Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
ThuyHaBich / pixabay.com / CC0

Ένας αρχαίος μύθος για την εσωτερική ομορφιά και τη μαγική της δύναμη

Σύμφωνα με τον μύθο, η βασίλισσα της αρχαίας Περσίας γέννησε μια άσχημη κόρη. Συνήθως, το δέρμα ενός μωρού είναι πολύ τρυφερό και το ίδιο το μωρό φαίνεται υπέροχο, σαν ένα αγγελούδι, αλλά το δέρμα αυτού του κοριτσιού ήταν τραχύ και άγριο, όπως ο φλοιός ενός δέντρου και εντελώς θαμπό, δεν έμοιαζε με δέρμα του ανθρώπου.

Όταν ο κυβερνήτης είδε το παιδί, τρομοκρατήθηκε. Για να διατηρήσει τη βασιλική του φήμη, έστειλε το μωρό σε ένα ερημικό μέρος, για να μην έχει επαφή με τον έξω κόσμο. Λίγοι άνθρωποι, λοιπόν, γνώριζαν για την ύπαρξή του.

Pixabay

 

Πέρασαν χρόνια, η νεαρή πριγκίπισσα μεγάλωσε και ο πατέρας της αποφάσισε να την παντρέψει με έναν επιστήμονα. Τότε ο κυβερνήτης διέταξε τους δυο νέους να εγκατασταθούν σε ένα πολυτελές κάστρο πίσω από επτά πύλες και έδωσε τα κλειδιά για αυτές τις πύλες στον γαμπρό του.

Κάθε φορά που γινόταν δεξίωση στο παλάτι, ο γαμπρός του βασιλιά πάντα ερχόταν μόνος του. Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι άρχισαν να κουτσομπολεύουν για αυτό. Όλοι υπέθεταν ότι, ίσως, η πριγκίπισσα ήταν το πιο άσχημο κορίτσι σε ολόκληρο τον κόσμο, και ότι ο σύζυγός της δεν ήθελε να την παρουσιάζει στον κόσμο!

Μια μέρα, μια ομάδα νέων, παρακινούμενοι από την περιέργειά τους, μέθυσαν τον επιστήμονα και του έκλεψαν τα κλειδιά για να ανοίξουν τις πύλες του κάστρου. Όταν άνοιξε και η έβδομη πύλη, είδαν ένα εκπληκτικό θέαμα.

Αφού ο σύζυγός της είχε φύγει από το κάστρο, η πριγκίπισσα βυθίστηκε σε βαθιές σκέψεις για πολύ καιρό. Μετάνιωσε ειλικρινά και βαθιά ενώπιον των θεών:

“Σεβαστοί θεοί, στην προηγούμενη ζωή μου συσσώρευα κάρμα λόγω της άγνοιάς μου, επομένως τώρα ο βασιλιάς-πατέρας μου και ο σύζυγός μου με κοιτούν με αηδία. Από τη στιγμή της γέννησής μου μέχρι σήμερα, δεν έχω δει ποτέ τη ζωή έξω από τα τείχη του κάστρου.”

Καθώς είπε αυτά τα λόγια, η πριγκίπισσα έκλαψε πικρά. Ωστόσο, αφού σκέφτηκε για λίγο, είπε:

“Παρόλο που είμαι κλειδωμένη σε ένα απομονωμένο μέρος, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσως στο παρελθόν να είχα διαπράξει κάτι φρικτό σε ένα πολυσύχναστο μέρος, οπότε πρέπει να το πληρώσω έτσι σε αυτήν τη ζωή. ”

“Άκουσα ότι ο Βούδας γεννήθηκε, έχω την ευκαιρία να είμαι στον ίδιο κόσμο με τον Βούδα, αυτή είναι μια ασύγκριτη τιμή!”

Μετά από αυτά τα λόγια, το κορίτσι δίπλωσε τα χέρια της σε μια χειρονομία προσευχής, εκφράζοντας βαθύ σεβασμό για τον μακρινό αόρατο Βούδα.

Η ευσεβής σκέψη, σαν ιερός λωτός, άνθισε αργά στην ψυχή της πριγκίπισσας. Μια όμορφη λάμψη γεννήθηκε στην καρδιά της και μεγάλωσε, τυλίγοντάς την με καθαρό φως και αρμονία.

“Μεγαλοπρεπή Βούδα, ελπίζω να δείξεις έλεος και συμπόνια και να σώσεις την ψυχή μου από τις κακίες αυτού του κόσμου!” – είπε η κοπέλα και για άλλη μια φορά υποκλίθηκε με σεβασμό στο μακρινό στερέωμα.

Public Domain

 

Εκείνη τη στιγμή, η εικόνα του Βούδα εμφανίστηκε μπροστά της. Με απεριόριστο έλεος, διέγραψε την αρχική εμφάνιση της πριγκίπισσας και αμέσως η αγνή και όμορφη ψυχή του κοριτσιού εμφανίστηκε στο πρόσωπό της. Εκείνη έλαμψε  σαν παραδεισένια κοπέλα.

Οι νέοι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τη βασιλοπούλα. Ήταν τόσο όμορφη όσο μια ουράνια κόρη, περιτριγυρισμένη από καθαρό, αγνό φως.

Οι ειλικρινείς και καλές σκέψεις των ανθρώπων μπορούν να αλλάξουν τα πάντα!

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε