Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Το σκάφος εξουδετέρωσης ναρκών της HMAS Huon αρχίζει μια έρευνα για εντοπισμό ναρκών έξω από την ακτή της στρατιωτικής περιοχής Stony Head της Τασμανίας, στις 3 Μαρτίου 2020. (Australian Department of Defence)

Αυστραλή υπουργός Άμυνας: Αυτόνομα ρομπότ στην υπηρεσία εντοπισμού θαλάσσιων απειλών

Γράφει ο Daniel Y. Teng.

Η έρευνα στα αυτόνομα θαλάσσια ρομπότ θα επιταχυνθεί με σκοπό να βοηθήσει το αμυντικό προσωπικό της Αυστραλίας, στον εντοπισμό και στην απομάκρυνση ναρκών.

Η υπουργός Αμύνης Λίντα Ρέινολντς, ανακοίνωσε στις 25 Αυγούστου, πως η κυβέρνηση επενδύει $15 εκατομμύρια σε μια περίοδο πέντε ετών, στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με την εύρεση ναρκών.

Οι ερευνητές θα αναπτύξουν, θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν τις διάφορες ομάδες αυτόνομων υποβρυχίων οχημάτων και αυτόνομων σκαφών επιφανείας.

Τα μη επανδρωμένα σκάφη, θα μπορούσαν να αποκολληθούν από μια πλατφόρμα διαχείρισης, για να ερευνήσουν μια επικίνδυνη  περιοχή για πιθανές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των ναρκών. Σε περίπτωση που δεν θα βρεθεί κίνδυνος, επιστρέφουν στην πλατφόρμα.

«Όπως ανακοινώθηκε στο Σχέδιο Δομής Ισχύος του 2020, η ανάπτυξη νέων συστημάτων για την ανίχνευση και εκκαθάριση των υποβρύχιων ναρκών, είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Αυστραλίας και την προώθηση των συμφερόντων μας», δήλωσε η Ρέινολντς.

Η Αυστραλιανή Ομάδα Ναρκών 16, η MCDGRP, και η DSTG χειρίζονται το αυτόνομο υποβρύχιο όχημα, Bluefin 9, από ένα ειδικού σκοπού ναρκαλιευτικό πλοίο, στο Πιττγουότερ NSW, στις 5 Φεβρουαρίου 2020. (Αυστραλιανό Υπουργείο Άμυνας)

 

Το νέο Σχέδιο Δομής Ισχύος, μαζί με την Στρατηγική Ενημέρωση, ανακοινώθηκαν από την Ρέινολντς και τον Πρωθυπουργό Σκοτ Μόρρισον, την 1η Ιουλίου, ως απάντηση στα αυξανόμενα γεωπολιτικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού και Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Ενημέρωση, περιλαμβάνει δέσμευση χρηματοδότησης ύψους $270 δισεκατομμυρίων για τις αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις (ADF), σε περίοδο δέκα ετών και σημαντικές αναβαθμίσεις στην στρατιωτική τεχνολογία.

Η υπουργός Ρέινολντς, ανέφερε πως η ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας του Διαδικτύου, θα αποτελέσει ένα μεγάλο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας. Θα συμβάλει στην ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της Αυστραλίας, καθώς και στην συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων.

«Θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός ασφαλέστερου λειτουργικού περιβάλλοντος, για το προσωπικό των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε.

Ο Μάϊκλ Σούμπριτζ, διευθυντής στρατιωτικών θεμάτων στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Μέτρων της Αυστραλίας, δήλωσε στην Epoch Times, πως η στρατηγική ανάπτυξη στοχεύει στην επείγουσα ανάγκη για αύξηση των αποτρεπτικών δυνατοτήτων των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή.

«Η χρήση αυτόνομων και μη επανδρωμένων υποβρύχιων συστημάτων, που μπορούν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν νάρκες και άλλες απειλές, είναι απαραίτητη για τις αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις», αναφέρει.

Ένα Αυτόνομο Υποβρύχιο Όχημα (AUV), προετοιμάζεται για μια δοκιμαστική άσκηση ως μέρος του AUV Summerfest, στο HMAS Κρέσγουελ, Τζέρβις Μπέυ, ACT, στις 3 Δεκεμβρίου 2019. (Αυστραλιανό Υπουργείο Άμυνας)

 

«Η ανάπτυξη αυτού του είδους συστημάτων θα επιτρέψει επίσης στις αυστραλιανές ένοπλες δυνάμεις, να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες για επιθετικούς σκοπούς στον υποθαλάσσιο τομέα», συνεχίζει.

Ο Σούμπριτζ ανέφερε, πως οι τρέχουσες πιθανές απειλές που αντιμετωπίζει το προσωπικό άμυνας, περιλαμβάνουν έξυπνες και συμβατικές νάρκες, υποβρύχια, καθώς και οπλισμένα ή άοπλα υποβρύχια αυτόνομα συστήματα.

Η υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας, Μελίσσα Πράις, είπε πως οι αυστραλιανές επιχειρήσεις θα διαδραματίσουν έναν ζωτικό ρόλο στο έργο.

«Οι τοπικοί συνεργάτες μας θα είναι μέρος της ομάδας που θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει λύσεις επικοινωνίας, προσομοίωσης και εκπαίδευσης για αυτές τις αυτόνομες τεχνολογίες», ανέφερε.

«Αυτό θα μας βοηθήσει στο να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των αυτόνομων συστημάτων, αλλά και να βρούμε λύσεις στον τομέα αντιμετώπισης των ναρκών», συνέχισε η Πράις.

Το έργο θα περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Άμυνας, του Αυστραλιανού Κέντρου Έρευνας Αυτόνομων Αμυντικών Συστημάτων, και του κατασκευαστή όπλων Thales Australia.

Στην έρευνα θα συμμετάσχουν το πανεπιστήμιο του Φλίντερς, το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ, το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϋ και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Σίδνεϋ, που θα σχεδιάσουν, θα αναπτύξουν, θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν διάφορες πλατφόρμες.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε