Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Αστυνομικοί εκκενώνουν την περιοχή μετά από μια αναφερόμενη επίθεση με μαχαίρι στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 29 Οκτωβρίου 2020. (Eric Gaillard / Reuters)

Γαλλία: Τρεις οι νεκροί από τη νέα ισλαμική τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία

Τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε μια εκκλησία στη γαλλική πόλη της Νίκαιας την Πέμπτη, σε ένα περιστατικό που ο δήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε τρομοκρατική επίθεση.

Ο δήμαρχος Κριστιάν Εστροζί είπε στο Twitter ότι η επίθεση με μαχαίρι συνέβη στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ της πόλης και δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα στην εκκλησία.

Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ!» επανειλημμένα την ώρα που συνελήφθη από την αστυνομία, δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «το νόημα της πράξης του δεν άφησε καμία αμφιβολία».

Αστυνομικός ασφαλίζει την περιοχή μετά από μια αναφερόμενη επίθεση με μαχαίρι κοντά στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 29 Οκτωβρίου 2020. (Eric Gaillard / Reuters)

 

Από την επίθεση επιβεβαιώθηκαν τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες, ανέφερε η αστυνομία.

Η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Το κίνητρο του δράστη δεν ήταν αμέσως σαφές, αλλά η Γαλλία βρισκόταν ήδη σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς Μουσουλμάνοι σε πολλές ισλαμικές χώρες εξέφρασαν την οργή τους για την εμφάνιση και δημοσίευση στη Γαλλία σκίτσων του Μωάμεθ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κάνει μια ομιλία για να παρουσιάσει τη στρατηγική του για την καταπολέμηση του ισλαμιστικού αυτονομισμού, στο Les Mureaux, έξω από το Παρίσι, στις 2 Οκτωβρίου 2020. (Ludovic Marin / Pool via AP)

 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η αστυνομία της Γαλλίας ζήτησε αυξημένη ασφάλεια σε θρησκευτικούς χώρους γύρω από το All Saint για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη, οι περιοχές γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και τον Πύργο του Άιφελ στο κέντρο του Παρισιού εκκενώθηκαν για λίγο μετά την ανακάλυψη μιας σακούλας γεμάτη πυρομαχικά.

Η τρομοκρατική απειλή παραμένει «πολύ υψηλή», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανάν, «επειδή έχουμε πολλούς εχθρούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας».

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Καν κατηγόρησε τον Μακρόν για «επίθεση στο Ισλάμ» και κάλεσε το Facebook να απαγορεύσει το περιεχόμενο ως «ισλαμοφοβικό».

Ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες, από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν έως τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, έχουν καταδικάσει την υπεράσπιση των σκίτσων του Μωάμεθ από τον Μακρόν.

Η δημοσίευση και προβολή εικόνων του Μωάμεθ, που οι Μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημία, έχουν πυροδοτήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία.

Το Reuters και το Associated Press συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε