Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

Ασαφές το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ – εκκρεμούν επανακαταμετρήσεις και νομικές προσφυγές

Στις 3 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί πολίτες ψήφισαν για την εκλογή του επόμενου ηγέτη τους. Μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου, κανένα αποτέλεσμα δεν έχει αναγνωριστεί ενώ νομικές προσφυγές και ανακαταμετρήσεις εκκρεμούν σε κρίσιμες πολιτείες. Η Epoch Times θα συνεχίσει να ενημερώνει αυτό το άρθρο καθώς νέες πληροφορίες γίνονται διαθέσιμες για την κατάσταση των προεδρικών εκλογών του 2020.

Η Epoch Times δεν αναγγέλει ακόμη τον νικητή των εκλογών έως ότου επαληθευθούν όλα τα αποτελέσματα και επιλυθούν τυχόν νομικές προσφυγές. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βασικά σημεία για την κατάσταση του προεδρικού αγώνα:

• Υποβλήθηκαν νομικές αγωγές στην Πενσυλβανία και την Αριζόνα.
• Ζητήθηκε εκ νέου καταμέτρηση στο Ουισκόνσιν από την εκστρατεία του Τραμπ.
• Στη Τζόρτζια, η πολιτεία ανακοίνωσε επανακαταμέτρηση.
• Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στην Αλάσκα και τη Βόρεια Καρολίνα.

Επισκόπηση των αγωγών και των επανακαταμετρήσεων

Πενσυλβάνια

6 Νοεμβρίου 2020: Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Σάμουελ Αλίτο εκδίδει προσωρινή διαταγή που απαιτεί από την Πενσυλβάνια να διαχωρίσει τα ψηφοδέλτια που έφτασαν μετά την Ημέρα των Εκλογών.

5 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία του Τραμπ μηνύει το εκλογικό συμβούλιο της Φιλαδέλφεια για να επιδιώξει έκτακτη διαταγή για την διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων στη Φιλαδέλφεια. Ενημέρωση: Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αρνείται το αίτημα έκτακτης ανάγκης από την εκστρατεία Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου.

4 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία Τραμπ υποβάλλει αγωγή στην Πενσυλβάνια για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων έως ότου παραχωρηθεί στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές επαρκής πρόσβαση. Ενημέρωση: Ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Πενσυλβανία στις 5 Νοεμβρίου αποφασίζει υπέρ της εκστρατείας Τραμπ. Εκλογικοί αξιωματούχοι ασκούν έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας.

4 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία του Τραμπ μεσολαβεί σε μια προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για την παράταση της προθεσμίας της Πενσυλβανία σχετικά με τα αργοπορημένα ψηφοδέλτια.

4 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία του Τραμπ υποβάλλει αγωγή που αμφισβητεί την παράταση της προθεσμίας που διατάχθηκε από το δικαστήριο για τους ψηφοφόρους που ψήφισαν για πρώτη φορά που οφείλουν να πληρούν τα κριτήρια ταυτοποίησης.

Ουισκόνσιν

4 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία του Τραμπ ζητά επανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν. Ενημέρωση: Ο Τζάστιν Κλαρκ, αναπληρωτής διευθυντής της εκστρατείας Τραμπ, ανακοίνωσε στις 7 Νοεμβρίου ότι η ομάδα του θα ξεκινήσει την επανακαταμέτρηση.

Τζόρτζια

6 Νοεμβρίου 2020: Ο υπουργός Εξωτερικών της Τζόρτζια ανακοινώνει ότι η πολιτεία θα προβεί σε επανακαταμέτρηση.

4 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Τζόρτζια καταθέτουν αγωγή στη Τζόρτζια με τον ισχυρισμό ότι ψηφοδέλτια μετρήθηκαν ακατάλληλα μετά την λήξη της προθεσμίας της πολιτείας. Ενημέρωση: Ένας δικαστής στη Τζόρτζια στις 5 Νοεμβρίου απορρίπτει την αγωγή.

Αριζόνα

7 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία Τραμπ και το RNC υποβάλλουν αγωγή για απορριφθείσες ψήφους στην κομητεία Μαρικόπα. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι κατά πρόσωπο ψήφοι απορρίφθηκαν ως αποτέλεσμα κακής καθοδήγησης από τους εργαζόμενους στην ψηφοφορία.

5 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία Τραμπ και το RNC ζητούν από έναν δικαστή της Αριζόνα να τους επιτρέψει να συμμετάσχουν σε αγωγή που ισχυρίζεται ότι ο εξοπλισμός πινάκων ψηφοφορίας στο μετρό του Φοίνιξ δεν μπόρεσε να καταγράψει την ψήφο ενός ψηφοφόρου επειδή την έκανε με ένα μαρκαδόρο που δόθηκε από την κομητεία.

Νεβάδα

6 Νοεμβρίου 2020: Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Νεβάδα ανακοινώνει ότι οι δικηγόροι του έστειλαν ποινική παραπομπή στον υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ, η οποία ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 3.062 περιπτώσεις απάτης ψηφοφόρων πήραν μέρος στην πολιτεία.

5 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία Τραμπ υποστηρίζει δύο υποθέσεις στη Νεβάδα που επιδιώκουν να αλλάξουν τις διαδικασίες επαλήθευσης υπογραφών που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία ψηφοδελτίων και να δώσουν μεγαλύτερη πρόσβαση για τους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές δημοσκοπήσεων στη κομητεία Κλαρκ στη Νεβάδα. Ενημέρωση: Στις 6 Νοεμβρίου, ένας ομοσπονδιακός δικαστής αρνείται το αίτημα για αλλαγές στην επαλήθευση υπογραφών και ένας περιφερειακός δικαστής απορρίπτει την αγωγή που επιδιώκει καλύτερη πρόσβαση στους παρατηρητές των ψήφων.

Μίσιγκαν

4 Νοεμβρίου 2020: Η εκστρατεία Τραμπ υποβάλλει αγωγή στο Μίσιγκαν για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων έως ότου παραχωρηθεί στους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές επαρκής πρόσβαση. Ενημέρωση: Ένας δικαστής του Μίσιγκαν αρνείται το αίτημα της εκστρατείας Τραμπ στις 5 Νοεμβρίου 2020.

Υποστηρίξτε αμερόληπτα, ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης γιατί είναι πλέον πολύ δύσκολη η απόκτηση της αλήθειας. Είναι επίσης πιο σημαντικό από ποτέ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε