Κυριακή, 24 Νοέ, 2024

Vegan μελομακάρονα χωρίς γλουτένη

Υλικά:

1 φλιτζ. αλεύρι φαγόπυρου ή καλαμποκάλευρο
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι ρυζιού
1/2 φλιτζ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ. ρεβυθάλευρο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1  φλιτζ.  χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζ του καφέ καφέ brandy ή ρούμι,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
200 γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

½ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
½ ποτήρι σιρόπι σφενδάμου ή βύνη ρυζιού (αντί για μέλι ανθέων),
2 φλιτζ. νερό
Κανέλα
η φλούδα ενός λεμονιού

Ετοιμασία:

Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα άλευρα και τη μισή καρυδόψιχα.
Προσθέστε στη συνέχεια το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Φτιάξτε τα μελομακάρονα δημιουργώντας μια λακουβίτσα στη μέση με το δάχτυλό σας και ψήστε για 30’ στους 170°C σε στατικό φούρνο.
Στο μεταξύ, για το σιρόπι: βράζετε τα υλικά και σβήστε τη φωτιά.
Όταν τα μελομακάρονα κρυώσουν, βυθίστε τα στο σιρόπι για 7 με 10’’.
Γαρνίρετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα και προαιρετικά με κανέλα.

Καλά Χριστούγεννα!

Διαβάστε επίσης: Γλουτένη, ο καλικάντζαρος των Χριστουγέννων

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε