκε από τη Ρώμη. Προβληματισμό έχουν προκαλέσει για το Νο.6  στον κόσμο , οι πρώιμες αποχωρήσεις του στο ATP 500 στη Ντόχα τον Φεβρουάριο και στη συνέχεια στο Indian Wells Masters 1000 τον Μάρτιο.

Προσκεκλημένος την τελευταία στιγμή στο ATP 250 στη Γενεύη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς (Νο. 134) για τον πρώτο του αγώνα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης έχει μια τελευταία ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τα πράγματα πριν από το τουρνουά στο Παρίσι, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Oil-painting-ntdtv

«Έχω ακόμα την επιθυμία να φτάσω υψηλότερα και να κερδίσω Grand Slam, να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», δήλωσε ο Τζόκοβιτς  σήμερα (20/5) πριν από την έναρξη του στη Γενεύη. «Δεν είναι τόσο ομαλό και εύκολο για μένα όσο ήταν πριν από 10 χρόνια», παραδέχτηκε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν Νο.1 στον κόσμο για 428 εβδομάδες, αριθμός ρεκόρ. «Έχω περισσότερα σκαμπανεβάσματα όσον αφορά τα αποτελέσματα. Αλλά ταυτόχρονα, ξέρω σε ποια τουρνουά επικεντρώνομαι», είπε ο «Τζόκερ», ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι ο κύριος στόχος του είναι το Roland-Garros.

«Προσπαθώ να βρω μια καλή ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μου καριέρας και της ιδιωτικής μου ζωής, για να παρακινήσω τον εαυτό μου να συνεχίσω, όχι μόνο να παίζω σε τουρνουά αλλά και να προπονούμαι καθημερινά.

Χωρίς αμφιβολία, έχει γίνει σταδιακά πιο δύσκολο από ό,τι προηγουμένως στην καριέρα μου», παραδέχτηκε ο Τζόκοβιτς στις αρχές Απριλίου στο Μόντε Κάρλο. «Προφανώς, όταν αρχίζεις να παίζεις λιγότερο καλά, για να αποκλειστείς γρήγορα, προκύπτουν ερωτήματα, μικρές εσωτερικές φωνές σε κάνουν να αμφιβάλλεις, να αναρωτιέσαι αν πρέπει να συνεχίσεις», συνέχισε ο Σέρβος πρωταθλητής, ο οποίος έχει σταδιακά στερηθεί, από το 2022, τη μακροχρόνια αντιπαλότητά του με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί.

Του Α. Βαζογιάννη

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε