Τρίτη, 16 Απρ, 2024
Ο Τζορτζ Σόρος, ιδρυτής και πρόεδρος της Open Society Foundations, φτάνει για μια συνάντηση στις Βρυξέλλες του Βελγίου, στις 27 Απριλίου 2017. (Olivier Hoslet / AFP / Getty Images)

Ίδρυμα του Σόρος επενδύει $220 εκατ. στην υποστήριξη «φυλετικής δικαιοσύνης»

Ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο χρηματοοικονομικό σύμβουλο Τζορτζ Σόρος θα διοχετεύσει 220 εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης και της ισότητας.

Το ίδρυμα Open Society Foundations που στηρίζεται από τον Σόρος δήλωσε σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα ότι τα χρήματα θα διοχετευτούν σε οργανισμούς και ηγέτες των Μαύρων κοινοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών στη διατήρηση της δυναμικής για αστυνομική μεταρρύθμιση και του φυλετικής δικαιοσύνης κινήματος που προκλήθηκε από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο θάνατος του Φλόιντ τον Μάιο υπό αστυνομική κράτηση οδήγησε σε μαζικές διαμαρτυρίες, μερικές από τις οποίες προκάλεσαν λεηλασίες και ταραχές, πυροδοτώντας φόβους ότι ριζοσπαστικοί ακτιβιστές επιδιώκουν να καταλάβουν αυτό που η Open Society Foundations αποκαλεί «το ιστορικό κίνημα του έθνους προς τη φυλετική δικαιοσύνη».

Ένας άντρας κρατά μια φωτογραφία του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των Black Lives Matter στη Νέα Υόρκη στις 18 Ιουνίου 2020. (Jeenah Moon / Getty Images)

 

Ο στόχος της 220 εκατομμυρίων δολαρίων επένδυσης  είναι «να οικοδομήσουμε δύναμη στις κοινότητες των Μαύρων, να προωθήσουμε τολμηρές νέες αντιρατσιστικές πολιτικές στις πόλεις των ΗΠΑ και να βοηθήσουμε τους ακτιβιστές για πρώτη φορά να παραμείνουν αφοσιωμένοι», ανέφερε ο οργανισμός σε ξεχωριστή δήλωση.

Το ίδρυμα δήλωσε ότι θα επενδύσει σε πενταετής επιχορηγήσεις, 150 εκατομμύρια δολάρια σε ομάδες φυλετικής δικαιοσύνης υπό την ηγεσία των Μαύρων, ενώ 70 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για μια σειρά πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν την υποστήριξη τοπικών κυβερνήσεων και οργανισμών με τεχνική κατάρτιση σχετικά με την «κατεύθυνση δημοτικών προϋπολογισμών» για να βοηθήσουν τις πόλεις να εφαρμόσουν ένα νέο όραμα για τη δημόσια ασφάλεια, που περιλαμβάνει το «ξεπερνώντας την κουλτούρα της ποινικοποίησης και της φυλάκισης».

«Είναι η ώρα για επείγουσα και τολμηρή δράση για την αντιμετώπιση της φυλετικής αδικίας στην Αμερική», δήλωσε σε μια δήλωση ο Άλεξ Σόρος, γιος του Τζορτζ Σόρος και αναπληρωτής πρόεδρος της Open Society Foundations. «Αυτές οι επενδύσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στους αποδεδειγμένους ηγέτες της κοινότητας των Μαύρων να ξανασκεφτούν την έννοια της αστυνόμευσης, να τερματίσουν τις μαζικές φυλακίσεις και να εξαλείψουν τα εμπόδια ως προς τις ευκαιρίες που ήταν η πηγή της ανισότητας για πολύ καιρό».

Ο θάνατος του Φλόιντ έδωσε νέα ώθηση στην αστυνομική μεταρρύθμιση και στις προσπάθειες για την εξάλειψη του ρατσισμού, κάτι που ο Γενικός Εισαγγελέας Γουίλιαμ Μπαρ είπε προχωράει εδώ και πολλά χρόνια, παρόλο που απέρριψε την ιδέα ότι τα θεσμικά όργανα της Αμερικής είναι «συστημικά ρατσιστικά».

«Από τη δεκαετία του 1960, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο μεταρρύθμισης των θεσμών μας, διασφαλίζοντας ότι βρίσκονται σε συγχρονισμό με τους νόμους μας και ότι δεν αγωνίζονται στα κρυφά να επιβάλλουν ανισότητες», δήλωσε ο Μπαρ σε μια εμφάνισή του στις 7 Ιουνίου στο «Ενώπιον του Έθνους».

«Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα ρατσισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν νομίζω ότι το σύστημα επιβολής του νόμου είναι συστημικά ρατσιστικό», δήλωσε ο Μπαρ.

Ότι ο ρατσισμός «είναι ενσωματωμένος σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης και στα ποινικά και δικαιοσύνης συστήματα », είπε ο πρόεδρος της Open Society Foundations Πάτρικ Γκασπάρντ σε δήλωση ότι ο «αγώνας για την κατάργηση του συστημικού ρατσισμού» παραμένει μια συνεχής προσπάθεια.

«Η αύξηση της δύναμης των ανθρώπων που έχουν βγει στους δρόμους για να απαιτήσουν αυτό το έθνος να πράξει καλύτερα – άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλα τα υπόβαθρα, και σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας – δίνει ελπίδα σε όλους», δήλωσε ο Γκασπάρντ.

Μέρος των επενδύσεων του -υπό την καθοδήγηση του Σόρος- ιδρύματος θα δωθεί επίσης σε μαθητές και υποτροφίες «που εστιάζονται στη φυλετική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την οργάνωση και την καθοδήγηση», σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους ακτιβιστές να παραμείνουν αφοσιωμένοι.

Ο Σόρος έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 32 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να υποστηρίξει το έργο της Open Society Foundations, αναφέρει ο οργανισμός.

Ακολουθήστε τον Tom στο Twitter: @OZImekTOM

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε