Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής «εποπτείας και αποτελεσματικότητας της διοίκησης»  που ανήκει στην «Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας» Σκοτ Πέρρυ (Ρ-Πα.) διεξάγει ακρόαση σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς κρατουμένων στον κόλπο του Γκουαντάναμο εκτός Κούβας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο κτήριο Cannon House στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, 28 Απριλίου 2016. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Αμερικανός νομοθέτης εισάγει νομοσχέδιο για τον ορισμό του ΚΚΚ ως διακρατικής ομάδας οργανωμένου εγκλήματος

Ο Αμερικανός βουλευτής Σκοτ Πέρρυ (Ρ-Πα.) την 1η Οκτωβρίου εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για τον ορισμό του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) ως «διακρατικής εγκληματικής οργάνωσης» και την εξάλειψη της ασυλίας για τους Κινέζους πολιτικούς — που θα επέτρεπε να δικάζονται στις ΗΠΑ για ποινική δίωξη.

Ο Πέρρυ την Πέμπτη το πρωί εισήγαγε την νομοθεσία μαζί με τους βουλευτές Τιμ Μπουρσέ (Ρ-Τενν.) και Σκοτ ΝτεΖαρλέ (Ρ-Τενν.) που θα προσθέσουν το ΚΚΚ στον κατάλογο των Κορυφαίων Στόχων Διεθνών Εγκληματικών Οργανώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η λίστα, η οποία διανεμήθηκε για πρώτη φορά σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς και εισαγγελείς το 2008, αποσκοπεί στον εντοπισμό και την εξάλειψη διεθνών εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούν την σοβαρότερη απειλή για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, ανέφερε το γραφείο του Πέρρυ.

Ο εκπρόσωπος της Πεννσυλβάνια ανακοίνωσε την νομοθεσία την μέρα της 71ης χρονιάς από την υφαρπαγή της εξουσίας στην Κίνα από το ΚΚΚ, στην οποία μέρα περισσότερες από 150 ομάδες σε περίπου 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κινεζικό καθεστώς.

Σχετικό ρεπορτάζ
150 ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων συγκεντρώνονται για να αντιταχθούν στην εξουσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος

«Η μαφιοκρατία που είναι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για διεθνή εγκλήματά της και να αντιμετωπίσει την πλήρη ισχύ των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου», δήλωσε ο Πέρρυ.

Ο Πέρρυ περιέγραψε το κινεζικό καθεστώς ως «υπαρξιακή απειλή για τις αμερικανικές ελευθερίες και τρόπο ζωής», λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εφαρμόσουν μια προσέγγιση που κινητοποιεί ολόκληρη την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της «εχθρικής, κακόβουλης συμπεριφοράς» του.

«Για δεκαετίες, η επιθετική, παράνομη συμπεριφορά του ΚΚΚ κόστισε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στους Αμερικανούς, δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία πνευματικής ιδιοκτησίας, και κατέπνιξε την ανεξαρτησία των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

Το διακρατικό οργανωμένο έγκλημα ορίζεται από το FBI ως ανεξάρτητες ενώσεις ατόμων που λειτουργούν διεθνικά με σκοπό την απόκτηση εξουσίας, επιρροής και νομισματικών και / ή εμπορικών κερδών, εν όλω ή εν μέρει με παράνομα μέσα, προστατεύοντας παράλληλα τις δραστηριότητές τους μέσω συστηματικής διαφθοράς ή / και βίας, ή παράλληλα προστατεύοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους μέσω μιας διακρατικής οργανωτικής δομής και της εκμετάλλευσης του διακρατικού εμπορίου ή των επικοινωνιακών μηχανισμών.

Ο Πέρρυ ανακοίνωσε το νομοσχέδιο και σε ομιλία του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Πέμπτη, λέγοντας ότι στο ΚΚΚ «δεν μπορεί να δοθεί άδεια να προχωρήσει, δεν μπορεί να απαλλαγεί από την δικαιοσύνη, απλώς και μόνο επειδή κυβερνά την Κίνα».

«Τους έχει επιτραπεί να μην υπόκεινται τις συνέπειες για αυτά που διαπράττουν: την καταπίεση, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάθε είδους τρομακτικά πράγματα για τα οποία γνωρίζετε ήδη, είτε πρόκειται για το Φάλουν Γκονγκ, είτε για τους φίλους μας στη Μογγολία, είτε για την αρπαγή του Θιβέτ», συνέχισε, αναφερόμενος στην δίωξη του Πεκίνου εναντίον της αρχαίας πνευματικής άσκησης, στην διάβρωση των Μογγολικών πολιτιστικών εθίμων και στην καταστολή των Θιβετιανών Βουδιστών, αντίστοιχα.

«Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν και είναι εγκληματική δραστηριότητα που πρέπει να ονομαστεί έτσι και να της αντιταχθούμε σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας», πρόσθεσε.

Η Eva Fu συνέβαλε σε αυτό το άρθρο. 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε