Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ένας άντρας πάνω σε ένα ποδήλατο περνάει δίπλα από ένα φορτηγό που είναι μέσα στις φλόγες έξω από το δικαστήριο της επαρχίας Κενόσα κατά τη διάρκεια ταραχών μετά από τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από την αστυνομία στην Κενόσα, Ουινσκόνσιν, στις 23 Αυγούστου 2020. (Mike De Sisti/Milwaukee Journal Sentinel via USA TODAY μέσω Reuters)

Αποκλειστικό: Η σύνδεση της Κίνας με τις ταραχές των ΗΠΑ αποκαλύπτεται

Οι περισσότερες από τις ταραχές που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες τους τελευταίους μήνες οργανώθηκαν από δύο σοσιαλιστικές οργανώσεις που έχουν στενούς δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), δήλωσε ο Τρέβορ Λούντον, συγγραφέας και σκηνοθέτης, ο οποίος ερευνά ριζοσπαστικές και τρομοκρατικές ομάδες και την περισσότερο από 30 χρόνια κρυφή επιρροή τους στην επικρατούσα πολιτική.

Η Σοσιαλιστική Οργάνωση Freedom Road (FRSO) που εδρεύει στη Μινεάπολη, μια οργάνωση ανοιχτά υπέρ του ΚΚΚ, και η Liberation Road με έδρα το Bay Area, με πολύ στενούς δεσμούς με το κινεζικό προξενείο εκεί και την Κινεζική Προοδευτική Ένωση (CPA), βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατες ταραχές, λέει ο Λούντον σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο πρόγραμμα Crossroads της Epoch Times.

Η συνέντευξη με τον Τρέβορ Λούντον ξεκινάει στο 11:40.

Απελευθερωτικός Δρόμος

Ο Απελευθερωτικός Δρόμος (Liberation Road) είναι «βασικά ένα υποκινούμενο από την Κίνα κίνημα», λέει ο Λούντον. Είναι μια σοσιαλιστική οργάνωση, που ασπάζεται τη μαρξιστική ιδεολογία, «με σαφή στόχο την οικοδόμηση της αντίστασης στον Τραμπ», αναφέρει η ιστοσελίδα του.

Ο Απελευθερωτικός Δρόμος του οποίου οι άνθρωποι «έκαψαν μέχρι τελικής πτώσεως το Φέργκιουσον και το Μισούρι το 2014», διασπάστηκαν από το FRSO πριν από αρκετά χρόνια εξαιτίας του ζητήματος συνεργασίας με το Δημοκρατικό Κόμμα «και είναι το κυρίως σώμα του Black Lives Matter [BLM]», αναφέρει ο Λούντον.

Ένας άντρας κρατάει πινακίδα Black Lives Matter καθώς ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας καίγεται μπροστά του κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το CNN Center στις 29 Μαΐου 2020, στην Ατλάντα της Τζόρτζια. (Elijah Nouvelage/Getty Images)

 

Η Αλίσια Γκάρτζα, συνιδρυτής του κινήματος Black Lives Matter είναι επίσης η υπεύθυνη του πρότζεκτ Black Future Labs, το οποίο είναι «ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Κινεζική Προοδευτική Ένωση», αναφέρει η σελίδα δωρεάς του Black Futures Labs.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν τον ισχυρισμό σχετικά με τους δεσμούς του Black Future Labs με το Κινεζικό Κομμουνιστικό καθεστώς, επειδή υπάρχουν δύο οργανώσεις με την ονομασία «Chinese Progressive Association», μία στο Σαν Φρανσίσκο και μία στη Βοστώνη. Το Black Future Labs συνεργάζεται μόνο με την Κινεζική Προοδευτική Ένωση στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είναι διαφορετική οντότητα από την συνονόματή της στη Βοστώνη, σύμφωνα με τους New York Times.

Ωστόσο, και οι δύο οργανισμοί με την ονομασία Chinese Progressive Association (CPA) «ελέγχονται από την Liberation Road», λέει ο Λούντον. Και οι δύο ελέγχονται από μαοϊκούς κομμουνιστές που αποτελούν μέρος των ίδιων ομάδων εδώ και 50 χρόνια. Μπορεί να είναι οργανωτικά αυτόνομοι, αλλά είναι μέρος του ίδιου κινήματος».

Το CPA στη Βοστώνη έχει πολύ στενούς δεσμούς και εργάζεται επίσημα για το κινεζικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, αναφέρει ο Λούντον, αλλά η Κινεζική Προοδευτική Ένωση στο Σαν Φρανσίσκο είναι επίσης πολύ στενά συνδεδεμένη με το κινεζικό προξενείο εκεί. Πρόκειται για «δύο παρατάξεις υπό την ίδια κομμουνιστική οργάνωση», παρόλο που ο διαχειρισμός γίνεται από ξεχωριστά συμβούλια, πρόσθεσε.

Επιπλέον, η Αλίσια Γκάρτζα και δύο άλλοι συνιδρυτές του BLM «συνδέονται άμεσα με την Liberation Road», λέει ο Λούντον.

Εξηγεί επίσης ότι το Black Lives Matter έχει δεσμούς με το ΚΚΚ μέσω του συμμαχικού οργανισμού του Asians for Black Lives. Δύο ηγετικοί συνιδρυτές του Asians for Black Lives, ο Άλεξ Τομ και ο Έρικ Μαρ είναι πρώην ηγέτες της Κινεζικής Προοδευτικής Ένωσης, αναφέρει.

Ο Τομ έχει μιλήσει ανοιχτά για τις επαφές του με την κινεζική πρεσβεία και το κινεζικό προξενείο και ο Μαρ ήταν «πολύ στενός σύμμαχος» του Ράσελ Λόου, ενός γνωστού κατάσκοπου του ΚΚΚ, που εργαζόταν στο γραφείο της Δημοκρατικής γερουσιάστριας Ντιέιν Φάινστιν για περίπου 20 χρόνια, λέει ο Λούντον.

Οι διαδηλωτές καίνε μια σημαία έξω από την εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Target Center, στη Μινεάπολη, στις 10 Οκτωβρίου 2019, στη Μινεάπολη. (Jeff Wheeler/Star Tribune μέσω AP)

 

Σοσιαλιστική Οργάνωση Freedom Road (FRSO)

Η FRSO ασπάζεται τη μαρξιστική ιδεολογία με αποστολή να παλέψει για τον σοσιαλισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδιώκει να ιδρύσει ένα νέο Κομμουνιστικό Κόμμα, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο ιστότοπός του δηλώνει ανοιχτά ότι είναι υπέρ της Κίνας, λέει ο Λούντον, και αποτελεί μέρος του μαοϊκού κινήματος εδώ και 40 χρόνια. Έχει επίσης στενές επαφές με την κομμουνιστική Κίνα και ακολουθεί την προπαγάνδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος – μέχρι και μερικά από τα στελέχη του ζουν στην Κίνα.

Οι ταραχές στη Μινεάπολη πυροδοτήθηκαν από την FRSO, συγκεκριμένα από το μέλος Τζες Σάντιν, η οποία είναι ταυτόχρονα η ηγέτης του κινήματος Twin Cities Coalition for Justice 4 Jamar, και σύζυγος του πολιτικού γραμματέα της FRSO, αποκαλύπτει ο Λούντον.

Ο Λούντον δημιούργησε ένα βίντεο στο οποίο περιλαμβάνεται ένα podcast που δείχνει την Σάντιν, «να παραδέχεται ότι ήταν η κύρια διοργανώτρια των ταραχών» και μιλούσε για τη χαρά που ένιωσε όταν είδε έναν αστυνομικό τμήμα «να καίγεται μέχρι τελικής πτώσεως».

Παραδέχθηκε επίσης ότι η βία, οι λεηλασίες και οι εμπρησμοί ήταν «εγγενώς μέρος του κινήματος», αναφέρει ο Λούντον, «Δεν ήταν μια ειρηνική διαδήλωση που είχε καταληφθεί».

Οι ταραχές σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Κενόσα, Ντάλας, Χιούστον, Ταλαχάσι, Τζάκσονβιλ, Μαϊάμι, Τάμπα, Σολτ Λέικ Σίτι και Λος Άντζελες διοργανώθηκαν και συντονίστηκαν από την ίδια ομάδα, δηλώνει ο Λούντον.

Ο Λούντον έχει γράψει ότι ο πολιτικός γραμματέας της FRSO Στεφ Γιόρεκ την ημέρα που ορκίστηκε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Πρέπει να μείνουμε στους δρόμους και τα τέσσερα χρόνια εναντίον του Τραμπ και να κάνουμε τη χώρα απείθαρχη».

Με αναφορές από το ρεπορτάζ του Joshua Philipp.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε