Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Προσωπικό εξετάζει τη θερμοκρασία σώματος ενός κατοίκου έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Τζιλίν, Κίνα, 25 Μαΐου 2020. (STR/AFP μέσω Getty Images)

Έγγραφα που διέρρευσαν θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανακοίνωση κινεζικής επαρχίας για τον «πρώτο ασθενή»

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Epoch Times.

 

Καθώς ένα δεύτερο κύμα επιδημίας χτυπά σε διάφορα τμήματα της Κίνας, η αναφορά δεδομένων για τον ιό από τις κινεζικές αρχές είναι αδιαφανής. Δεν υπάρχουν αθροιστικά στοιχεία κρουσμάτων, και οι τοπικές κυβερνήσεις απλώς αναφέρουν καθημερινά τα νέα κρούσματα. Οι ασυμπτωματικοί φορείς υπολογίζονται επίσης ξεχωριστά από τις «επιβεβαιωμένες διαγνώσεις», ενώ παρέχεται λίγο υπόβαθρο για τους διαγνωσμένους ασθενείς.

Επί του παρόντος, η πιο σοβαρή κατάσταση εμφανίζεται στην πόλη Τζιλίν, στην επαρχία Τζιλίν.

Εσωτερικά έγγραφα που ελήφθησαν από την Epoch Times αποκάλυψαν ότι οι τοπικές αρχές έκρυψαν πληροφορίες από το κοινό σχετικά με τον «πρώτο ασθενή», καθώς και με αστυνομικούς που είχαν διαγνωστεί με COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ.

Ο ιός του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), κοινώς γνωστός ως ο νέος κορωνοϊός, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη του 2019.

Από τις αρχές Απριλίου, μετά από μια σύντομη περίοδο κατά την οποία οι περισσότερες περιοχές της Κίνας ανέφεραν ελάχιστα ή καθόλου νέα κρούσματα, έχουν εμφανιστεί κρούσματα δεύτερου κύματος σε αρκετές κινεζικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Τζιλίν στην βορειοανατολική Κίνα.

«Πρώτος ασθενής»

Από τον Μάιο, η επαρχιακή επιτροπή υγείας της Τζιλίν ανακοίνωσε δημόσια ότι o «πρώτος ασθενής» στο δεύτερο κύμα της επιδημίας είναι μια 45χρονη καθαρίστρια που εργάζεται στο αστυνομικό γραφείο της πόλης Σουλάν, με επώνυμο Λι. Η Σουλάν είναι δήμος εντός της πόλης Τζιλίν.

Η Epoch Times έλαβε ένα σύνολο εσωτερικών αναφορών, που δημιουργήθηκαν από το επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της Τζιλίν και αναφέρθηκαν στο εθνικό CDC. Αρκετές αναφορές αναφέρουν λεπτομερώς κρούσματα ατόμων που είχαν διαγνωστεί πριν από την Λι.

Οι αρχές της Τζιλίν διατηρούν ένα ξεχωριστό αρχείο για κάθε ασθενή της COVID-19.
Το αρχείο της Λι εξηγεί ότι ανέπτυξε πυρετό, ένα τυπικό σύμπτωμα της COVID-19, στις 6 Μαΐου. Διαγνώστηκε στις 7 Μαΐου.

Ωστόσο, ένα άλλο αρχείο του CDC της Τζιλίν, με ημερομηνία 9 Μαΐου, αναφέρει ότι ένας 47χρονος αστυνομικός που εργαζόταν στο ίδιο γραφείο, με επώνυμο Χουάνγκ, εμφάνισε πυρετό στις 5 Μαΐου — μία ημέρα νωρίτερα από την Λι. Ο Χουάνγκ διαγνώστηκε επίσημα στις 9 Μαΐου.

Ο Χουάνγκ εργάζεται στο εγκληματολογικό τμήμα και σχετίζεται με την Λι και τον σύζυγό της, ο οποίος είναι επίσης υπάλληλος στο γραφείο και θετικός στην COVID, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Σε ένα άλλο αρχείο, η CDC της Τζιλίν ανέφερε ότι ο Χάο, ένας 29χρονος βοηθός αστυνομίας στο γραφείο Σουλάν, άρχισε να αισθάνεται πυρετό στις 3 Μαΐου. Από τις 5 Μαΐου έως τις 7 Μαΐου, ο Χάο λάβαινε νοσηλεία ενέσεων σε τοπική ιδιωτική κλινική καθημερινά.

Στις 7 Μαΐου, η κατάσταση του Χάο επιδεινώθηκε. Επισκέφτηκε ένα τοπικό διαγνωστικό κέντρο. Στη συνέχεια, απομονώθηκε σε διάφορα νοσοκομεία ως ύποπτος ασθενής, έως ότου διαγνώστηκε επίσημα στις 10 Μαΐου.

Οι υποθέσεις των Χουάνγκ και Χάο δημιουργούν αμφιβολίες για τον ισχυρισμό των αρχών ότι η Λι είναι η πρώτη ασθενής.

Πολλαπλά κρούσματα στο αστυνομικό γραφείο

Έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν επίσης ότι περισσότεροι αστυνομικοί μολύνθηκαν στο γραφείο Σουλάν. Τρεις αξιωματικοί στο τοπικό τμήμα του, το αστυνομικό τμήμα του δήμου Μπαϊτσί, μολύνθηκαν επίσης.

Εκτός από την Λι, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προηγουμένως αποκαλύψει ότι επιβεβαιωμένοι ασθενείς με COVID-19 ήταν προσωπικό σε τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, τα αρχεία των ασθενών που ελήφθησαν από την Epoch Times γενικά ταιριάζουν με τα προφίλ ατόμων που είχαν προηγουμένως επιβεβαιωθεί ως θετικά για COVID από τις αρχές.

Τα ληφθέντα αρχεία της CDC της Τζιλίν αναφέρουν λεπτομερώς έναν 49χρονο υπάλληλο στη ρεσεψιόν του κέντρου διοίκησης του γραφείου Σουλάν. Έναν 46χρονο υπάλληλο στο εμπιστευτικό τμήμα, και έναν 56χρονο οδηγό, που επίσης έφεραν τον ιό.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει στο παρελθόν στην κινεζική Epoch Times ότι το αστυνομικό γραφείο Σουλάν ήταν υπό απομόνωση λόγω πολλαπλών κρουσμάτων.

Στις 17 Μαΐου, ο Γκενγκ Τζιεντζούν, αναπληρωτής προϊστάμενος του κόμματος στο γραφείο Σουλάν, απολύθηκε από τη θέση του εν μέσω μιας σειράς απολύσεων λόγω της αποτυχίας των αξιωματούχων να περιορίσουν την επιδημία.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε