Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του πρώτου προεδρικού ντιμπέιτ στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στην Κλινική του Κλίβελαντ στο Κλίβελαντ του Οχάιο, στις 29 Σεπτεμβρίου 2020. (Jim Watson, Saul Loeb / AFP μέσω Getty Images)

«Δεν προηγούμαστε με διψήφιο αριθμό», ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας Μπάιντεν, παραδέχεται πως οι δημοσκοπήσεις είναι φουσκωμένες

Ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του προεδρικού υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, παραδέχτηκε ότι οι αριθμοί των δημόσιων δημοσκοπήσεων, οι οποίοι δείχνουν ότι ο Μπάιντεν ξεπερνάει με διαφορά τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι φουσκωμένοι.

«Παρακαλώ λάβετε υπόψιν πως δεν προηγούμαστε με διψήφιο αριθμό», δήλωσε η Τζεν Ο’Μάλλεϊ Ντίλλον κατά τη διάρκεια μιας εργατικής συγκέντρωσης την Παρασκευή. «Πρόκειται για φουσκωμένους αριθμούς των δημόσιων δημοσκοπήσεων».

Το βίντεο της ζωντανής σύνδεσης φαίνεται να έχει διαγραφεί, αλλά τα σχόλια της εκδήλωσης, δημοσιεύτηκαν στο Twitter από τον ρεπόρτερ της New York Times, Σέϊν Γκολντμάχερ.

Οι εκστρατείες των Μπάιντεν και Τραμπ δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που η Ντίλλον επέστησε την προσοχή για το προβάδισμα του Μπάιντεν.

Σε ένα σημείωμα τριών σελίδων που έλαβε η Fox News φέρεται να λέει ότι ο Τραμπ μπορεί ακόμα να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου και σε ορισμένες πολιτείες όπως η Αριζόνα και η Βόρεια Καρολίνα ο αγώνας είναι «στήθος με στήθος».

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο αγώνας είναι πολύ πιο στενός από ότι υποδηλώνουν κάποιοι ειδήμονες που βλέπουμε στο Twitter και στην τηλεόραση», φημολογείται να λέει η Ντίλλον μέσα στο σημείωμα. «Ακόμα και η καλύτερη δημοσκόπηση μπορεί να είναι λάθος, και μεταβλητές όπως η προσέλευση, δείχνουν πως σε έναν αριθμό σημαντικά αμφιταλαντευομένων πολιτειών, είμαστε ουσιαστικά ισοπαλία».

Αυτή τη στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των εθνικών δημοσκοπήσεων δείχνουν τον Τραμπ πίσω από τον Μπάιντεν. Το Σάββατο, ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων της RealClearPolitics δείχνουν τον Μπάιντεν να προηγείται επί του Τραμπ με εννιά μονάδες σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, η εκστρατεία Τραμπ είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική για τη δημοσκόπηση.

«Το 2016, η δημοσκόπηση των ABC News / Washington Post ήταν μια τόσο απόλυτη καταστροφή που αυτοί οι δύο… ειδησεογραφικοί οργανισμοί άλλαξαν τους αριθμούς τους πριν από τις εκλογές. Τώρα αυτοί οι εκφραστές του μίσους επαναλαμβάνουν το ίδιο πράγμα, αν και σε μικρότερη κλίμακα. Θα έχουμε μια μεγαλύτερη νίκη από ότι είχαμε το 2016!» Έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 11 Οκτωβρίου.

Η παρούσα κατάσταση δημιουργεί ένα αίσθημα deja vu των εκλογών του 2016, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Τραμπ πίσω από τη Χίλαρι Κλίντον, την τότε αποτυχημένη  υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο από την CloudResearch, μια εταιρεία έρευνας της αγοράς και συλλογής δεδομένων στο Διαδίκτυο, διαπίστωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι σε θέση να συλλάβουν την πλήρη έκταση της υποστήριξης για τον Τραμπ, εξαιτίας του φαινομένου του «ντροπαλού ψηφοφόρου».

Η μελέτη δείχνει ότι το 11,7 τοις εκατό των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, εμπίπτουν στην κατηγορία «ντροπαλός ψηφοφόρος» – που σημαίνει ότι θα δίσταζαν να αποκαλύψουν στις δημοσκοπήσεις τις αληθινές προτιμήσεις τους για το ποιόν θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές – περισσότερο από δύο φορές πιο πιθανό σε σχέση με τους Δημοκρατικούς με ποσοστό 5,4.

Αυτό υποστηρίζει την άποψη ότι οι δημοσκοπήσεις ενδέχεται να μην καλύπτουν πλήρως την υποστήριξη του Τραμπ, όπως λέει η μελέτη.

Ο Tom Ozimek συνέβαλε στην δημιουργία αυτού του άρθρου.

Ακολουθήστε τον Allen στο Twitter: @AllenZM

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε