Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης Ματ Σλαπ (Α) και ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ρικ Γκρένελ, (Κ) παρευρέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου έξω από το εκλογικό τμήμα της επαρχίας Κλαρκ στο Βόρειο Λας Βέγκας, Νεβάδα, στις 5 Νοεμβρίου 2020. (RONDA CHURCHILL / AFP μέσω Getty Images)

Αυτόπτης μάρτυρας είδε ανθρώπους σε φορτηγάκι του Μπάιντεν, να ανοίγουν, να συμπληρώνουν και να σφραγίζουν ψηφοδέλτια στην Νεβάδα, λέει η εκστρατεία Τραμπ

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ την Κυριακή περιέγραψε μια ένορκη δήλωση από έναν καταγγέλλοντα στη Νεβάδα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είδε ανθρώπους μέσα σε ένα φορτηγό της εκστρατείας Μπάιντεν, να ανοίγουν, να συμπληρώνουν και να σφραγίζουν φακέλους ψηφοδελτίων.

Ο καταγγέλων, τον οποίο η εκστρατεία δεν ονόμασε, είδε το φερόμενο περιστατικό ενώ ήταν σε διάλειμμα. Είπε ότι οι άνθρωποι μέσα στο φορτηγό χρησιμοποιούσαν εργαλεία ανοίγματος φακέλων για να ανοίξουν τους φακέλους. Μόλις οι άνθρωποι αυτοί συνειδητοποίησαν ότι τους παρακολουθούσαν, σχημάτισαν μια ανθρώπινη ασπίδα γύρω από το φορτηγό για να καλύψουν τη δραστηριότητα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ, Ματ Σλαπ, ανέφερε λεπτομερώς τον ισχυρισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λας Βέγκας την Κυριακή. Ο Σλαπ περιέγραψε άλλες περιπτώσεις πιθανής απάτης, συμπεριλαμβανομένων 9.000 ψήφων από άτομα που είχαν εγκαταλείψει την πολιτεία, δύο παραδείγματα ψηφοφορίας που χρησιμοποίησαν ταυτότητες αποθανόντων, και άδειες ψηφοφορίας που εκδόθηκαν σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

Ο Σλαπ είπε ότι η εκστρατεία επεξεργάζεται επίσης την τεκμηρίωση εκατοντάδων υποθέσεων στις οποίες δεν επιτράπηκε η ψηφοφορία σε Ρεπουμπλικανούς.

«Ο τρόπος με τον οποίο επιλύεται μια σύγχυση, ακόμη και όταν δεν είναι προς όφελός σου στις εκλογές, είναι να μετράς κάθε νόμιμη ψήφο και να διασφαλίζεις ότι οι παράνομες ψήφοι δεν καταστρέφουν τα πολιτικά δικαιώματα και τις ψήφους εκείνων που ψήφισαν νόμιμα», δήλωσε ο Σλαπ.

Με βάση ανεπίσημα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν από το Associated Press στις 11:35 μ.μ. στις 8 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν πίσω από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Νεβάδα κατά 34.283 ψήφους, ενώ το 6% των ψήφων παρέμενε προς καταμέτρηση. Καμία πολιτεία δεν έχει επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Σλαπ αναφέρθηκε επίσης σε έναν άλλον καταγγέλοντα που είπε στην εκστρατεία ότι κατά τη διάρκεια μιας επανεξέτασης περίπου 14.000 ψήφων, ένας επόπτης επανειλημμένα απέρριψε τις αντιρρήσεις του σχετικά με αμφισβητήσιμα ψηφοδέλτια.

Ο Σλαπ είπε ότι η εκστρατεία Τραμπ βασίζει ορισμένες από τις νομικές της στρατηγικές γύρω από τους ισχυρισμούς. Ένα άλλο μέλος της ομάδας του Τραμπ στη Νεβάδα, ο Άνταμ Λάξαλτ, δήλωσε ότι η εκστρατεία δεν μπόρεσε να δει καμία από τις υπογραφές στα 600.000 ψηφοδέλτια που υπολογίστηκαν στη Νεβάδα για να ελέγξει αν ταιριάζουν με τις υπογραφές που έχουν καταχωρηθεί.

Περίπου 200.000 υπογραφές υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μόνο από ένα μηχάνημα που σύμφωνα με πληροφορίες είχε μειώσει τις ρυθμίσεις ακρίβειας σε ένα σημείο όπου η αντιστοίχιση δεν ήταν πλέον αξιόπιστη, δήλωσε ο Λάξαλτ.

Παρά τις συνεχιζόμενες καταμετρήσεις των ψήφων, τις εκκρεμείς καταμετρήσεις και πολλές νομικές ενστάσεις από την εκστρατεία Τραμπ, ο Μπάιντεν το Σάββατο δήλωσε τον εαυτό του νικητή των εκλογών. Ο Τραμπ απέρριψε την δήλωση και ισχυρίστηκε ότι η απάτη είναι ο λόγος για το προβάδισμα του Μπάιντεν σε πολλές πολιτείες.

Η Epoch Times δεν θα αναγγείλει νικητή έως ότου επικυρωθούν τα τελικά αποτελέσματα και επιλυθούν όλες οι ενστάσεις.

Ακολουθήστε τον Ivan στο Twitter: @ivanpentchoukov

Υποστηρίξτε ένα ανεξάρτητο μέσο σε μια εποχή που είναι δύσκολο να βρεθούν αντικειμενικά νέα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε