Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Γιατροί μεταφέρουν έναν υποστηρικτή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε ασθενοφόρο αφού δέχτηκε επίθεση από αντιδιαδηλωτές στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, στις 17 Οκτωβρίου 2020. (AP Photo / Noah Berger)

Διαμαρτυρία συντηρητικών για τους ‘Big Tech’ δέχεται επίθεση από την Antifa

O διοργανωτής της εκδήλωσης χάνει το μπροστινό του δόντι από την επίθεση.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, Καλιφόρνια – Μια συγκέντρωση για την ελευθερία του λόγου που διοργανώθηκε από συντηρητικούς κατακλύστηκε από αρκετές εκατοντάδες αντιδιαδηλωτές – μερικοί από τους οποίους κρατούσαν σημαίες Antifa – το Σάββατο στο κέντρο του Σαν Φρανσίσκο.

Άτομα με βίαιες διαθέσεις από την ομάδα των αντιδιαδηλωτών επιτέθηκαν στους συντηρητικούς. Ο διοργανωτής της συντηρητικής εκδήλωσης Φίλιπ Άντερσον έχασε ένα μπροστινό δόντι, ενώ ένας άντρας που φορούσε μπλουζάκι Τραμπ έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο μετά από την επίθεση που δέχτηκε. Ένας αστυνομικός έπρεπε επίσης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένας φωτογράφος που εργάζεται για την The Associated Press, επίσης, είδε έναν τραυματισμένο αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο στο έδαφος στην Πλατεία Ηνωμένων Εθνών του Σαν Φρανσίσκο, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τις επιθέσεις των αντιδιαδηλωτών.

Ένας αστυνομικός τείνει πάνω σε έναν αρχιφύλακα του Σαν Φρανσίσκο μετά από αντιπαραθέσεις με αντιδιαδηλωτές που χρησιμοποίησαν βία στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την συγκέντρωση συντηρητικών διαδηλωτών στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, στις 17 Οκτωβρίου 2020. (AP Photo / Noah Berger)

 

Η Team Save America διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με αφορμή την απαγόρευση από το Twitter ενός άρθρου της NY Post με τον ισχυρισμό ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε κανονίσει την συνάντηση  μεταξύ ενός Ουκρανό επιχειρηματία και του πατέρα του Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Ομπάμα. Η εκστρατεία Μπάιντεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Οι συγκεντρωμένοι φορούσαν καπέλα “Make America Great Again” και έφεραν σημαίες “Thin Blue Line” εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην επιβολή του νόμου καθώς και σημαίες των ΗΠΑ.

Ο Άντερσον δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το στόμα του γεμάτο αίμα, ένα μπροστινό δόντι να λείπει και ένα άλλο να κρέμεται χαλαρό. Είπε ότι οι διαδηλωτές της «Antifa» του επιτέθηκαν «χωρίς λόγο».

Ένα δόντι κρέμεται από το στόμα του διοργανωτή της εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου, Φίλιπ Άντερσον, μετά την επίθεση ενός διαδηλωτή στις 17 Οκτωβρίου 2020. (AP Photo / Noah Berger)

 

Ο Άντερσον ανέβηκε στη σκηνή στις περίπου 1 μ.μ. υποδεχόμενος με συνθήματα ενώ πλαστικά μπουκάλια νερό και γυάλινα μπουκάλια ρίχνονταν πάνω από τα οδοφράγματα της αστυνομίας.

Η εκδήλωση ακυρώθηκε, αν και οι δύο πλευρές έμειναν στην περιοχή εώς το απόγευμα.

Το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο δήλωσε ότι τρεις αξιωματικοί υπέστησαν μη σοβαρούς τραυματισμούς όταν δέχτηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού και καυστικά χημικά. Ένας αξιωματικός μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για θεραπευτική αγωγή, ανέφερε το τμήμα.

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις, αναφέρει το υπουργείο.

Ένας αντιδιαδηλωτής ετοιμάζεται να χτυπήσει τον συντηρητικό διοργανωτή της συγκέντρωσης για την ελευθερία του λόγου Φίλιπ Άντερσον στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, στις 17 Οκτωβρίου 2020. (AP Photo / Noah Berger)

 

Ο Άντερσον χαρακτήρισε τους αντιδιαδηλωτές υποκριτές και είπε ότι είναι ο λόγος για τον οποίο θα ψηφίσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αγαπώ την Αμερική, αγαπώ αυτήν τη χώρα και αγαπώ την ελευθερία του λόγου», είπε.

 

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε