Παρασκευή, 26 Απρ, 2024
Ο Κινέζος επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ χειροκροτείται από ανώτατους αξιωματούχους καθώς καταφθάνει για την τελική σύνοδο του ψευδεπίγραφου νομοθετικού οργάνου του καθεστώτος στο Πεκίνο, 28 Μαΐου 2020. (NICOLAS ASFOURI/AFP μέσω Getty Images)

Διαρροή κυβερνητικών εγγράφων αποκαλύπτει ότι Κινέζοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές του επικεφαλής Σι

Από την Gu Qing’er.

Καθόλη την κινεζική ιστορία, η οροσειρά Τσινλίνγκ στην Κίνα αναφερόταν ως «η φλέβα του δράκου».

Η πόλη Σι’αν, η αρχαία πρωτεύουσα τουλάχιστον 11 κινεζικών δυναστειών, βρίσκεται μεταξύ οροσειρών, ενός γεωλογικού χαρακτηριστικού που χώρισε την Κίνα στις βόρειες και νότιες περιοχές της. Η Τσινλίνγκ θεωρείτο ιερός τόπος και σχετιζόταν με τους ηγέτες της κινεζικής αυτοκρατορίας.

Στην σύγχρονη εποχή, τοπικοί αξιωματούχοι έχουν κατασκευάσει παράνομα πολυτελείς βίλες κοντά στα βουνά αυτά και τις χρησιμοποίησαν για αισχροκέρδεια.

Από τότε που ο Κινέζος επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ ήρθε στην εξουσία το 2012, ξεκίνησε μια γενική εκστρατεία κατά της διαφθοράς για να απαλλάξει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Από το 2014, ο Σι στοχεύει διεφθαρμένους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις βίλες Τσινλίνγκ και προσπάθησε να κατεδαφίσει τα κτήρια.

Ανάμεσά τους ήταν ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος για την βορειοδυτική επαρχία Σαανσί, ο Τζάο Τζένγκγιονγκ, ο οποίος έλαβε διετή αναστολή σε θανατική ποινή λόγω χρηματισμού. Ο Τζάο ήταν γνωστό ότι είχε στενούς δεσμούς με τον πρώην ύπατο επικεφαλής του Κόμματος Τζιανγκ Τζεμίν. Μια ομάδα πολιτικών πιστή στον Τζιανγκ, αντιτίθεται στην ηγεσία του Σι.

Ωστόσο, ένα εσωτερικό έγγραφο της κυβέρνησης σχετικά με το πρότζεκτ «ενάντια στην διαφθορά» του Τσινλίνγκ, αποκάλυψε ότι οι κατεδαφείσεις συνεχώς αναβάλλονται και ότι ορισμένες βίλες λειτουργούν ακόμη.

Οι σχολιαστές των κινεζικών θεμάτων θεώρησαν ότι αυτό δείχνει ότι ο Σι δεν έχει ακόμη πετύχει την πλήρη εξάλειψη από το Κόμμα των μη πιστών σε αυτόν αξιωματούχων, και δεν έχει μπορέσει να επιβληθεί στους υφισταμένους του.

Έγγραφα

Η Epoch Times πρόσφατα έλαβε από μια αξιόπιστη πηγή μια εσωτερική αναφορά της κυβέρνησης που εκδόθηκε στις αρχές του 2018 από το δημοτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης Σι’αν, γραφείο Τσινλίνγκ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μια ομάδα του εσωτερικού οργάνου καταπολέμησης της διαφθοράς του Κόμματος, της Κεντρικής Επιτροπής Επιθεώρησης Πειθαρχίας (ΚΕΕΠ), ξεκίνησε έλεγχο στις βίλες Τσινλίνγκ μεταξύ 9 Αυγούστου και 13 Οκτωβρίου 2017.

Το κυβερνητικό έγγραφο ανέφερε ότι η ΚΕΕΠ εντόπισε δύο ξεχωριστά παράνομα θέρετρα τα οποία λέγεται ότι «μεταρρυθμίστηκαν» αλλά στην πραγματικότητα συνέχισαν να λειτουργούν. Το γραφείο Τσινλίνγκ σημείωσε επίσης ότι ανακαλύφθηκαν 7.404 «προβλήματα».

Η αναφορά, η οποία έχει πάνω από 20.000 λέξεις, αφιερώνει μόνο 2.300 λέξεις στην περιγραφή της παράνομης κατασκευής. Οι υπόλοιπες αφορούν ιδεολογικές απαιτήσεις για να ακολουθηθεί η γραμμή του Κόμματος.

Για παράδειγμα, το γραφείο Τσινλίνγκ οργάνωσε για τα μέλη του Κόμματος να «διαβάσουν την αναφορά του 19ου Εθνικού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας», το οποίο είναι μια μυστική συνάντηση στην οποία αποφασίζεται η διαδοχή των επικεφαλής του Κόμματος. Κατά τη διάρκεια του 19ου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το 2017, η εξουσία του Σι σταθεροποιήθηκε καθώς το συνέδριο αποφάσισε να καταργήσει τα χρονικά όρια για τον πρόεδρο του Κόμματος από το κινεζικό σύνταγμα.

Το έγγραφο ανέφερε επίσης ότι οι αξιωματούχοι κλήθηκαν να «γράψουν με επιμονή το πρωτότυπο κείμενο της αναφοράς του 19ου Εθνικού Συνεδρίου και του πρόσφατα αναθεωρημένου συντάγματος του Κόμματος».

Ο σχολιαστής των κινεζικών θεμάτων Λι Λινγί θεώρησε ότι αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα κατά της διαφθοράς του γραφείου Τσινλίνγκ ήταν ως επί το πλείστον επιφανειακό και δεν επέφερε πραγματικές αλλαγές.

Επισήμανε επίσης ότι τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την κατεδάφιση 1.185 βιλών στην Τσινλίνγκ τον Αύγουστο του 2018, όταν η ΚΕΕΠ στάλθηκε και πάλι στην περιοχή για έρευνα κατά της διαφθοράς.

Δεδομένου ότι η εσωτερική αναφορά εκδόθηκε στις αρχές του 2018, αυτό σημαίνει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν ανέλαβαν καμία δράση κατεδάφισης τότε.

Αλλά ειρωνικά, το γραφείο Τσινλίνγκ ανέφερε στο έγγραφο ότι «πέτυχε καλά αποτελέσματα» στο πρότζεκτ κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με άρθρο του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού CCTV της Κίνας, του Ιανουαρίου του 2019, ο Σι είχε δώσει εντολές κατεδάφισης για τις βίλες Τσινλίνγκ το 2014. Μετά από έξι εντολές μέσα σε πέντε χρόνια, οι αρχές κατέστρεψαν τελικά 1.185 βίλες και κατέσχεσαν εννέα.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε