Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Κάτοικοι του Μπρούκλιν βγήκαν για αγορές έξω από ένα κατάστημα λιανικής, καθώς η πρώτη φάση του νέου ανοίγματος της Νέας Υόρκης συνεχίζεται στο διαμέρισμα του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 9 Ιουνίου 2020. (Shannon Stapleton/Reuters)

Άνοδος ρεκόρ για τις πωλήσεις λιανικής τον Μάιο στις ΗΠΑ

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση ρεκόρ τον Μάιο, καθώς 2,5 εκατομμύρια Αμερικανοί επέστρεψαν στη δουλειά και οι άνθρωποι άρχισαν να κινούνται πιο ελεύθερα, αν και η ανάκαμψη αντιστοιχεί μόνο σε ένα κλάσμα των ιστορικών πτώσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο με το κλείσιμο των πόλεων για τον ιό του ΚΚΚ.

Το υπουργείο Εμπορίου δήλωσε την Τρίτη ότι οι συνολικές εισπράξεις λιανικής αυξήθηκαν 17,7 τοις εκατό τον περασμένο μήνα μετά από πτώση 14,7 τοις εκατό τον Απρίλιο. Το κέρδος ξεπέρασε την προηγούμενη αύξηση ρεκόρ του 6,7 τοις εκατό τον Οκτώβριο του 2001, όταν οι Αμερικανοί συνέχισαν τις δαπάνες τους μετά από ένα ρεκόρ απόσυρσης από την αγορά, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι λιανικές πωλήσεις αναμενόταν να σημειώσουν άνοδο 8,0 τοις εκατό τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η ανάκαμψη αποζημιώνει μόνο ένα μέρος της πτώσης των πωλήσεων που καταγράφηκε στην πτώση ρεκόρ τους δύο προηγούμενους μήνες όταν επιβλήθηκαν εκτεταμένες οδηγίες παραμονής στο σπίτι για να σταματήσει η εξάπλωση της COVID-19, της αναπνευστικής ασθένειας που προκλήθηκε από τον ιό του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), κοινώς γνωστό ως νέο κορωνοϊό. Εκτός από την πτώση ρεκόρ του Απριλίου, οι πωλήσεις είχαν μειωθεί περισσότερο από 8 τοις εκατό τον Μάρτιο.

Ένας πελάτης πληρώνει για την αγορά του στην πόρτα του καταστήματος Dave’s New York, ενός καταστήματος λιανικής, καθώς η πρώτη φάση του ανοίγματος στη Νέα Υόρκη αρχίζει, στις 8 Ιουνίου 2020. (Brendan McDermid/Reuters)

 

Η οικονομία των ΗΠΑ έπεσε σε ύφεση τον Φεβρουάριο, καθώς η ιογενής επιδημία έφερε μια άνοδο ρεκόρ σε απότομο τέλος. Η απασχόληση μειώθηκε κατά περίπου 22 εκατομμύρια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά οι μισθοί αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο κατά λίγο πάνω από 2,5 εκατομμύρια, υποστηρίζοντας την άποψη ότι οι καταναλωτικές δαπάνες μπορεί να ανακάμπτουν και ότι το χειρότερο από την ύφεση μπορεί να έχει περάσει.

Η ανάκαμψη των πωλήσεων ενισχύθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις αυτοκινήτων, καθώς η χαλάρωση του κλεισίματος σε ολόκληρη τη χώρα επέτρεψε να ανοίξουν εκ νέου οι εκθεσιακοί χώροι αυτοκινήτων. Το ποσό πωλήσεων του Μαΐου ανέβηκε σε πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα ετησίως μετά από πτώση κάτω των 9 εκατομμυρίων τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Wards Intelligence.

Η τιμή «λιανικού ελέγχου» που παρακολουθείται στενά, η οποία αποκλείει τα οικοδομικά υλικά, τις υπηρεσίες τροφίμων και τις πωλήσεις βενζίνης, και δεν συνυπολογίζει ούτε τις πωλήσεις οχημάτων, αυξήθηκε κατά 11,0 τοις εκατό, ανέφερε η έκθεση. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι το ποσοστό, το οποίο παρακολουθεί στενότερα τη συνιστώσα των καταναλωτικών δαπανών του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, να είχε κέρδος 4,7 τοις εκατό.

Από την Lucia Mutikani.

Προσωπικό της Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο. 

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε