Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ τιμούν την μνήμη αυτών που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από το κινεζικό καθεστώς, κατά τη διάρκεια πορείας στην Λεωφόρο Πενσυλβάνια, Ουάσινγκτον, 20 Ιουνίου 2018. (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτει ότι η Υπηρεσία 610 ενέτεινε την δίωξη πνευματικής ομάδας τα τελευταία χρόνια

Γράφει η Gu Qing’Er.

 

Η δίωξη που διαπράττει το κινεζικό καθεστώς κατά του Φάλουν Γκονγκ συνεχίζεται για 21 χρόνια. Από τον Ιούλιο του 1999, άνθρωποι που εξασκούσαν την πνευματική άσκηση έχουν συλληφθεί και κρατούνται σε φυλακές, σωφρονιστικά ιδρύματα, στρατόπεδα εργασίας και κέντρα πλύσης εγκεφάλου όπου εφαρμόζονται ψυχολογικά βασανιστήρια για να τους εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουν την πίστη τους.

Το καθεστώς δημιούργησε μια μυστική αστυνομική δύναμη πάνω από τον νόμο, που ονομάζεται Υπηρεσία 610, στις 10 Ιουνίου 1999, για να πραγματοποιήσει την εκστρατεία καταστολής σε ολόκληρη τη χώρα. Επεκτάθηκε σε κάθε επίπεδο κυβέρνησης: επαρχιακό, δημοτικό και σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων.

Πρόσφατα, η Epoch Times έλαβε εσωτερικά έγγραφα σχετικά με την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας 610 στην πόλη Ντάλιεν, που βρίσκεται στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ.

Τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι από το τέλος του 2017, η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ έχει κλιμακωθεί στην Ντάλιεν. Πρόσφατα, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) ισχυρίστηκε ότι η Υπηρεσία 610 διαλύθηκε. Αλλά τα έγγραφα έδειξαν το αντίθετο.

Αναδιάρθρωση Υπηρεσίας 610 της Ντάλιεν

Η Epoch Times έλαβε έγγραφο που εκδόθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του ΚΚΚ του Τμήματος Ενιαίου Μετώπου στην Ντάλιεν στις 27 Δεκεμβρίου 2017. Το έγγραφο έδειξε ότι η επιτροπή διέταξε την Υπηρεσία 610 της Ντάλιεν να αναδιαρθρωθεί προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειες καταστολής του Φάλουν Γκονγκ.

Το έγγραφο απαιτούσε από την Ντάλιεν να «ενισχύσει την συλλογή πληροφοριών για τις αιρετικές θρησκείες» — να φέρει εις πέρας τον «μετασχηματισμό» ανθρώπων που κάνουν Φάλουν Γκονγκ και να τους θέσει υπό υψηλή πίεση. Ο «μετασχηματισμός» αναφέρεται σε προσπάθειες εξαναγκασμού που πιέζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πίστη τους.

Πρότεινε επίσης διάφορους τρόπους σχετικά με Κινέζους του εξωτερικού που ασκούν Φάλουν Γκονγκ, όπως τον εξαναγκασμό συγγενών επίσης κατοίκων εξωτερικού, ώστε να τους πιέσουν να εγκαταλείψουν την άσκηση.

Το κινεζικό καθεστώς δημοσίευε αρχικά τις προσπάθειές του στην δίωξη μέσω προπαγάνδας στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Όμως, καθώς άνθρωποι που ασκούν Φάλουν Γκονγκ ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη σχετικά με την εκστρατεία καταστολής στην Κίνα, από το 2004, το καθεστώς έχει κρατήσει μυστικές τις τακτικές του.

Το έγγραφο σημειώνει ότι το Κόμμα θα υιοθετήσει τώρα μια πιο επιθετική προσπάθεια προπαγάνδας, αντί της προηγούμενης πολιτικής που είχε σύνθημα «μόνο κάνετε, αλλά μην μιλάτε για αυτό».

Η προπαγάνδα «κατά των κακών θρησκειών» πρέπει τώρα να αυξηθεί σε πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης, ανέφερε το έγγραφο.

Ένα άλλο έγγραφο, με ημερομηνία 18 Μαΐου 2018, αποκτήθηκε επίσης από την Epoch Times. Ήταν ένα εσωτερικό έγγραφο από την Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Θεμάτων (ΕΠΝΘ) της Κομματικής Δημοτικής Επιτροπής της Ντάλιεν σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των εργασιών των υπηρεσιών ασφαλείας. Η ΕΠΝΘ είναι μια υπηρεσία του Κόμματος που εποπτεύει τον μηχανισμό ασφαλείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας, των δικαστηρίων και των φυλακών.

Σύμφωνα με μια από τις εκτιμήσεις, η άμεση δίωξη του Φάλουν Γκονγκ υπολογίστηκε σε 18 βαθμούς από τον συνολικό βαθμό 92 του τμήματος — σχεδόν 20 τοις εκατό.

Σχόλιο ανώτερου αξιωματούχου για την Υπηρεσία 610 εκτείθεται

Σε άρθρο του Minghui.org στις 31 Μαΐου, ιστοτόπου με έδρα στις ΗΠΑ που δημοσιεύει πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων σχετικά με τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα, ο Τζάο Λετζί, ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους του Κόμματος μέλος της μόνιμης επιτροπής του «Πολιτικού Γραφείου», έκανε πρόσφατα ένα σχόλιο σχετικά με την Υπηρεσία 610 κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας, σύμφωνα με μια εσωτερική πηγή.

Στις 21 Μαρτίου 2018, το ΚΚΚ ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία 610 και οι λειτουργίες της θα ενταχθούν στο πλαίσιο της ΕΠΝΘ και του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας. Η Υπηρεσία 610 φαίνεται να έχει μετονομαστεί, αλλά αναφορές στα επίσημα ή ανεπίσημα ονόματά της δεν εμφανίζονται μετά το 2019.

Σύμφωνα με τον πάροχο της πληροφορίας, ο Τζάο είπε στους παρευρισκόμενους: «Η Υπηρεσία 610 διαλύεται, συγχωνεύεται και δεν υπάρχει πλέον ανεξάρτητα. Αυτό είναι απλώς βιτρίνα για τις αντι-κινεζικές δυτικές δυνάμεις, γιατί πάντα υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Πώς μπορείτε να πιστέψετε [ότι έχει πραγματικά διαλυθεί];»

Συνέχισε: «Κοιτάξτε, το Φάλουν Γκονγκ εξακολουθεί να υπάρχει, το ζήτημα παραμένει εκεί. Πρέπει να γίνει γρήγορα, και πρέπει να γίνει καλά».

Η σύνοδος ολομέλειας του 2020 αναφέρθηκε στην καταστολή του Φάλουν Γκονγκ

Η υψηλότερη εισαγγελική αρχή της Κίνας ανέφερε την καταστολή του Φάλουν Γκονγκ κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, ως μέρος ετήσιας πολιτικής συνάντησης όπου η ελίτ του Κόμματος συνήθως συζητά μελλοντικές αλλαγές και πολιτικές προσωπικού. Είναι η πρώτη φορά σε πέντε χρόνια που το ΚΚΚ δημοσιοποίησε τη δίωξή του για το Φάλουν Γκονγκ κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης.

Ο νέος πρόεδρος της Νομικής Εταιρείας της Κίνας διώκει το Φάλουν Γκονγκ

Το πρωί της 20ης Μαρτίου 2019, ο Γουάνγκ Τσεν, μέλος του ισχυρού Πολιτικού Γραφείου και αντιπρόεδρος της μόνιμης επιτροπής που επιβλέπει το ψευδεπίγραφο νομοθετικό σώμα του Κόμματος, εξελέγη πρόεδρος της Νομικής Εταιρείας της Κίνας. Αυτός είναι ο επίσημος οργανισμός για τα νομικά επαγγέλματα της Κίνας.

Πολλά εσωτερικά έγγραφα που ελήφθησαν από την Epoch Times έδειξαν ότι, αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Γουάνγκ εκκίνησε εντατικά διάφορα ειδικά εκπαιδευτικά μαθήματα για να ενισχύσει την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε