Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Συμμετέχοντες στην διαδήλωση της Querdenken κατά των μέτρων κορωνοϊού της γερμανικής κυβέρνησης, συγκεντρώνονται στο Βερολίνο στην Στήλη της Νίκης. (29.8.2020). (Sean Gallup/Getty Images)

Γερμανία, Querdenken 711: Καμία πρόσμειξη δεξιών εξτρεμιστών – Μεγάλη διαδήλωση στην Κωνσταντία αναβάλλεται

Η πρωτοβουλία «Querdenken (Πλευρικής Σκέψης) 711» απέρριψε ισχυρισμούς ότι οι διαμαρτυρίες για τον κορωνοϊό που διοργανώνει χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από δεξιούς εξτρεμιστές. Στις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Βερολίνο, «δεν υπήρχαν ακροδεξιοί εξτρεμιστές», δήλωσε την Τρίτη ο ιδρυτής της πρωτοβουλίας, Μίκαελ Μπάλβεγκ, στο SWR. Η πρωτοβουλία του είναι ένα «δημοκρατικό κίνημα» και δεν έχει σχέση ούτε με αριστερό ούτε με δεξιό εξτρεμισμό.

Ο Μπάλβεγκ είπε ότι η πρωτοβουλία του έστειλε φακέλους στους ανθρώπους που φάνηκαν ότι κρατούσαν σημαίες του Ράιχ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο. Ακούστηκε ότι αυτές οι σημαίες είχαν διανεμηθεί. Ο Μπάλβεγκ ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία του θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή για ύπαρξη πιθανών δεξιών εξτρεμιστών μεταξύ των διαδηλωτών στο μέλλον.

Κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών στην πρωτεύουσα, Βερολίνο, ενάντια στα μέτρα κορωνοϊού της γερμανικής κυβέρνησης, η κατάσταση κοντά στο ιστορικό κτήριο Ράιχσταγκ, έδρα του γερμανικού κοινοβουλίου, κλιμακώθηκε το Σάββατο το απόγευμα: Εκατοντάδες δεξιοί εξτρεμιστές εισέβαλαν στις σκάλες του κτηρίου, μερικοί από αυτούς κουνώντας την σημαία του Ράιχ. Στη συνέχεια, η αστυνομική ένωση (GdP) προειδοποίησε ότι δεξιοί εξτρεμιστές «παραβιάζουν εντελώς» το κίνημα κατά των μέτρων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον Μπάλβεγκ, η πρωτοβουλία «Querdenken (Πλευρική Σκέψη) 711» με έδρα την Στουτγκάρδη, δεν θα οργανώσει πλέον τις διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα στο μέλλον, αλλά θα το αφήσει στην ομάδα Querdenken του Βερολίνου. Το παρακλάδι στην πρωτεύουσα χρειαζόταν ακόμη χρόνο προετοιμασίας για να μπορέσει να οργανώσει τις ίδιες μεγάλες διαδηλώσεις, αλλά τώρα μπορεί να το κάνει. Η Querdenken 711 θα επικεντρωθεί τώρα στις διαδηλώσεις στην Στουτγκάρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), μια διαδήλωση της πρωτοβουλίας Querdenken που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις εθνικές διακοπές στις 3 Οκτωβρίου στην πόλη Κωνσταντία, πρόκειται να αναβληθεί. Αυτό του είπε ο Μπάλβεγκ, έγραψε ο δημοσιογράφος του RBB Όλαφ Σούντερμαϊερ στην πλατφόρμα Twitter. (afp)

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε